به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی شامگاه ۱۵ مردادماه، با حضور حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی، ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی و رؤسای واحدها با تجلیل از ۳۳ جهادگر نمونه و برگزیده در پژوهشگاه رویان برگزار شد.
کارنامه افتخارات جهاد دانشگاهی؛ مایه مباهات دوستداران انقلاب
در ابتدای این مراسم سیدسعید هاشمی، معاون هماهنگی و توسعه جهاد دانشگاهی به سخنرانی پرداخت و گفت: امروز کارنامه افتخارات جهاد دانشگاهی مایه مباهات دوستداران انقلاب اسلامی ایران است.
وی دیدار اعضای جهاد دانشگاهی با مقام معظم رهبری و استفاده از رهنمودهای معظم له در آستانه سی و چهارمین سال فعالیت این نهاد انقلابی را یک اتفاق ارزشمند دانست.
هاشمی با اشاره به ۲۹۳ جهادگر برتر معرفی شده به دفتر مرکزی گفت: از این میان پس از بررسیهای فراوان ۱۶ جهادگر نمونه و ۱۷ جهادگر برگزیده، انتخاب شدند. انتخاب جهادگر نمونه در سال آینده دارای یک آئیننامه جدید میشود.
طیبی: تعیین نقش جهاد دانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور
در ادامه این مراسم حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی کشور به سخنرانی پرداخت و با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با شورای راهبردی نقشه جامع علمی کشور اظهار کرد: با توجه به تصویب نقشه جامع علمی کشور طرحی را ایجاد و نقشهایی که میتوانیم در این زمینه برعهده بگیریم را مشخص کردیم. در حال حاضر کلیات این طرح در شورای راهبردی تصویب شده است.
طیبی از ارائه طرحی مبنی بر تعیین نقش جهاد دانشگاهی در تحقق اهداف دولت خبر داد و گفت: امروز باید مسئولیتهای مشخص در زمینه تولید فناوری به جهاد دانشگاهی واگذار شود. در کشور ما پروژههای زیادی در حال انجام است که تکرارپذیر هستند و میتوانیم به جای خرید، آنها را انتقال دهیم.
وی ادامه داد: فناوریهای زیادی در جهاد دانشگاهی تولید شده است و میتواند در قالب مجتمعهای بزرگ وارد بازارهای جهانی شود که در این راستا نیاز به ایجاد سرمایهگذار و تأمین اطمینان سرمایهگذار داریم.
ستاری: جهاد دانشگاهی از ابتدا تا امروز یک ایده مترقی بوده است
این مراسم میزبان ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز بود. وی با اشاره به روشهای پژوهشی غلطی که طی سالهای گذشته در کشور رواج پیدا کرده است، گفت: با این وجود جهاد دانشگاهی از ابتدا تا امروز یک ایده مترقی بوده است. با تزریق منابع مستقیم به دانشگاهها و پژوهشگاهها نمیتوان کار تجاری انجام داد. یکی از اصولی که در نظام علم و فناوری مطرح است وجود نهادهای واسطه در حوزه فناوری است. این نهادهای واسط کار تجاریسازی را انجام میدهند.
وی جهاد دانشگاهی را نهادی خواند که در زمینه تبدیل دانش به ثروت اصول ملی و مذهبی را نیز رعایت کرده است و گفت: یکی از وظایف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استفاده از ظرفیت چنین نهادهایی است.
ستاری به همکاری خوب این معاونت در دولت جدید با جهاد دانشگاهی اشاره و عنوان کرد: برای ایجاد ارتباطات بهتر نیاز به ایجاد یک مجموعه تغییرات داریم. ابتدا باید مرز دانش را از تجاریسازی جدا کنیم.
حجتالاسلام ابوترابی: جهاد دانشگاهی یک فرهنگ است
از دیگر سخنرانان این مراسم حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی فرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی بود. وی به نقش محوری و تعیینکننده چهرههای عالم و انقلابی و پرتلاش در بخشهای مختلف جهاد دانشگاهی که سبب بلوغ و بالندگی این نهاد انقلابی شد اشاره و عنوان کرد: دنیای کفر از نصرت برخوردار نخواهد بود. برای پیروزی در این عرصه باید به ظرفیت اسلام و حق آراسته شد.
وی آنچه در کلام مقام معظم رهبری در مورد جهاد بیان شده است را نشاندهنده سبقت جهاد دانشگاهی در تطبیق خود با اهداف انقلاب نسبت به سایر سازمانها و نهادها دانست و گفت: جهاد دانشگاهی توانسته است خصایص حقانیت را حفظ کند، بدین منظور به موفقیت نیز دست مییابد.
ابوترابی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال جهاد و فرهنگ نامیدند و از سویی دیگر نیز جهاد دانشگاهی را یک فرهنگ معرفی کردهاند، گفت: جهاد دانشگاهی و ارتقای کارکرد آن یعنی خلق فرهنگسازی. مراد از فرهنگ تبلور این نهاد در جامعه اسلامی است.
جهاد دانشگاهی؛ نهادی کم ادعا و پرکار
سخنران پایانی این مراسم مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بود. وی به همکاریهای ارزشمند صورت گرفته با جهاد دانشگاهی اشاره و عنوان کرد: این نهاد توانسته است با توجه به امکانات محدودی که در اختیار داشته است سرآمد باشد.
وی جهاد دانشگاهی را نهادی کم ادعا و پرکار دانست که با تفکر جهادی کاری با کیفیت بالا و حداقل هزینه ارائه میدهد.
امضای سه تفاهمنامه
در این مراسم سه تفاهمنامه نیز به امضا رسید. اولین مورد یک تفاهم نامه سه جانبه بین جهاد دانشگاهی، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره طراحی و ساخت واحد سیار نمکزدایی نفت خام بود.
دومین تفاهمنامه نیز ما بین جهاد دانشگاهی و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری با محوریت حمایت از توسعه و آمادهسازی برای تجاریسازی طرحهای فناورانه و دانشبنیان انجام شد.
تفاهمنامه سه جانبه دیگری نیز بین نهادهای اشاره شده درباره تولید متههای حفاری دندانهای صورت پذیرفت.
تجلیل از ۱۶ جهادگر نمونه و ۱۷ جهادگر برگزیده
پایانبخش این مراسم تجلیل از ۱۶ جهادگر نمونه و ۱۷ جهادگر برگزیده بود. از حوزه معاونت پژوهشی و فناوری، حسن محمدی مجد با پست سازمانی مدیریت گروه مکانیک از واحد پژوهشکده تکنولوژی تولید، ژیلا صدیقی با پست سازمانی مدیریت گروه بهداشت خانواده از واحد پژوهشکده علوم بهداشتی، محمدجواد چیتساز با پست سازمانی رئیس پژوهشکده علوم انسانی از واحد پژوهشگاه علوم انسانی، مجتبی انوری با پست سازمانی مدیر مرکز مهندسی ساخت دکلهای حفاری از واحد علم و صنعت، پوپک افتخاریزدی با پست سازمانی عضو هیئت علمی از پژوهشگاه رویان تجلیل شد.
از حوزه معاونت آموزشی نیز بابک چولکی با پست سازمانی مدیر اداره نظارت و گسترش مراکز آموزشهای کوتاه مدت از واحد دفتر مرکزی، افسانه سلیمیان با پست سازمانی کارشناس آموزش از واحد تهران و از حوزه معاونت فرهنگی، ابراهیم عسگری با پست سازمانی معاون اجرایی ایسنا از واحد مرکز ایسنا، معصومه نعمتیفر با پست سازمانی مسئول کانون برگزاری مراسم و مجامع فرهنگی واحد از واحد همدان، عبدالله خانبابایی با پست سازمانی مسئول کانون فعالیتهای هنری و ادبی واحد از واحد صنعتی شریف تجلیل شدند.
همچنین در حوزه معاونت پشتیانی و امور مجلس، مریم صافی مدیر گروه اداری از واحد تهران، رضا شهریاری کارشناس شبکه و سختافزار از واحد کرمانشاه، حسین علیخانی سرپرست تأسیسات از دفتر مرکزی، ابوالحسن سالار کارشناس فناوری اطلاعات از سیستان و بلوچستان و در حوزه ریاست و معاونت هماهنگی، خورشید یغموری کارشناس پیگیری از دفتر مرکزی و در حوزه سازمان همیاری اشتغال دانشآموختگان، ابوالحسن قاسمپور با پست سازمانی مدیر سازمان همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی واحد البرز مورد تجلیل قرار گرفتند.
همچنین جهادگران برگزیده سال ۹۳ نیز در حوزه معاونت پژوهشی و فناوری، فرحناز خلیقی سیگارودی از پژوهشکده گیاهان دارویی، حسین نورینیا از پژوهشکده فرهنگ وهنر، سمیه کاظمنژاد از پژوهشکده ابنسینا، محسن جمالیان از پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی، در حوزه معاونت آموزشی، علی عباس سلیمانی از دانشگاه علم و فرهنگ، علی صادقیتبار از پژوهشگاه ابنسینا، سید محمدجواد مهدوی از واحد کرمان، محمدمهدی اخویان از دانشگاه علم و فرهنگ و آفرین اخوان از دانشگاه علم و هنر، در حوزه معاونت فرهنگی، محمد آقاسی از مرکز ایسپا، محمد زینالی از واحد اردبیل و محمدرضا مهموم از واحد خواجه نصیر بودند.
در معاونت پشتیبانی و امور مجلس نیز از محمدرضا مصلحی از مؤسسه آموزش عالی اصفهان، حسین مرادپور علی از بازار کار و آرام حمیدی از پارک علم و فناوری کرمانشاه، در حوزه ریاست و معاونت هماهنگی، علی بذری از دفتر مرکزی، در حوزه سازمان همیاری اشتغال دانشآموختگان، مهری اسدی از واحد سازمان همیاری اشتغال تجلیل به عمل آمد.