کد خبر: 1424402
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۶
با حضور وزیر علوم؛

مراسم تجلیل از اساتید قرآنی دانشگاه برگزار شد

گروه دانشگاه: مراسم تجلیل از ۱۱ استاد برتر علوم قرآنی دانشگاه، امروز، دو شنبه، ۹ تیرماه، با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل نمایشگاه بین المکللی قرآن کریم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، مراسم تجلیل از اساتید برتر علوم قرآنی دانشگاه، امروز دوشنبه، 9 تیرماه، به همت وزارت علوم، تحقیقات وفناوری با حضور رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، اساتید دانشگاه و حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمحمدباقر حجتی، پیش‌کسوت این رشته، برگزار شد و طی آن از 11 نفر از استاد تمام‌های این رشته تجلیل به عمل آمد.
در ابتدای این نشست، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، ضمن خوشامدگویی به حضار اظهار کرد: امور قرآنی حفظ و قرائت قرآن قدم‌های اولیه انس با قرآن است و در سطوح دانشگاهی نباید به این میزان اکتفا کرد؛ تا وقتی که دانشگاهیان به این موضوع یقین نکنند که معارف قرآن می‌تواند نجات‌بخش انسان باشد، این کتاب الهی بین ما مهجور است، حتی اگر به ظاهر محافل انس با قرآن کریم نیز برگزار شود.
هاشمی ضمن تشریح برنامه‌های بخش دانشگاهی عنوان کرد: برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره پایان‌نامه‌های قرآنی از جمله برنامه‌هایی است که قرار است در نمایشگاه اجرا شود. همچنین بخش‌هایی برای ارائه مشاوره برای تدوین مقالات و پایان‌نامه‌های قرآنی برای دانشجویان در نظر گرفته شده و در حوزه تخصصی نمایشگاه نیز بخش طب در قرآن به همت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور برپا شده است.
وی افزود: آموزش جامع قرآن کریم با محوریت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، بخش مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم به همت جهاد دانشگاهی و سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، بخش فعالیت‌های هنری با محوریت دانشگاه فنی و حرفه‌ای، بخش صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه به مسئولیت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها از دیگر قسمت‌های بخش دانشگاهی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: تشکل‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها به محوریت سازمان بسیج دانشجویی، بخش مکتوب و فضای مجازی دانشگاه به محوریت دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نمایشگاه در بخش دانشگاهی حضور پیدا کردند.
مدیر بخش دانشگاهی یادآور شد: در این نمایشگاه 10 نشست علمی تدارک دیده‌ایم که البته درخواست‌های بیش از این مقدار بود، ولی به خاطر محدودیت‌های اجرا مقرر شد این تعداد نشست برگزار شود.

وی یادآور شد: دانشگاه ایلام میزبان مسابقات ملی قرآن و عترت دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات وفناوری است که امیدواریم مجموعه این برنامه‌ها باعث انس بیشتر دانشگاهیان با معارف قرآن کریم شود.
مجید معارف استاد دانشگاه تهران سخنران دیگر این برنامه بود که با اشاره به وضعیت علوم قرآنی در ایران تصریح کرد: علوم قرآنی قبل از انقلاب اسلامی به هیچ عنوان مطرح نبود و تنها کلمه قرآنی در رشته ادبیات و فرهنگ عربی بود. بعد از انقلاب این رشته‌ها از لحاظ کمی و کیفی گسترش یافت.
وی عنوان کرد: هم اکنون قرآن در رشته‌های مختلف میان‌رشته‌ای مورد پژوهش قرار می گیرد و متکفل این امر است که به شبهات مطرح شده در این رشته پاسخ می دهند. طلیعه این حرکت هم اکنون در کشور آغاز شده است که با برنامه ریزی های منسجم باید این رسالت را تکمیل کرد.
حجت‌الاسلام طاهری، مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، نیز در این مراسم گفت: قرآن کریم بین ما مظلوم واقع شده است و دلیل مظلومیت آن این است که هنوز بعد از ورود دانشجویان به دانشگاه باید در پی آموزش و انس با قرآن باشیم.
وی تأکید کرد: برای انس با قرآن کریم در قدم اول باید اعتقاد راسخ بین دانشگاهیان ایجاد شود که این کتاب آسمانی دربردارنده راه نجات است و بعد از ایجاد این اعتقاد، باید با برنامه‌هایی آن اعتقاد را تقویت کرد و سپس آن را تبدیل به رفتار قرآنی کرد که در این زمینه برپایی برنامه‌های میان رشته ای قرآن کریم تاثیر ویژه ای به همراه دارد.
حجت الاسلام طاهری گفت: دانشگاهی که دانشجویان آن قرآنی شوند، دیگر نیاز به تشکیل کانون های عفاف و حجاب، امر به معروف برپایی نماز، و ... ندارد زیرا وقتی دانشجویی با قرآن کریم ارتباط برقرار پیدا کرد و قرآنی شد، فضای دانشگاه را نیز قرآنی می کند و تمامی این امور دراخلاق و رفتار وی متجلی می شود.
حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر حجتی، پیش کسوت رشته علوم قرآنی در سخنانی کوتاه با اشار به اعجاز این کتاب آسمانی بیان کرد: قرآن کریم کتاب خداست وهر کلمه آن، هر سوره آن و کل آیات آن به هرگونه که سنجیده شود، اعجاز است. امروزه استکبار با تمام قدرت تبلیغاتی خود به جنگ این کتاب آمده است ولی قدرت این را ندارد که آن را نابود کند و هنوز طبق تحدی قرآن نمی توانند یک آیه مانند آن بیاورند. قرآن کریم و دین اسلام برای تمام عالمیان، و نه فقط انسان‌ها مظهر رحمت است.
وی توضیح داد: موجودات، گیاهان، محیط زیست و ... همگی دارای قوانینی در اسلام هستند که انسان نمی تواند به حریم آنها تجاوز کند. این موضوع را انسان در احکام حج به وضوح مشاهده می کند زیرا در آنجا محرم حق ندارد به هیچ انسانی یا گیاهی آسیب برساند.
وی ادامه داد: حتی محرم در حج حق ندارد که خاک بیت الله الحرام را به بیرون انتقال دهد و حشرات را بکشد. این یعنی که در حج انسان دوست داشتن همه پدیده ها را تمرین می کند.
در پایان این مراسم از دکتر علی منتظری، دکتر مجید معارف، حجت‌الاسلام رضایی اصفهانی، دکتر شاکری، حجت‌الاسلام فاکر میبیدی، حجت‌الاسلام مؤدب، دکتر صابری، دکتر قانعی، سیدکاظم طباطبایی، دکتر منصور پهلوان و دکتر غروی تجلیل به عمل آمد.

captcha