به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اولین نوشتار این شماره که سومین دفتری است که به مسئله دینپژوهی اختصاص یافته، گفتوگویی است با محمد فنایی اشکوری از منیره پنجتنی با عنوان «مهمترین مباحث فلسفه دین»، که در آن برجستهترین مسائل دینی و تفاوت فلسفه دین با علم کلام مورد بحث و بررسی قرار گرفتهاست.
در ادامه، «فلسفه دین در یک نگاه» که گفتوگویی است با محمد لگنهاوسن از هژیر مهری، آمده است. در این نوشتار ابتدا و مقدم بر هر چیزی رابطه دین با علم و سیاست به طور مستقل و جداگانه بررسی میشود.
سومین عنوان از مطالب بخش دفتر ماه شماره نود و نهم، «فعل الهی در جهان» است؛ مقالهای از آلوین پلنتینگا و ترجمهای از هژیر مهری. «واقعگرایی و ناواقعگرایی دینی» عنوان مقالهای از جان هیک و ترجمهای از نغمه پروان است. این مقاله سعی بر بررسی نوع نگاه به دین و اندیشههایش را دارد. «دین و باور دینی در اندیشه متأخر ویتگنشتاین» نام نوشتاریست از نواب مقربی. در نهایت به عنوان آخرین نوشتار در بخش دفتر ماه تیر ۹۳ مقالهای از پیتر واردی با ترجمهای از علیرضا رضایت به چاپ رسیدهاست.
بخش ادب و هنر شماره 99، شامل دو مقاله است؛ سه نکته درباره «بیت» و «شعر» در گلستان سعدی به قلم جویا جهانبخش و زیباشناسی شعر در قرن ۱۶ از ووادیسواف تاتارکیویچ و ترجمه مشترک سید جواد فندرسکی و شادی حدادپورخیابان.
حکمت اشراقی در عهد صفویه ایران و گورکانیان هند، اولین مبحث مورد بحث از ۴ عنوان مقاله بخش اندیشه و نظر است، هوشنگ شکری نگارنده این نوشتار است. در ادامه بخش دوم «تجلی الهی و تولد روحانی در عرفان اسماعیلیه» منتشر شده که نگارنده آن هانری کربن و مترجم انشاءالله رحمتی است. «نجمالدین کبری» نام سومین عنوان مقاله در این بخش است، از حامد الگار و ترجمه جمشید جلالی شیجانی. اندیشه و نظر ۹۹ با مقاله علی پیری با عنوان «پوزیتیویسم و نقد آن از نظرگاه هابرماس» به پایان میرسد.