به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام علی قابل، رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان در استان قزوین روز دوشنبه، 23 تیرماه در نشست خبری که به مناسبت سالروز تأسیس شورای نگهبان قانون اساسی در سالن اجتماعات مجموعه باغستان قزوین برگزار شد، ضمن تشریح فعالیتهای این شورا گفت: بعد از آنکه نوع حکومت در نظام اسلامی در 12 فروردینماه سال 58 مشخص شد و قانون اساسی هم به تصویب رسید، در 26 تیرماه سال 59 با معرفی حقوقدانان و فقها، شورای نگهبان تشکیل شد.
وی افزود: براساس اصول چهار، 72 و 85 قانون اساسی وظیفه شورای نگهبان تشخصی و تطبیق قوانین و مقررات وضع شده مجلس با قوانین فقه اسلامی اسلامی است.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان قزوین با اشاره به ترکیب اعضای این شورا گفت: شورای نگهبان متشکل از 12 نفر است که 6 فقیه از سوی رهبر و 6 حقوقدان هم از طرف مجلس معرفی میشوند تا به ایفای وظایف این شورا بپردازند.
قابل اظهار کرد: در جامعه ما دو نوع قانون ثابت و متغیر داریم که احکام و قوانین ثابت از طرف خداوند و شرع مقدس صادر شده و غیر قابل تغییر هستند اما قوانینی که از طرف مجلس وضع میشود قابل تغییر بوده و وظیفه فقهای شورای نگهبان هم این است تا این قوانین را با فقه اسلامی تطبیق دهند.
وی افزود: در برخی مواقع مسائلی پیش میآید که مجلس روی آن پافشاری میکند اما نظر شورای نگهبان عدم تطابق آن با قانون اساسی است که در این موقع بر اساس اصل 110 قانون اساسی این قوانین جهت بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده میشود تا این اختلاف برطرف شود.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان با اشاره به عملکرد این دفتر در دوره مسئولیت خویش عنوان کرد: از سال 86 که بنده این مسئولیت را پذیرفتهام در مدت هفت سال، پنج دوره انتخابات شامل دو انتخابات ریاست جمهوری، دو دوره انتخابات مجلس و یک انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان در استان با سلامت کامل برگزار شده است.
قابل در ادامه سخنان خود در این زمینه اظهار کرد: میزان مشارکت مردم استان در انتخابات یاد شده یا مساوی با میانگین کشوری و یا بالاتر از میانگین بوده است.
وی با اشاره به فعالیتهای دفتر نظارت شورای نگهبان در استان قزوین گفت: هفت هزار ناظر در استان قزوین، کار نظارت بر انتخابات را بر عهده دارند و وظیفه داریم تا نوعی پالایش و بازنگری در این نیروها انجام دهیم تا اگر شاهد گرایش فرد یا افرادی به سمت احزاب یا گروهها و افراد خاصی را بودیم این فرد از مجموعه نیروهای دفتر کنار گذاشته شود.
قابل عنوان کرد: جذب، آموزش و پالایش ناظران جدید و آموزش آنها با مقررات و مسائل روز، اطلاعرسانی به موقع و رصد فعالیت نامزدهای احتمالی و جمعآوری سوابق افراد از جمله کارهایی است که به صورت مستمر در این دفتر انجام میشود.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان در استان قزوین با تأکید بر اینکه برای انتخاب ناظرین فیلتر ویژه خود را دارا هستیم گفت: در انتخاب افراد سعی میکنیم تا فردی را گزینش کنیم که مؤمن، معتقد به مبانی دینی بوده، وابستگی به گروههای زاویهدار با نظام نداشته و فردی خوشنام در منطقه باشد.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته از بین ناظران دفتر 300 ناظر شورای نگهبان به دلایل مختلف برای این کار شایسته تشخیص داده نشده و نیروهای این دفتر پالایش شدند تا با استفاده از افراد جدید شائبهای در سلامت نظارت قانونی به وجود نیاید.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان در استان قزوین در پاسخ به سؤالی در مورد انتخابات گذشته شورای اسلامی شهر قزوین گفت: وظیفه اصلی نظارت بر انتخابات شوراها بر عهده مجلس و نمایندگان آن است و چنانچه اتفاقی افتاده و یا فردی کنار گذشته شده باید آنها جوابگو باشند و دفتر نظارت شورای نگهبان در این مورد دخالتی نمیکند.
رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان در استان قزوین در مورد انتخابات آینده گفت: در مورد انتخابات آینده اگر اطلاعاتی هم داشته باشیم حق اظهار آن را نداریم اما با توجه به شواهد و فعالیت گروههای مختلف به نظر میرسد انتخابات سختی در پیش رو خواهیم داشت لذا به ناظران توصیه میکنیم هم بصیرت و هم اخلاص داشته باشند.