به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه سومین دوره جشنوارههای شمسه، دوشنبه شب، 27 مردادماه در باغ موزه قصر و با حضور حجت الاسلام والمسلمین امرودی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران و برخی از شهرداران مناطق مختلف برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که از ساعت 20:45 آغاز شد، گروهی از دختران نوجوان به همخوانی آیاتی از کلام الله مجید پرداختند و در ادامه آن نیز برنامه نقالی توسط دو نفر از مرشدان کشورمان در مدح امیرالمؤمنین(ع) اجرا شد. سخنرانی عبدالله رمضانی، مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران بخش دیگری از این مراسم بود که به بیان سخنانی در مورد سومین دوره جشنواره شمسه پرداخت.
وی با اشاره به اینکه سومین دوره جشنواره شمسه در 12 بخش مجزا برگزار شد، افزود: قرآن در زندگی، نهجالبلاغه در زندگی، دعا و نیایش، شعر و ادب، خوشنویسی، عکس، فیلم، نمایش، نقاشی و تندیس، سرود و موسیقی، کاریکاتور و گرافیک از جمله این 12 بخش بودند که در رشتههای مختلف مبادرت به برگزاری رقابت کردند.
بستن میثاق برای ادامه بهتر راه در آینده
رمضانی تصریح کرد: در این دوره از جشنواره شمسه مدیران 374 محله سطح شهر تهران و هیئت امنای محلات در مسیر جلب حمایت و مشارکت شهروندان تهرانی در برگزاری این جشنواره از تمام همت و تلاش خود استفاده کردند و توانستند افتخار بزرگی را بیافرینند.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران اظهار کرد: سومین جشنواره شمسه قرآنی را در حالی به پایان میبریم که با همه شهروندان برای ادامه بهتر این راه در آینده میثاق میبندیم. باور داریم شمسه سوم آغاز شکل گیری راه و روندی نوین در مشارکت شهروندان و ارتقاء مدیریت شهری است.
راهیابی 90 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره
وی یادآور شد: در این دوره با توجه به این که حضورها محدود به اعضای کانونهای قرآن و عترت و محلی بود در نهایت بیش از 60 هزار نفر و بالغ بر 90 هزار اثر حضور داشتهاند، در این دوره در بخش سرود و موسیقی تنها به بحث ترویجی بسنده کردیم و لذا این رشته وارد فضای رقابتی نشد. دبیرخانه شمسه در این دوره اصل را بر این گذاشته بود که شرکتکنندگان غیرحرفهای در بخش رقابتی جشنواره حضور داشته باشند.
رمضانی با بیان اینکه شرکتکنندگان حرفهای نیز در بخش جنبی جشنوارهها حضور داشتهاند، گفت: در این دوره بیشترین تلاش را داشتیم تا عدالت در داوریها به بهترین نحو ممکن رعایت شود و این کار هم صورت گرفت تا شاهد بهترین داوریها باشیم.
اصلاح و بازنگری برای فراهم شدن زمینه بروز خلاقیتها
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه بهرهگیری از ظرفیتهای محلی در شمسه سه مورد توجه قرار گرفت، افزود: در این دوره از جشنواره شمسه مدیریت اصلی کار برعهده محلات و مناطق بود. اصلاح و بازنگری جشنواره به حدی که بتواند زمینه بروز خلاقیتها را فراهم کند یکی از اصول اساسی جشنواره شمسه در سومین دوره بوده است.
وی در ادامه با اشاره به تلاشهای سیدمحمدهادی ایازی، معاون سابق فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران برای برپایی جشنواره شمسه، تصریح کرد: جا دارد از همکارانی که در دورههای اول و دوم به عنوان هادی فعالیت میکردند نیز قدردانی کنیم.
جشنواره اول و دوم برندسازی و جشنواره سوم نهادینه شدن را دنبال کرد
رمضانی تصریح کرد: ما در جشنواره اول و دوم شمسه به دنبال برندسازی بودیم و در جشنواره سوم نیز تلاش کردیم تا شمسه نهادینه شود، شسمه چهارم نیز به گونهای دیگر است و اهداف خاصی را دنبال خواهد کرد. همه این فعالیتها جز با همدلی و مهربانی شهروندان تهرانی میسر نمیشود.
در ادامه این مراسم که با حضور پرشور مردم تهران برگزار شد، دعای فرج امام زمان(عج) در محل برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره شمسه طنینانداز شد و پس از آن نیز حجتالاسلام والمسلمین میثم امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران به ارائه سخنانی پرداخت.
وی گفت: سه سال از راهاندازی شمسه میگذرد و در این سه سال و در اوایل راهاندازی شمسه تلاش داشتیم بگوییم که شمسه یک مسابقه تکراری نیست و مسابقهای نیست که یک سری مخاطب عادی و همیشه در دسترس داشته باشد، شمسه یک موج است که قرار است در شهر تهران یک اتفاق را به وجود بیاورد.
حجتالاسلام امرودی با قدردانی از مسئولان سابق که در برپایی جشنواره شمسه تلاش داشتهاند، افزود: شهرداری تهران علاوه بر جشنواره شمسه که خود در 12 بخش مختلف برگزار میشود، جشنوارههای هفتگانه دیگری همچون مشکاة، سلامت، تسنیم و ...را برگزار می کند که هر کدام قرار است یک موج را بیافرینند.
شسمه یک جریان فرهنگی در برابر تهاجمات این عرصه است
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره شمسه با بیان اینکه جشنواره شمسه یک جریان فرهنگی است، تصریح کرد: هر کدام از حروف شمسه نماینده هدف و اصلی است که شهرداری تهران آن را پیگیری می کند، حرف «شین» به معنای شهروند است، قرار است با استفاده از جشنواره شمسه شهرنشینی را به شهروندی تبدیل کنیم. شهرنشین مانند یک مسافر به شهر خود نگاه میکند، اما یک شهروند خود را صاحب شهر میداند و فرهنگ آن شهر را میسازد.
تجلیل ویژه از برگزیدگان بخش آئینی شمسه
تجلیل از نفرات برتر بخش آئینی جشنواره شمسه یکی دیگر از برنامههای این مراسم بود، در این بخش از نفرات اول تا سوم جشنوارههای شمسه قرآن در زندگی، شمسه نهجالبلاغه در زندگی و شمسه دعا و نیایش با اهدای لوح یادبود و جوایز نقدی تجلیل شد.
تجلیل از دو قاری بینالمللی قرآن
در ابتدای این بخش از برنامه و در بخش شمسه قرآن در زندگی از حسین فردی و جعفر فردی دو نفر از قاریان بینالمللی کشور به خاطر فعالیتهای اثرگذار قرآنی به صورت ویژه تجلیل به عمل آمد. همچنین در بخش نهجالبلاغه در زندگی نیز مجید معارف و محمدحسین رجبی دوانی، دو نفر از محققان و پژوهشگران حوزه دین مورد تجلیل قرار گرفتند. همچنین در ادامه تجلیل ویژه از علیاکبر شایستهنژاد و سمانه کوچکی در بخش دعا و نیایش به عمل آمد.
تجلیل از نفرات اول تا سوم بخش رقابتی جشنواره آئینی شمسه شامل قرآن در زندگی، نهجالبلاغه در زندگی و دعا و نیایش نیز در ادامه این مراسم صورت گرفت. لوحتقدیر برگزیدگان در این بخش توسط حجتالاسلام امرودی، عبدالله رمضانی، حبیب مهکام، حجتالاسلام تدین و برخی از شهرداران مناطق تهران اهدا شد.
تجلیل از مدیران برتر محلات و کانونهای قرآن و عترت
در ادامه این مراسم از مدیران محلات و کانونهای برتر بخش آئینی جشنواره شمسه تجلیل به عمل آمد که در بخش شمسه قرآنی از مدیران محلات تجریش، تهرانپارس غربی، زعفرانیه، شهران، تختی، تسلیحات، نازیآباد، یافتآباد و مجیدیه تجلیل شد. همچنین در این بخش از شهرداران مناطق، 9، 13 و 2 نیز تجلیل شد.
در بخش دیگری از این مراسم از نفرات برتر بخشهای شعر و ادب، خوشنویسی، عکس، فیلم، نمایش، نقاشی و تندیس، کاریکاتور و گرافیک تجلیل شد. برگزاری برنامههای شعرخوانی، نقالیخوانی، تواشیح، نمایش کمدی و... از دیگر برنامههایی بود که در جشن اختتامیه جشنوارههای شمسه به اجرا درآمد. این مراسم تا نیمههای شب ادامه داشت.