منصور حقیقتپور، نائبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره نقش مرجعیت دینی عراق در تغییر معادلات میدانی صحنه جنگ ارتش با داعش گفت: قدر مسلم با توجه به اینکه عراق کشوری با اکثریت شیعی است و شیعیان ارادت اعتقادی به مرجعیت دارند، لذا مرجعیت در عراق پس از سقوط صدام تبدیل به یک مؤلفه قدرت اساسی شده است و میتواند در بزنگاههای حساس نسبت به مسائل داخلی وارد عمل شود و آنها را حل کند.
دشمنان قدرت مرجعیت در عراق را درک کنند
وی افزود: در این میان نقش آیتالله سیستانی در زمان اشغال و بعد از آن هم حائز اهمیت و مؤثر بوده است و در حوادث اخیر عراق هم فتوای مرجعیت بود که توانست مردم را تهییج کند و به صحنه بیاورد و 2.5 میلیون نفر را مسلح کند تا در کنار ارتش ساماننیافته و جوان عراق به مقابله با تروریستها بپردازند و نه تنها بتوانند عملیات داعش را متوقف کنند بلکه موفق بشوند آنها را به عقب برانند.
حقیقتپور اظهار کرد: لذا دشمنان باید قدرت مرجعیت را درک کنند و روی آن حساب کنند و بدانند حرف نهایی و آخر را مرجعیت در عراق میزند.
داعش در دیگ انگلیسی ـ سعودی پخته شده است
نائبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره اظهار نگرانی اخیر عربستان، به عنوان حامی اصلی مالی و تسلیحاتی داعش، از اقدامات داعش و اعلام آمادهباش در مناطق مرزی گفت: داعش در دیگی پخته شده است که این دیگ، دیگ انگلیسی ـ عربستانی است. قطعا اگر فشار بر روی داعشیها در عراق زیاد شود آنها به داخل عربستان خواهند رفت.
وی ادامه داد: مشکل اساسی نیز اینجا شروع میشود که با ورود داعش به عربستان، آنها با یک سری تناقضات حکومتی و دینداری در میان سران حکومت آلسعود مواجه خواهند شد که این به معضلی برای حکومت آل سعود تبدیل خواهد شد و داعش علیه عربستان وارد عمل خواهد شد.
حقیقتپور عنوان کرد: لذا برای اینکه این جریان به داخل عربستان نفوذ نکند اکنون آل سعود اعلام آمادهباش نظامی داده است تا جلوی نفوذ داعش را بگیرد.
ایران اجازه تجزیه عراق را نخواهد داد
نائبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره عقیده برخی مبنی بر اینکه ضعف دولت مرکزی عراق بسترساز ورود داعش شده است گفت: این انتقاد اگر هم وارد باشد که به احتمال قوی وارد است ولی به نظر من الان زمان طرح این مسئله نیست. برای آمریکاییها، انگلیسیها وحتی ترکها بهترین وضعیت برای عراق تجزیه این کشور به سه حوزه شیعی، سنی و کردی است که به عقیده من با مخالفت مرجعیت، شیعیان و هم قاطبه ملت عراق مواجه خواهد شد و ایران هم قطعا با اینگونه طرحها مخالف است و اجازه این کار رانخواهد داد.
وی تأکید کرد: بنابراین دولت مرکزی عراق هم باید تلاش بیشتری برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی عراق بکند. اینکه دولت عراق حضور داعش را جدی نگرفت و ارزیابی دقیقی از تحرکات آنها نداشت احتمالا درست است اما زمان بررسی این مسئله الان نیست.
حقیقتپور در پایان اظهار کرد: این روزها دولت جدید عراق در حال تشکیل است و در آستانه بیرون راندن داعش از موصل و سه استان نینوا، صلاح الدین و الانبار میباشد، لذا تمرکز آنها باید بر روی این مسئله باشد و پس از گذر از این وضعیت، باید عواملی که سبب ورود داعش و پیشروی آنها شد بررسی شوند.