کد خبر: 1439102
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۴
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

دیدار مسئولان وزارت امور خارجه و سفرا با رهبرمعظم انقلاب

گروه سیاسی: دیدار مسئولان وزارت امور خارجه و سفرا با رهبر معظم انقلاب، کشته و مجروح شدن تعدادی از هموطنان بر اثرسقوط هواپیمای آنتونوف ۱۴۰، سخنرانی رئیس‌جمهور در گردهمایی سالانه سفرا و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در خارج از کشور از مهم‎ترین رویدادهای خبری هفته گذشته بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای خبری در هفته‌ای که گذشت به شرح ذیل است:

واریز قسط هشتم بدهی های سررسید شده به حساب بانک مرکزی

قسط هشتم بدهی های سررسید شده به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شد.

براساس توافق ایران و گروه 1+5 مبلغ 550 میلیون دلار بابت بدهی‌های کشور هند در قالب قسط هشتم، از طریق بانک مرکزی امارات دریافت و به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منظور گردید. با احتساب واریز قسط هشتم، تمام مبلغ 4.2 میلیارد دلار به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شد.

نشست رئیس مجلس با اصحاب رسانه به مناسبت روز خبرنگار

علی لاریجانی روز شنبه در نشستی با فعالان رسانه‌ای به مناسبت روز خبرنگار اظهار کرد: رسانه‌ها باید به اولویت کشور توجه کنند که امروز مهم‌ترین مسئله کشور موضوع اقتصادی است ولی ما در رسانه‌ها می‌بینیم که اولویت‌شان موضوعات غیراقتصادی است.

لاریجانی اضافه کرد: انتظار من از رسانه‌ها این است که از شرایط منطقه و بین‌المللی تصویر مناسبی در ذهنشان داشته باشند زیرا فرد هر چه بهتر پدیده‌ها را رصد کند بیشتر با فضا آشنا می‌شود و بیشتر می‌تواند نگاه مسئولیت‌شناسانه‌ای داشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه مجلس رکن اساسی در جمهوریت کشور است گفت: مسئله جمهوریت موضوع تفننی نیست بلکه جدی است؛ جدی بودن یک نهاد به این است که در اذهان نیز مورد توجه جدی باشد و اگر نهاد جمهوریت در کشور خسران ببیند همه خسارت می‌بینند.

لاریجانی با ذکر مثالی در این رابطه گفت: گاه می‌بینیم به خاطر برخی از اختلاف نظرهای سیاسی، کلیت مجلس تخریب و مورد تمسخر قرار می گیرد که به نفع هیچ کس نیست. برای مثال می توان به موضوع ساپورت و وازکتومی اشاره کرد.

وی افزود: موضوع ساپورت سؤالی فرهنگی بود که در مجلس مطرح شد؛ البته لزومی نداشت تصاویر پخش می‌شد ولی اتفاقاتی رخ داد که این موضوع تبدیل به تمسخر شد و عده‌ای فیلم درست کردند و آن را پخش کردند. ممکن است شما به یک نفر ایراد داشته باشید ولی نباید به یک نهاد که پایگاه جمهوریت است لطمه وارد کرد.

کشته و مجروح شدن تعدادی از هموطنان بر اثرسقوط هواپیمای آنتونوف 140

یک فروند هواپیمای ایران 140 (آنتونف 140) صبح یکشنبه ساعت 9 و 18 دقیقه، در محوطه درخت‌کاری شده یک منطقه غیرمسکونی در نزدیکی فرودگاه مهرآباد سقوط کرد.

هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت سپاهان که از سمت تهران به سمت طبس در حرکت بوده، در جنوب فرودگاه مهرآباد سقوط کرده است. این هواپیما 48 سرنشین داشته  که هنگام برخاستن از زمین دچار سانحه شد.

در این سانحه از مجموع 48 سرنشین هواپیما، 37 نفر در دم کشته شدند و دو نفر نیز از مسافران در بیمارستان جان خود را از دست دادند.

برگزاری سومین نشست مشترک سران قوا در مجلس شورای اسلامی

سومین جلسه مشترک سران قوا عصر روز یکشنبه به میزبانی رئیس مجلس برگزار شد.

در این نشست رؤسای قوای مقننه، مجریه و قضائیه در مورد مسائل اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی تبادل نظر کردند.

رئیس‌جمهور پس از پایان این نشست در تشریح این جلسه ضمن تشکر از رئیس مجلس به عنوان میزبان این نشست، گفت: این جلسات همیشه هم برای قوای سه‌گانه و هم برای مردم توأم با خیر و برکت بوده است.

حجت‌الاسلام روحانی همچنین از ارائه لایحه یک فوریتی رونق اقتصادی کشور به مجلس شورای اسلامی خبر داد.

برگزاری گردهمایی سالانه سفرا  و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در خارج از کشور

گردهمایی افتتاحیه سفرا و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران صبح روز دوشنبه در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امورخارجه برگزار شد، با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهوری برگزار شد.

رئیس‌جمهور در این جلسه درباره شرایط کنونی در عرصه سیاست خارجی کشور گفت: ایران‌هراسی، اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی از یک طرف و تعامل‌هراسی از طرف دیگر، آن یکی به ناروا ایران هراسی، شیعه‌هراسی و اسلام‌هراسی را مطرح می‌کنند و این طرف در داخل یک عده تعامل‌هراسی را مطرح می‌کنند.

رئیس شورای عالی امنیت ملی اظهارکرد: عده‌ای در دنیا به ناروا منطقه و جهان را از ایران می‌ترسانند؛ ایرانی که سراسر صلح، عدالت، همزیستی مسالمت‌آمیز، پرهیز از سلاح کشتار جمعی، جنگ و مداخله در امور دیگران است و اسلامی که سراسرش رحمت و هدایت است. شیعه و اهل بیت عصمت و طهارت که همه اخلاق و کرامت انسانی است.

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: این طرف داستان نیز حیرت انگیز است، تعامل‌هراسی؛ می گویند چرا به یک خارجی نزدیک شدید؟ الکتریسته خطرناکی دارد، نزدیک نشوید. یک آقایی می‌آید و می‌گوید هر وقت ما با خارجی‌ها مذاکره کردیم شکست نصیب ما شد. عجب! این همه امام (ره) فریاد زد خودباوری و این همه رهبری نظام فریاد زد خودباوری و اعتماد به نفس، این است اعتماد به نفس ما؟

روحانی گفت: ما می‌ترسیم؟ از چه کسی می‌ترسیم؟ ما در منطق کم نمی‌آوریم. ما دیپلمات‌های مجربی داریم. امروز در راس وزارت خارجه افرادی هستند که جزو برترین دیپلمات‌های جهانی هستند نه منطقه. بروید صورت مذاکرات سالیان دراز گذشته را بخوانید . من از بس دیدم بعضی‌ها هراسان زندگی می‌کنند و چون خود اعتماد به نفس ندارند - خب کافر همه را به کیش خود پندارد و دیگران را هم این چنین می بینند - ناچار شدم چند مورد مذاکرات خودم را با برترین مقامات اروپایی را در کتاب هسته‌ای عینا بیاورم با این که عرف نبود. این کار را کردم تا بخوانند و ترسوها ببینند.

رئیس جمهوری اضافه کرد: یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی‌اند. هر وقت می خواهد مذاکره شود یک عده می‌گویند ما داریم می لرزیم. خب به جهنم! بروید یک جای گرم پیدا کنید برای خودتان. چه کار کنیم ما؟ خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده. ما چه کار کنیم؟

روحانی تأکید کرد: تعامل‌هراسی غلط است، مذاکره هراسی غلط است، مفاهمه‌هراسی غلط است، حتی آنی که رهبری نظام ترسیم فرموده‌اند که تعبیرشان نرمش قهرمانانه بود، نرمش قهرمانانه‌هراسی غلط است.

رئیس‌جمهور با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: به نظر من هیچ زمانی مثل جنگ اخیر غزه، اسراییل شکست نخورد و مفتضح نشد؛ در افکار عمومی دنیا اسراییل آدمکش، کودک کش، پیرمرد کش، زن و بچه کش است، منهدم کننده بیمارستان و مدارس و خانه‌های مردم است؛ حتی بزرگ‌ترین مدافعان اسراییل هم این اواخر کم آوردند و نتوانستند از اسراییل دفاع کنند. امروز روشن است که چه کشوری دنبال سلاح کشتار جمعی است و چه کشوری نیست؛ جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده امروز هم نیست و فردا هم نخواهد بود.

تشکیل کمیته پیگیری تحقق مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری

شورای توسعه فرهنگ قرآنی تشکیل کمیته‌ای را به منظور زمینه‌سازی و پیگیری تحقق رهنمودها و مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه قرآن کریم تصویب کرد.

حجت‌الاسلام حمید محمدی، قائم مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به تعبیر جدید مقام معظم رهبری از فعالیت قرآنی به عنوان یک کار راهبردی در کشور گفت: پس از گفت‌‌گو و مذاکرات، با توجه به تاکید اعضای جلسه مجمع مشورتی و با استناد به وظایف شورای توسعه فرهنگ قرآنی مقرر شد کمیته‌ای برای تحلیل و برنامه‌ریزی تحقق رهنمودها و مطالبات مقام معظم رهبری مدظله العالی تشکیل شود.

برگزاری بزرگترین همایش اقتصادی کشور با حضور رئیس‌جمهور

بزرگترین همایش اقتصادی کشور با موضوع «تبیین سیاست‌های اقتصادی دولت برای خروج از رکود» روز سه‌شنبه با حضور حجت‌الاسلام و المسملین حسن روحانی، رئیس جمهوری و تیم اقتصادی دولت در محل سالن اجلاس سران برگزار شد.

رئیس‌جمهور در این نشست گفت: در آغاز دولت یازدهم ما با مسایل و مشکلات بسیار پیچیده مواجه شدیم؛ برخی از آن مربوط به بخش اقتصاد بود برخی به سیاست خارجی و برخی به مسایل سیاست داخلی و اجتماعی و فرهنگی بر می‌گشت؛ اما در عین حال برخی از موارد، مواردی بود که نیاز به تصمیمی فوری و یا برنامه‌ریزی جامع داشت.

رئیس دولت یازدهم گفت: در میان ده‌ها مشکل بزرگی که پیش روی ما بود، در سیاست خارجی و اقتصاد احساس دیگری برای برنامه‌ریزان وجود داشت؛ بسیاری از صاحب‌نظران مشکلات اقتصادی و سیاست خارجی را تأثیرگذار در سایر بخش‌ها و تأثیرگذار مستقیم در زندگی مردم می‌دیدند و امروز هم می‌بینیم؛ من به عنوان رئیس‌جمهوری هفته‌ای نبود که مستقیما جلسه یا جلساتی راجع به این دو مسئله مهم نداشته باشم.

رئیس دولت تدبیر و امید گفت: ما از سال 85 تا 90 دلارهای نفتی فراوانی دولت در اختیار داشت و آن را بی حساب به بازار سرازیر کرد.این کار چه وضعی پیش آورد. ابتدا که نفت گران می‌شود و نفت پرفروش است، همه را خوشحال می‌کند اما این بهار چقدر زودگذر است. نه تابستان که بلافاصله پاییز و زمستان را در پیش دارد.

روحانی اظها کرد: شما رکودی که در سال 91 و ادامه آن در 92 می‌بینید،ممکن است برخی بگویند صرفا در سایه تحریم است اما حتی اگر تحریم نبود ما در سال 91 مشکل داشتیم و آثار سیاست‌های گذشته ظهور و بروز پیدا می‌کرد. بسیاری از آن چیزی که امروز ما به عنوان مشکل اقتصادی وارث آن هستیم،ارث تحمیلی به ماست. در بحث تورم هم چنین است.

رئیس دولت یازدهم تاکید کرد:ما به حول و قوه الهی قادریم مشکلات را یکی پس از دیگری حل کنیم، البته دنیای سیاست نه عصای موسی دارد و معجزه و نه درهای آن برای همیشه بسته است.

روحانی اضافه کرد: دولت‌هایی بوده اند که برای یکسال یا دو سال تورم را مهار کرده‌اند اما بعد از دستشان خارج شده است؛ ما هم از این آسیب مصون نیستیم اگر حواسمان نباشد. دولت مصمم به مهار تورم مستمر است تا روزی که تورم را به یک رقمی برساند. امید و برنامه ریزی دولت این است که در سال 95 کشور شاهد تورم یک رقمی باشد.

اعلام وصول تقاضای استیضاح فرجی دانا در مجلس

تقاضای استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در چهار محور و با 51 امضا در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.

بیانیه وزارت امور خارجه در مورد انتخاب نخست‌وزیر جدید عراق

وزارت امور خارجه روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران موفقیت‌های بدست آمده در تحقق انتخاب رؤسای سه گانه عراق و طی شدن روند تکمیل مراحل تشکیل دولت جدید بر اساس زمانبندی پیش‌بینی شده در قانون اساسی این کشور را به مردم، حکومت و مرجعیت عراق تبریک می‌گوید.

در این بیانیه آورده شده است: جمهوری اسلامی ایران از مجموعه گام‌های برداشته شده در مسیر تکمیل روند سیاسی در عراق و برگزاری موفق سومین دوره انتخابات پارلمانی این کشور حمایت می‌کند.

دیدار مسئولان وزارت خارجه و سفرا با رهبر معظم انقلاب

مسئولان وزارت خارجه، سفرا و رؤسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، صبح چهارشنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.

رهبر معظم انقلاب در این دیدار دستگاه دیپلماسی کشور را مدافعان خط مقدم دفاع از اهداف، منافع ملی و سرمایه ملی ایرانیان خواندند و ضمن تبیین ویژگی های دیپلماسی ایرانی و ضرورت دیپلماسی فعال و هوشمند در دوران بسیار مهم گذر به نظم جدید جهانی سخنان مهمی را در بی فایده بودن تعامل با امریکا بیان کردند.

حضرت آیت الله خامنه ای «مهارت دیپلماتیک» را استفاده به موقع و به جا از انعطاف و اقتدار معنا کردند و افزودند: معنای دیگر این ویژگی نرمش قهرمانانه است که صلح امام حسن مجتبی (ع) پرشکوه‌ترین نمونه تاریخی آن به شمار می‌رود.

ایشان افزودند: نرمش قهرمانانه برخلاف برخی تفاسیر، معنای واضحی دارد که نمونه آن در مسابقه کشتی نمایان است در این مسابقه که هدف آن شکست دادن حریف است اگر کسی قدرت داشته باشد اما انعطاف لازم را در جای خود بکار نگیرد قطعاً شکست می‌خورد اما اگر انعطاف و قدرت را به موقع مورد استفاده قرار دهد پشت حریف را به خاک می‌نشاند.

ایشان افزودند: پایبندی به موازین شرع در رفتارهای فردی و اجتماعی و در محافل دیپلماتیک، و نترسیدن از هیبت و تشر قدرتهای بزرگ از جمله امریکا، ویژگی خاص دیپلماسی ایرانی است و باید مورد توجه جدی باشد.

رهبر انقلاب، «مخالفت جدی با نظام سلطه» را از خصوصیات آشکار سیاست خارجی جمهوری اسلامی برشمردند و افزودند: مسئولان ما با شهامت و بدون رودربایستی با حضور سلطه گران و بویژه امریکا در هر جای جهان، مقتدرانه مخالفت کرده و می کنند.

حضرت آیت الله خامنه ای با بیان چند دلیل و استدلال درباره نفی تعامل با امریکا تأکید کردند: رابطه با امریکا و مذاکره با این کشور به جز در موارد خاصی برای جمهوری اسلامی نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد و کدام عاقلی است که دنبال کار بی منفعت برود؟!

ایشان افزودند: البته در زمینه ادامه مذاکرات هسته ای، منع نمی کنیم و کاری که دکتر ظریف و دوستانشان شروع کردند و تا امروز هم خوب پیش رفتند دنبال می شود اما این، یک تجربه ذی‌قیمت دیگر برای همه بود که متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با امریکایی ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است.

رهبر انقلاب در تبیین ضررهای ناشی از مذاکره با امریکایی ها افزودند: این کار ما را در افکار عمومی ملتها و دولتها به تذبذب متهم می کند و غربی ها با تبلیغات عظیم خودشان، جمهوری اسلامی را دچار انفعال و دو گانگی جلوه می دهند.

ایشان همچنین ضرر دیگر نشست و برخاست با امریکا را ایجاد زمینه برای طرح توقعات جدید از سوی آنها دانستند.

رهبر انقلاب در جمع بندی این بخش از سخنانشان، تعامل با رژیم صهیونیستی را موضوعاً منتفی خواندند و درباره امریکایی ها هم گفتند: تا وقتی وضع کنونی یعنی دشمنی امریکا و اظهارات خصمانه دولت و کنگره امریکا درباره ایران ادامه دارد تعامل با آنها نیز هیچ وجهی ندارد.

رهبر انقلاب در اشاره به اوضاع این روزهای مردم مظلوم غزه تأکید کردند: منطق فلسطینی ها در قضیه آتش بس درست است. آنها می گویند قبول آتش بس به معنای این است که رژیم خونخوار و درنده صهیونیست هر فاجعه ای خواست بیافریند و بعد بدون هیچ تاوانی، اوضاع به روز قبل از حمله یعنی محاصره شدید و ادامه فشارها برگردد.

حضرت آیت الله خامنه ای در پایان سخنانشان درباره اوضاع عراق هم گفتند: انشاءالله با تعیین نخست وزیر جدید عراق، گره کارها باز و دولت تشکیل می شود تا بتواند کار کند و به کسانی که قصد فتنه در عراق داشته و دارند درس خوبی بدهد.

پاسخ رئیس‌جمهور به منتقدان در جلسه هیئت دولت

حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با تأکید بر این که دولت یازدهم پرچمدار انتقاد است و هیچ کس قادر نیست این پرچم را پایین بیاورد، گفت: مخاطب من در جمله و کلمه‌ای که در وزارت امور خارجه بیان کردم نقطه مقابل «شیردل» بود، نه منتقدین و مخالفین.

روحانی افزود: مخاطب من کسانی بودند که صرفاً به دنبال تخریب و کارشکنی هستند و مدتی است که از اتاق فکر به اتاق عملیاتی وارد شده‌اند و بدانند که در برابر تخریب‌گران سکوت نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: براساس آموزه‌های قرآن، زیر بار ظلم و فشار نمی‌رویم و آنهایی که می‌خواهند به انتخاب مردم و منافع ملی به دلایلی پشت کنند باید بدانند که نظام نیز با آنها صریح سخن خواهد گفت.

روحانی بر ضرورت سعه صدر لازم در اداره کشور تاکید کرد و افزود: گروه و اقلیتی وجود دارند که نه منتقد و نه مخالف دولت هستند و در 9 الی 10 ماه گذشته، مشغول کارشکنی، اتهامات ناروا و دروغ‌پراکنی هستند که البته دولت در مقابل آنها هم صبر و تحمل کرده و باز هم این کار را ادامه خواهد داد.

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: امروز به جایی رسیده‌ایم که برای حفظ منافع ملی و رفع معضلات و توسعه کشور اگر ببینیم، گروه و اقلیتی در گوشه و کنار از اتاق فکر خارج شده و وارد اتاق عملیاتی شده‌اند، باید بدانند که دولت هم از اقدامات آنها آگاه است و هم در این زمینه جملات متناسب با تخریب آنها را به کار خواهد برد.

روحانی همچنین با بیان این که در یکی، دو روز گذشته عده‌ای هیاهو و سر و صدا به راه انداختند، اظهار کرد: به دوستان و اعضای دولت می‌گویم بعضی اوقات باید شرایطی پیش بیاید تا همه هر چه در دل دارند، بیرون بریزند و در چنین شرایطی می‌توان رسانه‌ها، یاران ضعیف و قوی، موافقین و مخالفین واقعی را بهتر شناخت.

رئیس قوه مجریه در بخش دیگری از سخنان خود به استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم مجلس هر جا که در قانون لازم بدانند که سؤال و استیضاح کنند. دولت این را حق قانونی آنها دانسته و به آن احترام می‌گذارد و امیدوار است نتیجه بررسی، اعتماد بیشتر به وزیر علوم باشد.

روحانی گفت: دکتر رضا فرجی دانا را فردی لایق، دانشمند، تحصیل کرده، مدیر و مدبر و با اخلاق می‌دانم و امروز بیش از آنچه در روز اول از لیاقت‌های او مطلع بودم، در عمل، ویژگی‌های اخلاقی ایشان را بیشتر لمس کردم.

حجت‌الاسلام خاتمی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) اقامه خواهد شد.

همچنین حجت‌الاسلام شهیدی، نماینده ولی فقیه در بنیادشهید و امور ایثارگران سخنران پیش از خطبه‌ها خواهد بود.

captcha