کد خبر: 1440336
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۱
ابراهیم اصغری:

آثار سینمایی با محوریت آزادگان صرفا به رخدادهای دوران اسارت محدوده شده است

گروه هنر: یک تهیه‌کننده سینما گفت: سینما برای این‌که به موضوع آزادگان توجه داشته باشد، تنها معیارش نباید به دوران اسارت ختم شود.

ابراهیم اصغری، تهیه کننده سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که موضوع آزادگان می‌تواند دستمایه فیلم‌های بسیاری باشد، بیان کرد: یکی از بخش‌هایی که سینما نتوانسته به طرز شایسته‌ای به آن توجه کند موضوع آزادگان در سینماست. برای این گفته بهترین ادعا تعداد فیلم‌هایی است که اگر خوشبینانه به آن بنگریم شاید تعدادشان به تعداد انگشتان دو دست هم نرسد. این وضعیت در شرایطی است که سینما می‌تواند بسیاری از ناگفته‌های این حوزه را بیان کند.

وی افزود: در میان همان تعداد معدود فیلم‌هایی که به آزادگان پرداخته‌اند، اکثر تولیدات تنها به صورت مستقیم موضوع اسارت را تصویر کرده‌اند، درصورتی که مسائلی که ناشی از اسارات است تا سال‌ها در آزادگان وجود دارد، حتی در زمان حال هم هستند مسائلی که سبب آزار آنهایی می‌شود که سال‌ها از کشورشان دور بوده‌اند، اما به درستی این مشکلات برای احاد مردم تصویر نشده است.

موضوعات مربوط به آزادگان متولیان فراوانی دارد

این تهیه‌کننده سینمای دفاع مقدس ادامه داد: به عقیده من دلیل به وجود آمدن چنین وضعیتی در سینما این است که متولی این حوزه تنها یک بخش نیست، بلکه هر نهاد یا سازمانی خود را دارای حق می‌داند که در این زمینه اعمال نظر کند، بنابراین اگر فیلمسازی بخواهد به این حوزه بپردازد تنها به یک فرد پاسخگو نیست، بلکه باید به بخش‌های مختلفی جواب دهد. این مسئله سبب می‌شود تا سینماگر عطای کار کردن در این حوزه را به لقایش ببخشد.

اصغری در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: نبود امکانات و شهرکی برای ساخت فیلم درباره اسرا دلیل محکم دیگری است که سینمای ما در این حوزه بسیار کم کار است. در کنار بحث امکانات باید به اکران نامناسب این دست فیلم‌ها هم اشاره کرد. منظور از این گفته نیز این است که فیلم‌هایی با محوریت آزادگان معمولا به شکل کاملا نامناسبی در سینماهای کشور اکران می‌شود.

وی در پایان گفت: در انتهای سخنانم پیشنهاد می‌کنم که برای نگارش فیلمنامه درباره آزادگان حتما با خود این عزیزان نیز سخن گفته شود، چون برخی مواقع تنها تجربه‌های عینی است که این امکان را می‌دهد تا بسیاری از جزئیات لحاظ شود. در ضمن همان گونه که پیش‌تر گفتم اتفاقاتی که در زمان حال، آزادگان با آن درگیر هستند موضوع قابل توجهی برای این دست آثار است.

captcha