حجتالاسلام والمسلمین صالح قنادی، عضو هیئت مدیره انجمن قرآنپژوهی حوزه علمیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به گسترش بیتفاوتی مردان نسبت به بیحجابی نوامیس خود اشاره و عنوان کرد: برداشت منفی از غیرت ورزی و همسان دانستن آن با تعصب کورکورانه سبب عدم پذیرش این ارزش اشتباه تعبیر شده از سوی مردان میشود.
وی ادامه داد: برخی افراد نیز به خاطر شبیه کردن خود با قشر برخوردار که بعضا سفرهای متعددی به خارج کشور بدون در نظر گرفتن حریم حجاب داشتهاند، نیز از احیای ارزش غیرت ورزی امتناع میکنند.
لجاجت با برخی از گروههای اجتماعی
وی لجاجت با برخی از گروههای اجتماعی که مقید به مقوله حجاب هستند را از دیگر عوامل این بیتفاوتی دانست و گفت: این افراد سعی میکنند با عملی بر عکس منش گروه اجتماعی مورد انتقاد خود، مخالفت خود را با عملکرد آنان نشان دهند.
حجتالاسلام قنادی ساده انگاری را از دیگر علل بیتفاوتی برخی مردان نسبت به بیحجابی نوامیس خود برشمرد و اظهار کرد: این دست از افراد با آسیبهایی که بیحجابی بانوان به کانون خانواده و جامعه وارد میکند آشنا نیستند و با تصوری سطحی به بهانه احترام به آزادی بانوان نسبت به عدم پوشش مناسب آنان واکنش نشان نمیدهند.
وی برطرف شدن مشکل بیتفاوت شدن مردان نسبت به حجاب نوامیس خود را نیازمند یک تصحیح اندیشه و رفتار دانست و گفت: گروه مخاطب باید در مسیر نهادینه سازی یک رفتارصحیح با توجیهی مناسب روبرو شوند.
خاستگاه غیرت مردانه، ندای فطرت است
وی خاستگاه غیرت را از ندای فطرت دانست و گفت: مردی که غیرت دارد به ندای فطرت خود پاسخ داده و در راستای مسئولیت خود از خانواده خود حمایت میکند. ترویج این تفکر در برابر اندیشه کورکورانه تعصب و محدودیت سبب تصحیح نگاه افراد میشود.
حجتالاسلام والمسلمین قنادی بر ضرورت ترویج نگاهی زیبا و روشن نسبت به غیرت ورزی مردان و حفظ حریم تأکید و تصریح کرد: تا زمانی که مردان بر اساس تهاجمهای فرهنگی صورت گرفته نگاهی منفی به غیرت داشته و از مفهوم اصلی این ارزش بی خبر باشند از پذیرش این مسئولیت سرباز میزنند. این مهم نیاز به آگاه کردن مردان نسبت به مقوله غیرت سازنده است.
وی بانوان را دارای دو ویژگی «خودآرایی و زیباییدوستی» و «حیا و متانت» دانست و گفت: این دو ویژگی نیاز به پاسخ مناسب دارند. نیاز به خودآرایی باید در محیط خانه به اوج برسد تا در جامعه بروز پیدا نکند. حیا و متانت نیز سبب میشود حضوری سالم در جامعه داشته باشند و به نیاز اجتماعی آنان پاسخ داده شود.
مرضیه منگلی