کد خبر: 1429707
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۱
امام جماعت مسجد جامع مسکو عنوان کرد:

سنت مشترک روزه‌داری؛ عامل درک متقابل بین ادیان مختلف

گروه بین‌الملل: مسیحیان ارتدوکس با حضور در مراسم مرتبط به روزه‌داری مسلمانان بر این باور دینی تاکید می‌کنند که روزه‌داری صرفا برای مسلمانان نیست و سایر مذاهب نیز این فریضه را تجربه می‌کنند؛ همین نگرش‌ها باعث تفاهم بهتر و درک متقابل بین ادیان مختلف می‌شود.

«اسلام زاریپف»، خطیب و امام جماعت مسجد جامع مسکو که در نمایشگاه بین‌المللی قرآن ایران حضور داشت، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، گفت: مسلمانان روسیه برای افطار با برپایی چادرهای بزرگی در اطراف مساجد و مراکز اسلامی جمع می‌شوند، روزه خود را افطار می‌کنند و به عبادت می‌پردازند. در هر یک از این برنامه‌ها جمعیتی بالغ بر 700 نفر حضور دارند. همچنین در ماه رمضان روزانه در مسجد جامع مسکو چندین جلسه قرائت و تجوید قرآن با حضور بیش از 100 نفر برپا می‌شود.

وی در مورد گستره‌ فعالیت‌های قرآنی در روسیه گفت: تعداد زیادی مراکز حفظ و قرائت قران در سراسر روسیه وجود دارد که مشغول به آموزش به علاقه‌مندان قرآنی هستند و اغلب در کنار مساجد، مراکز اسلامی نیز داریم که کار حفظ و قرائت قرآن را بر عهده دارند. از جمله در شهرهای مسکو، کازان، ایوانف و گروزنی. همچنین دانشگاه و کالج‌های اسلامی نیز در روسیه وجود دارند که دوره‌های آموزش قرآن را برگزار می‌کنند. این دوره‌ها تنها محدود به ماه رمضان نیستند و در طول سال نیز ادامه پیدا می‌کنند. کلاس‌های آموزشی و همچنین مسابقاتی نیز برای قاریان و حافظان قرآن در روسیه برگزار می‌شود که حتی از دیگر کشورهای مسلمان نیز در آن شرکت می‌کنند.

افزایش فعالیت‌های فرهنگی اسلامی در روسیه

خطیب مسجد جامع مسکو در مورد وضعیت فعالیت‌های فرهنگی اسلامی در روسیه اظهار کرد: کارهای بسیار زیادی انجام شده است، احیا و بازسازی برخی آثار زیبای اسلامی از جمله طراحی‌ها و نگارگری‌ها کار بسیار خوبی است که روند آن آغاز شده است. همچنین مراکز اسلامی و آموزشگاه‌های علوم اسلامی زیادی در روسیه تاسیس شده و علاوه بر این‌ها مجله و نشریات مکتوبی نیز برای مسلمانان چاپ می‌شود.

برگزاری روز فرهنگی هر کشور در مسجد جامع مسکو

زاریپف همچنین در مورد رسوم مسلمانان روسیه در ماه رمضان گفت: در دوران اتحادیه جماهیر شوروی هم مردم فریضه روزه‌داری را انجام می‌دادند و اقوام و خویشان‌شان را برای افطار به خانه‌های خود دعوت می‌کردند؛ این برنامه‌ها و عادات به برکت ماه رمضان همچنان ادامه دارد. علاوه بر اینها امروزه در مسجد جامع مسکو در ماه مبارک رمضان به منظور آشنایی مسلمانان روس با سایر فرهنگ‌های اسلامی بعد مراسمی به عنوان روز فرهنگی هر کشور برگزار می‌شود که به معرفی آداب و روسم مسلمانان جوامع مختلف می‌پردازد.

حضور غیرمسلمانان در مراسم شب‌های قدر

این امام جماعت ادامه داد: در ماه مبارک رمضان و به خصوص در شب‌های مبارک قدر مراسم قرآن‌خوانی و دعا بر پا می‌شود و در تمامی آن‌ها علاوه بر مسلمانان، بسیاری از غیرمسلمانان نیز شرکت می‌کنند.

زاریپف با اشاره به طیف وسیع شرکت‌کننده در این گونه مراسم‌ افزود: این برنامه‌ها صرفا برای مسلمانان روسیه برگزار نمی‌شود بلکه یک برنامه جامع است که شامل پیروان دیگر مذاهب و ادیان نیز می‌شود.

به گفته وی، مسیحیان ارتدوکس با حضور در مراسم  مربوط به روزه‌داری مسلمانان بر این باور دینی تاکید می‌کنند که روزه‌داری صرفا برای مسلمانان نیست و سایر مذاهب نیز با توجه به احکام دین خود فریضه روزه‌داری را تجربه می‌کنند؛ همین نگرش‌ها باعث تفاهم بهتر و درک متقابل بین ادیان مختلف می‌شود.

وی در پایان از حضور در ایران و شرکت در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم اظهار خشنودی کرد و گفت: برگزاری مداوم و منظم چنین نمایشگاه‌هایی باعث جذب افراد بیشتر به فرهنگ و هنر قرآنی می‌شود.

captcha