حجتالاسلام واعظ موسوی، کارشناس اخلاق و خانواده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به موضوع ترویج بدحجابی در جامعه و بیتفاوتی برخی از مردان نسبت به حجاب همسر خود اشاره و عنوان کرد: غیرت در مفاهیم دینی حساسیت مرد نسبت به ناموس خود و متفاوت از بدگمانی و سوءظن است.
غیرت آری؛ بدگمانی خیر
وی ادامه داد: در فرآیند غیرتورزی، مرد ناموس خود را متهم نمیکند بلکه بی جهت به مردان نامحرمان اعتماد نمیکند و خوش خیالی کاذب ندارد. در واقع می توان غیرت ورزی را به مراقب از داراییها تشبیه کرد که هیچ گاه نباید تهمت دزدی به افراد زده شود اما باید مراقب اموال و داراییهایمان باشیم که به سرقت نرود.
وی به سخنان امیرامومنین به امام حسن(ع) که فرمودند: «از غیرت ورزی در غیر موردش پرهیز کن، زیرا این گونه غیرت (افراطی) سبب گرفتاری و انحراف افراد درستکار از آنان شده و موجب آن میشود که افراد بی گناه در معرض تهمت قرار گیرند» اشاره و عنوان کرد: غیرت بیجا سبب از بین رفتن کانون خانواده و گاهی از مسیر اخلاق خارج شدن بانوان میشود.
غیرت مردانه؛ یک ارزش در مفاهیم دینی
حجتالاسلام واعظ موسوی به روایتی از پیامبر اکرم(ص) که فرمودند: «کَانَ أَبِی إِبْرَاهِیمُ ع غَیُوراً وَ أَنَا أَغْیَرُ مِنْهُ؛ پدرم حضرت ابراهیم باغیرت بود و من از او غیرتمندترم» اشاره و عنوان کرد: غیرت در مفاهیم دینی یک ارزش است که متاسفانه امروز در رسانه ملی و فیلمها و سریالها بعضا به تمسخر گرفته میشود و یا رعایت نمیشود و همین امر به ترویج بی عفتی در خانواده و نهایتا جامعه منجر میشود.
عفت هر مرد به اندازه غیرت اوست
وی به سخنی از امیرالمؤمنین(ع) که می فرمایند: «عفت هر مرد به اندازه غیرت اوست» اشاره و عنوان کرد: هر اندازه مرد غیور باشد عفیف نیز هست ولی امروزه عفیف نبودن مردان سبب شده تا با آزاد گذاشتن نوامیس خود بیعفتی خود را توجیه کنند. برای غیور کردن مردان باید آنان را عفیف کرد.
حجتالاسلام موسوی به مصادیق غیرتورزی در تعالیم دینی اشاره کرد و گفت: امام علی(ع) به اهالی کوفه فرمودند: «به من خبر رسیده که زنان شما در مسیر راهها به مردان تنه میزنند، آیا حیا نمیکنید، خداوند لعنت کند کسی را که غیرت نمیورزد». همچنین حضرت موسی(ع) هنگامی که جوانی کم سن و سال بودند با مردانی که بر سر چاه ایستاده بودند و دختران نمیتوانستند به گوسفندان خود آب دهند درگیر شد و نسبت به آنان غیرت داشت.
وی به تغییر سبک زندگی اشاره و عنوان کرد: امروز مفهموم غیرت مردان در میان برخی از زنان نیز ارزش و اعتبار خود را از دست داده است و در مقابل غیرت ورزی مردان ایستادگی میکنند. در صورتی که دختران شعیب در پاسخ به سوال حضرت موسی(ع) که میفرمایند اینجا محیطی مردانه است شما اینجا چه میکنید؟ اعلام میکنند: ای مظهر غیرت الهی، ما گوسفندان خود را آب نمیدادیم تا مردان بروند و پدر ما یک پیرسالخورده است.
پسران را از کودکی نسبت به خواهرشان غیرتمند تربیت کنیم
وی ادامه داد: اما امروز بر اساس عدم آشنایی با سبک زندگی توحیدی، غیرت ورزی به نوعی ضد ارزش شده است. بزرگترین اشتباه خانوادههای امروز این است که پسران را از کودکی نسبت به نوامیس خود غیرتمند تربیت نمیکنند و اجازه غیرت ورزی به پسران نسبت به خواهر خود نمیدهند.
وی ماهواره را عامل دیگر غیرت سوزی در خانوادهها دانست و گفت: ارتباطات بی پرده در فیلمها و سریالهای خارجی سبب میشود با کم شدن عفت چشم و اخلاق مردان خانواده، آتش غیرت آنان نیز سرکوب و روابط مردان و زنان در نظر آنان عادی جلوه کند.
این کارشناس اخلاق غیرت را یکی از جلوههای قوامیت مرد دانست و گفت: وقتی مرد غیرت نداشته باشد قوامیت ندارد و زن نیز از وی تبعیت نمیکند و شاکله خانواده از بین رفته و هرج و مرج ایجاد میشود.
وعاظ هوشیار باشند
حجتالاسلام والمسلمین واعظ موسوی در پایان سخنان خود از روحانیون و وعاظ درخواست کرد تا موضوع غیرت و غیرت ورزی مردان را در منبرها و سخنرانیها بیشتر مورد توجه قرار دهند.