رضا نژادتبریزی، نماینده ایران در هجدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی که با وجود ارائه تلاوتی بسیار زیبا و پاسخ صحیح به سؤالات کمیته داوران در این رقابتها، موفق به کسب رتبه نشد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به واکاوی رقابتها و دلایل محرومیتش از کسب رتبه پرداخت و گفت: شرکتکنندگان در این رقابت، در پایان کارنامه دریافت نکردند و ناداوریهایی را در این مسابقات شاهد بودیم که سبب شد کسانی رتبههای برتر را کسب کنند که اصلا فکرش را هم نمیکردند.
وی افزود: ما اعتراض خود را نسبت به نتایج مسابقات به مسئولان اعلام کردیم، اما نتیجهای نداشت و کمیته داوری و مسئولان مسابقات حتی به ما اعلام نکردند که امتیازها چطور بوده و چرا من با وجود تلاوت خوبی که ارائه دادم، رتبهای کسب نکردم.
نژادتبریزی اظهار کرد: این در حالی بود که همه حاضران در سالن هنگامی که من در مسابقات شرکت کردم، تلاوتم را تحسین کرده و معتقد بودند که حتما جزء نفرات برتر خواهم بود.
وی تصریح کرد: حتی یکی از داوران با مشاهده اعتراض من یک بار دیگر به تلاوتم گوش داد و از این که جزء نفرات برتر مسابقات نبودم، بسیار تعجب کرد و در نهایت متوجه نشدیم که چرا جزء برترینها نبودم.
نژادتبریزی گفت: نماینده نیجریه که به عنوان نفر برتر هجدهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جایزه دبی معرفی شد، تلاوت قابل قبولی را ارائه داد و حقش بود جزء 5 نفر اول معرفی شود، اما نماینده عربستان سعودی که یکی از نفرات برتر بود، اشتباهاتی در تلاوت داشت و از طرف دیگر نماینده یمن در حالی جزء نفرات برتر بود که به هیچ وجه تلاوت قابل قبولی ارائه نداد.
وی تأکید کرد: به نظر من در مسابقات قرآن دبی دو ناحقی آشکار صورت گرفت که یکی رتبه ندادن به من بود و دوم رتبهدادن به نماینده یمن بود، در حالی که تلاوت پراشکالی داشت و جزء نفرات برترشدن حقش نبود.
همراهی اساتید برجسته ناداوری را کاهش میدهد
این حافظ قرآن برجسته کشورمان با تأکید بر ضرورت دفاع از حق ایران در مسابقات بینالمللی قرآن کشورهای مختلف یادآور شد: اگر ایران هر ساله یکی از مسئولان وزارت اوقاف یا استادی همچون عبدالرسول عبایی(از داوران برجسته مسابقات بینالمللی قرآن) را همراه نمایندگان کشورمان به چنین رقابتهایی اعزام کند، چنین مشکلاتی نخواهیم داشت و کمتر شاهد ناداوری در حق قاریان و حافظان ایرانی خواهیم بود.
بیتوجهی رسانههای امارات به نماینده ایران
نژادتبریزی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: مسئولان رسانههای گروهی حاضر در مسابقات، از شرکتکنندگان برای حضور در برنامههای رادیویی و تلویزیونی دعوت میکردند، این در حالی بود که از ما برای حضور در هیچ برنامهای دعوت نشد و در این مسئله نیز شاهد کملطفی زیادی از جانب مسئولان ذیربط بودیم.
وی در پایان ملاک امتیاز دادن در مسابقات قرآن ایران با رقابتهای بینالمللی دیگر کشورها را بسیار متفاوت دانست و تصریح کرد: با توجه به رتبه نیاوردنم در مسابقات، میتوانم بگویم شاید ایرانیبودن و شیعهبودن سبب عدم کسب رتبه من در این دوره از مسابقات بود.