کد خبر: 1435693
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۹

جلد سوم «اعجاز قرآن با گرایش شبهه‌پژوهی» تا پایان سال منتشر می‌شود

گروه اندیشه: مدیر گروه تفسیر موضوعی مرکز فرهنگ و معارف قرآن از انتشار جلد سوم از مجموعه «اعجاز قرآن با گرایش شبهه پژوهی» تا پایان سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی محمدی، ضمن اعلام این خبر گفت: جلد سوم این مجموعه که توسط این‌جانب در حال انجام است، با عنوان «بررسی آثار هماوردنمایان با قرآن در قرن اخیر» تا پایان سال 93 منتشر خواهد شد.

محمدی در مورد ضرورت انجام این پروژه بیان کرد: قرآن، اصلی‌ترین کتاب مسلمانان و تنها کتاب آسمانى است که دارای اعجاز بوده و همگان را به تحدی می‌طلبد و با صراحت اعلام می‌کند که هرگز هیچ موجودی را یارای آن نیست که نه تنها مثل قرآن (إسراء/88) را بیاورد بلکه حتی نمی‌تواند 10 سوره (هود/13) یا سوره‌ای همانند سوره‌های قرآن بیاورد (بقره/24). در این میان عده‌ای از نابخردان در طول تاریخ سعی کرده‌اند به مبارزه‌طلبی قرآن پاسخ داده و بخت خود را در این میدان بیازمایند؛ که دانشمندان مسلمان، در هر عصر در برابر این دروغ‌پردازان ایستاده و از ساحت قرآن دفاع کرده‌اند.

وی ادامه داد: قرن اخیر نیز از این قاعده مستثنی نبوده و افراد و مؤسساتی در این قرن کوشیده‌اند با ارائه متون و جملاتی با قرآن معارضه کنند. با توجه به گسترش روزافزون وسائل ارتباط جمعی، این متون به سرعت در جامعه و به ویژه در فضای مجازی منتشر شده و برای بسیاری ایجاد شبهه کرده است. با توجه به این که تاکنون متن قابل توجهی به زبان فارسی در رد این جملات نوشته نشده است، لازم بود در پژوهشی علمی، متون یاد شده بررسی و نقد شود.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در این پژوهش عنوان کرد: در این پروژه مهم‌ترین آثاری که در مقام معارضه با قرآن ارائه شده، بررسی و نقد شده است. در واقع این جلد، سومین جلد از مجموعه «اعجاز قرآن با گرایش شبهه‌پژوهی» را تشکیل می‌دهد. در جلد اول کلیات اعجاز و شبهات مربوطه بررسی و در جلد دوم، معارض‌نمایان در صدر اسلام تا قرن دوم معرفی شده‌اند و در این جلد معارض‌نمایان در قرن اخیر معرفی و آثارشان نقد شد.

وی با بیان این‌که جلد سوم این پروژه در هفت فصل سامان یافته است، اظهار کرد: در فصل اول کلیات و تعاریف را به بحث نشسته‌ایم. در فصل دوم، اهداف معارضه‌کنندگان و روش‌های معارضه آنان با اسلام  و قرآن بررسی شده است. در پایان این فصل از ارتباطات معارضان با استکبار جهانی نیز بحث شده است. در فصل سوم، پس از معرفی کوتاهی از نصیرالدین الظافر، نمونه‌هایی از سوره‌های ادعایی کتاب حسن الایجاز بررسی می‌شود. در فصل چهارم، پس از معرفی کتاب «فرقان الحق» نمونه‌هایی از سوره‌های ادعایی فرقان الحق بررسی خواهد شد. فصل پنجم به بررسی و نقد جملاتی که بسام درویش در پاسخ به تحدی قرآن عرضه کرده پرداخته است. در فصل ششم برخی دیگر از هماوردنمایان و آثار آنان عرضه و نقد شده است و پایان‌بخش کتاب نیز خلاصه مباحث و نتیجه‌گیری و اثبات فرضیه اصلی کتاب است؛ یعنی این که «تحدی قرآن هنوز نیز پایدار است و همه کسانی که ادعای هماوردی با قرآن را کرده‌اند، شکست خورده‌اند.»

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان افزود: تألیف این جلد از پروژه در 200 صفحه انجام و تحویل ناظر پروژه شده است و امکان افزودن 40 تا 50 صفحه دیگر نیز به آن وجود دارد و در هر صورت پس از تأیید نهایی منتشر خواهد شد.

captcha