کد خبر: 1438440
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۷
حنیفی:

فعالیت‌های قرآنی کشور توان جذب تعداد معدودی را دارد/ رسانه‌ها؛ امید جامعه قرآنی برای مطالباتشان

گروه فعالیت‌های قرآنی: پیشکسوت قرآنی کشورمان با اشاره به اینکه فعالیت‌های قرآنی در کشور در همان دوران سنتی خود باقی‌مانده است، گفت: رسانه‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی از مسئولان مطالبه‌گری کنند.

علی‌اکبر حنیفی، قاری بین‌المللی کشورمان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه اولین و مهم‌ترین مسئله در امر انس یافتن مردم تلاش برای ترویج آن است، گفت: علاوه بر این باید در عمل به قرآن کریم نیز این تلاش و کوشش دیده شود. در حال حاضر در کشور ما فعالیت‌های قرآنی در سطح بسیار خوبی در حال اجرا شدن است و این امر می‌تواند به بحث ترویج و عمل کردن به قرآن اثرگذار باشد.

فعالیت‌های خوبی در زمینه تألیف منابع مفاهیم وتفسیر قرآن صورت گرفته است
وی افزود: اگرچه بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران اقدامات خوبی در زمینه فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته است، به عنوان مثال گام‌های خوبی در زمینه تألیف کتاب‌هایی در موضوعاتی همچون مفاهیم، تفسیر و تأویل قرآن کریم برداشته شده شده است. در زمینه برگزاری مسابقات نیز شاهد برپایی مسابقات در رشته‌های مختلف و در سطح مطلوبی بوده‌ایم، بنابر این کارهای کمی در زمینه فعالیت‌های قرآنی در کشور صورت نگرفته است.
این قاری بین‌المللی تصریح کرد: با توجه به اینکه زمینه‌ها و استعدادهای آحاد مردم کاملاً متفاوت است، کارهایی که صورت گرفته است تنها می‌تواند افراد معدودی را جذب کند و بخش اعظمی از جامعه را ممکن است در این خصوص محروم شوند، دلایل این کار هم می‌تواند متفاوت باشد که در اولویت نبودن فعالیت‌هایی که تمام اقشار کشور را درگیر خود کند، تنها یکی از این دلایل بوده است.

مسئولان قرآنی سربازان قرآنی کشور هستند
حنیفی در ادامه گفت‌وگوی خود مسئولان اجرایی برنامه‌های قرآنی را به عنوان سربازان قرآنی کشور معرفی و اظهار کرد: بارها از افرادی که فعالیت‌های قرآنی را انجام می‌دهند با وجود همه زحماتی که انجام داده‌اند، خواسته‌ایم که جلسات مشاوره‌ای فراوانی را با کارشناسان برای آسیب‌شناسی فعالیت‌ها انجام دهند.

لزوم بازنگری در روش‌ها و رشته‌های قرآنی
این فعال قرآنی کشورمان با تأکید بر فرصت‌های از دست رفته برای آغاز حرکتی فراگیر جهت همگانی کردن قرآن کریم، یادآور شد: البته هنوز هم دیر نشده است و می‌توان این فعالیت را آغاز کرد. رشته‌هایی که در حال حاضر برای ترویج و تبلیغ و جذب مردم به فعالیت‌های قرآنی آموزش داده می‌شود کهنه شده و کارایی خود را از دست داده است، این قبیل رشته‌ها، محدودکننده جذب مردم به فعالیت‌های قرآنی هستند و نیاز به بازنگری اساسی دارند.
وی بیان کرد: یکی از عواملی که باعث شده است تا مردم بعد از سال‌ها هنوز هم به طور عمومی با قرآن کریم مأنوس نشده باشند، محدودیت و کهنه بودن رشته‌های قرآنی است، البته روش‌هایی که که این رشته‌ها را آموزش می‌دهد نیز به اندازه خود پوسیده و کهنه است و روش‌ها نیز نیاز به بازنگری دارند.
این قاری بین‌المللی در ادامه با ارائه پیشنهاد تشکیل مجلس قرآنی در کشور، گفت: ما باید یک مجلس قرآنی داشته باشیم که از نخبگان قرآنی استان‌های مختلف در آن حضور داشته‌ باشند تا بتوانند به حرکت قرآنی کشور کمک‌های اساسی داشته‌ باشند. مشکلات قرآنی بسیار زیادی در کشور وجود دارد که برطرف کردن آنها از عهده یک سازمان و نهاد خارج نیست.

گلایه از مسئولان
حنیفی با ابراز گلایه از برخی از مسئولان در مورد اینکه از فعالان قرآنی به دلیل رسانه‌ای کردن مشکلات موجود انتقاد می‌کنند، گفت: رسانه‌ها باید به خود اجازه ورود به همه جزئیات مسائل را بدهد و مسئولان را مورد سؤال قرار دهند که در طول سال‌های پس از انقلاب چه فعالیت‌هایی برای انس مردم با قرآن کریم انجام داده‌اند و الان وضعیت مردم در رابطه با قرآن کریم به چه شکل است.

فعالیت‌های قرآنی از ابتدای انقلاب به شکل سنت در آمده است
این فعال قرآنی کشورمان افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون یک سری فعالیت‌هایی که به عنوان سنت در آمده است صورت گرفته و هنوز هم انجام می‌شود، البته در این مورد نیز استثنائاتی داشته‌ایم و برخی فعالیت‌ها نیز اثرگذار بوده‌اند. برخی سازمان‌ها برای پوشش دادن ضعف‌های خودشان به ارائه آمارو ارقامی که بزرگنمایی شده است، روی می‌آورند و در برخی موارد دیده شده است که آمارها به صورتی کاملاً دروغین تا چندین برابر افزایش داشته است تا خود را در دید مردم موفق جلوه دهند.
وی بیان کرد: در حال حاضر مجامع قرآنی در برخی ‌استان‌ها تشکیل شده‌ است که به دلیل وابستگی‌هایی که دارند، حفظ منافع سازمان را بر سایر منافع ارجحیت می‌دهند که این امر جای تأسف بسیار زیادی دارد. یکی از معضلاتی که وجود دارد این است که برخی سازمان‌ها به دلیل ارتباطاتی که با هم دارند از بیان مشکلات طرف مقابل خودداری می‌کنند مبادا مشکلات سازمان خودشان آشکار شود.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان یکی از عواملی که انس با قرآن در بین آحاد مردم را افزایش می‌دهند عمل به قرآن عنوان کرد و افزود: ما باید با رفتار و کردار خودمان به همه نشان دهیم که تشیع دینی مترقی و پیشرفته و متعالی است و جزء عمل نمی‌توان آن را نشان داد، عده‌ای از مسئولان و کارگزاران از این مسیر خارج شده‌اند و برای منافع خود دست به هر کاری می‌زنند و اینجاست که مردم با یک دوگانگی در گفتار و کردار مواجه می‌شوند.

آرزوی خانواده‌های ایرانی داشتن فرزندان قرآنی است
حنیفی تصریح کرد: مسئولان به عنوان یکی از الگوهای مردم می‌توانند با رفتار خودشان نقش به سزایی در انس یافتن مردم با قرآن کریم داشته باشند و این نیست که برای انس دادن مردم با قرآن تنها از طریق برنامه‌های بلندمدت و ... باشد، بلکه همین رفتار و کرداری که از سوی مسئولان قرآنی سر می‌زند می‌تواند نقش بسیار زیادی در گسترش فضای انس با قرآن در جامعه ایفا کند. در حال حاضر آرزوی تمامی خانواده‌های ایرانی این است که یکی از اعضای خانواده‌شان قرآنی باشد، اما چرا در عمل اینگونه نیست، این‌ها همه باید بررسی شود.
این فعال قرآنی کشورمان در ادامه در مورد نقش نهادهای عمومی کشور در زمینه انس دادن مردم با قرآن کریم با تأکید بر نقش بالای آنها یادآور شد: مسئولان نهادهای مختلف تنها به دلیل اینکه در مدیریت امنیت لازم را ندارند، سعی دارند تا بیلان کاری خوبی از خود بر جای بگذارند و چندان به فکر آینده دورتر نباشند و تنها افق‌شان پایان زمان مدیریت خودشان است. یکی از مشکلات قرآنی کشورمان در حال حاضر نبود نظارت و حسابرسی بر فعالیت‌های قرآنی است که باید برای این امر فکر اساسی صورت بگیرد و این امر باعث می‌شود تا مسئولانی که کار انجام داده‌اند با مسئولانی که فعالیت آنچنانی نداشته باشند عملکردشان یکسان باشد.

رسانه‌ها تنها امید جامعه قرآنی

حنیفی در پایان با بیان اینکه تنها امید جامعه قرآنی برای مطرح کردن مطالبات قرآنی، رسانه‌ها هستند، گفت: رسانه‌ها باید در زمینه فعالیت‌های قرآنی و در زمینه وضعیت انس مردم با قرآن کریم از مسئولان مطالبه داشته باشند.

captcha