اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به تغییر و تحولات بهوجود آمده در عراق و تأثیر آن بر بحرانهای کنونی عراق گفت: با تشکیل دولت تصمیمگیری در مورد اوضاع عراق برای مسئولان این کشور راحتتر خواهد شد و آنها میتوانند سریعتر در مورد مسائل درگیر با آن زودتر تعیین تکلیف کنند.
وی افزود: همچنین مشخص شدن وضعیت دولت عراق در پیشرفت نیروها برای انجام عملیات با هدف سرکوب داعش و مسلط شدن روی مناطق اشغالشده مؤثر باشد.
منتخب مردم تهران در مجلس با اشاره به وضعیت کنونی جبهههای داخلی عراق در برابر داعش گفت: نیروهای مردمی نسبت به گذشته سازمانیافته، آموزشدیده و مجهزتر شدهاند؛ از سوی دیگر ارتش نیز با ترمیم خود و جابهجایی فرماندهانش تا حد زیادی از حالت گذشته فاصله گرفته و آمادگی انجام کارها و عملیاتهای بزرگ را به دست آورده است تا بتواند وضعیت عراق را همچون گذشته به صورت یکپارچه دربیاورد.
کوثری همچنین با اشاره به ورود آمریکا به عراق به منظور مقابله با داعش گفت: باید به این نکته توجه کرد که ایالات متحده با جامعه بشریت رو راست نیست و با کارهای خود را با فریب دیگران به پیش میبرد؛ امروز نیز در حالی وارد بحران عراق شده که داعش دستپرورده آمریکا، عربستان و صهیونیسم است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار کرد: با ورود نیروهای داعش به شمال و شمال شرقی عراق که محل سکونت ایزدیها و مسیحیان است، دلتمردان آمریکا را از سوی افکار عمومی این کشور تحت فشار قرار داده است؛ از طرف دیگر در فضای عمومی آمریکا و اروپا وحشتی نسبت به داعش به وجود آمده است که سردمداران آمریکا تلاش میکند از این وحشت برای رسیدن به اهداف پلید خود استفاده کنند.
کوثری با اشاره به ادعای آمریکا مبنی بر حمایت از حقوق بشر و دفاع از بشریت گفت: از یک سو به دلیل ادعایی که آمریکا مبنی بر حمایت از حقوق بشر داشته مجبور به ورود به مسئله داعش است و از سوی دیگر به دلیل اینکه افکار عمومی داعش را دستپرورده آمریکا میداند، سعی میکنند از این فشارها نسبت به خود بکاهند؛ بنابراین نمیتوان مقابله آمریکا با داعش را واقعی دانست.
این نماینده مجلس نهم ادامه داد: بر اساس ادعای آمریکا، نیروهای غربی طی چند روز اخیر بمبهایی به مواضع داعش شلیک کردهاند اما اینکه به کدام منطقه و به چه هدفی این بمبها شلیک شده مشخص نیست و اعلام نشده که این حملات به نیروهای داعشی اصابت کرده و یا به نقاط دیگری رفته است؛ بنابراین نمیتوان در مورد صحت اخبار حمله به مواضع داعش اطمینان داشت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان در مورد نزدیک شدن نیروهای داعش به مرزهای ایران نیز تصریح کرد: جمهوری اسلامی از یک آمادگی بسیار بسیار بالایی برای مقابله با مهاجمان احتمالی دارد و این مسئله را در عمل نشان داده است و به نظر نمیرسد که داعش بخواهد کوچکترین اقدامی در مرزهای ایران داشته باشد.