به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمود دیانی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران، ۲۷ مردادماه در مراسم تجلیل از آزادگان هشت سال دفاع مقدس با بیان آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از امام جعفر صادق(ع) به موضوع صبر اشاره و بیان کرد: صبر جمیل صبری است که در آن شکایت نباشد و چه بسا صبر میتواند همراه با شکر هم باشد.
وی با اشاره به تعبیر و توصیف امام راحل(ره) از آزادگان گفت: امام(ره) شما را به نام «سرودهای آزادی» توصیف کردند که جدای از زیبایی ادبی آن که بسیار تعبیر لطیفی است، از نگاه فلسفی نیز یعنی شما در ذات آزادی و آزادگی هستید و نه نتیجه آن و این تعریف، توصیف حقیقی و بسیار مناسب در شأن شما بود.
دیانی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: علما در فرهنگ اسلامی جایگاه ویژهای دارند و در دین ما بارها و بارها تأکید شده که باید مورد تکریم واقع شوند.
وی با بیان اینکه اکرام کسانی که برای آزادی، آزادگی، دینداری و ... زحمت کشیدند نیز باید حفظ شود، اظهار کرد: اگر از همه کسانی که به فرهنگ فاخر شهادت تعلق دارند بپرسند چه تعریفی از بسیجیان واقعی در اذهان شما باقی مانده، در جواب خواهند گفت که جز بیتوقعی و پرکاری چیز دیگری از آن دوران ماندگار نشده است.
دبیر شورای فرهنگی دانشگاه مازندران با تأکید بر تعریف ارزشهای گذشته به زبان حال، افزود: ما باید آن ارزشهای گذشته را برای امروز هم تعریف کنیم. در گذشته ماندن هنر نیست. حفظ گذشته و نمادهای گذشته برای جریان داشتن در حال و آینده ارزشمند است. ما باید نمادهای جبهه و جنگ را در کنار تعریف جدیدی برای زمان خودمان حفظ کنیم.
وی سپس به بازتعریف فرهنگ غنی و اسلامی جبهه و جنگ توسط مسئولان کشور و بهویژه رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: بحث نهضت نرمافزاری، اسلامی شدن دانشگاهها، بومی کردن علوم انسانی و کرسیهای آزاداندیشی، همه اینها برای این است که فرهنگ غنی گذشته باید بازتعریف شود که با انجام این مهم، اولاً فایده آن فرهنگ به ملت برسد و ثانیاً یارگیری جدیدی صورت پذیرد.
دیانی در پایان گفت: اگر فرهنگ جبهه و جنگ و فرهنگ ایثار و شهادت را بازتعریف کنیم، آنوقت کارمندعزیزی که در طی چند سال هفتصد میلیون تومان به نفع دانشگاه، از فلان وسیله نگهداری میکند، واقعاً ایشان برای ما یک سردار است و این مهم برای ما یک ارزش تلقی میشود.