کد خبر: 1444721
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۲
کریم‌نژاد بیان کرد:

لزوم حفظ مردمی بودن مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات مردم‌نهاد: مسئول کارگروه جذب منابع مالی اتحادیه مؤسسات قرآنی گفت: اگر جنبه مردمی بودن مؤسسات قرآنی حفظ شود، می‌توان در آینده‌ای نزدیک حتی بدون نیاز به حمایت مالی دیگر ارگان‌ها به فعالیت قرآنی پرداخت.

بهروز کریم‌نژاد، عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسسات قرآنی کشور و مسئول کارگروه جذب منابع مالی و اقتصادی اتحادیه کشوری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا)، بر ضرورت حفظ مردمی بودن مؤسسات قرآنی تأکید کرد و گفت: مؤسسات، مراکز و خانه‌های قرآن شهری و روستایی تا مادامی که جنبه مردمی بودن خود را از دست ندهند، موفق خواهند بود.

وی ادامه داد: تکیه کردن بر دستگاه‌ها، ارگان‌ها و سازمان‌ها و درخواست حمایت مالی از آنها قابل قبول است اما اگر جنبه مردمی بودن مؤسسات قرآنی حفظ شود، می‌توان در آینده‌ای نزدیک حتی بدون نیاز به حمایت مالی دیگر ارگان‌ها به فعالیت قرآنی پرداخت.

کریم‌نژاد اظهار کرد: نگاه اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور به استا‌ن‌ها باید به ‌گونه‌ای باشد تا آنها مستقل از مرکز و با تکیه بر جنبه مردمی بودنشان به فعالیت بپردازند و نه وابسته به آن.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسسات قرآنی کشوری با اشاره به اینکه مؤسسات قرآنی استان‌ها نباید از نظر مالی به طور مطلق وابسته اتحادیه کشور و استان‌ها باشند، عنوان کرد: مؤسسات قرآنی منهای جنبه مردمی بودنشان مساوی است با وابستگی تا ابد؛ چنانکه محوری‌ترین نکته در سوگواری و عزادار‌های محرم به‌ویژه تاسوعا و عاشورا، مردمی بودن آن است. در بحث‌های قرآنی هم همینگونه است اگر آنها به دست مردم سپرده شود به خوبی و به نحو احسن به پیش خواهد رفت.

مسئول کارگروه جذب منابع مالی و اقتصادی اتحادیه کشوری ادامه داد: ابزاری به اسم ثروت و دارایی، دست دولت است و این است که اینک چون وابستگی زیاد شده است، مؤسسات و مراکز قرآنی دنبال ثروت می‌گردند و حال آنکه دو ابزار دیگر(عشق و علم) در مؤسسات و مراکز قرآنی به وفور یافت می‌شود و اگر مؤسسات و خانه‌های قرآن بتوانند عشق به اهل‌بیت(ع) و علم به قرآن را بیشتر کنند قطعاً حاکمیت و نظام از جامعه قرآنی و مهم‌تر از آن از مراکز قرآنی حمایت می‌کند.

ضرورت اجرای طرح‌ها توسط مؤسسات قرآنی

کریم‌نژاد با توجه به ضرورت اجرای طرح‌ها توسط مؤسسات قرآنی، اظهار کرد: اگر طرح‌ها مستقیماً به اتحادیه کشور و سپس به اتحادیه استان‌ها برسد، دستگاه‌های نظارتی بیایند و فقط نظارت بکنند آن هنگام زمینه تقویت مؤسسه و پیشرفت فعالیت‌های قرآنی فراهم خواهد ‌شد.

وی افزود: در زمان حاضر شاید ظاهراً می‌گویند طرح‌ها واگذار می‌شود ولی در عمل بیشتر طرح‌ها را دارالقرآن‌های سراسر کشور به همراه کارشناسانش انجام می‌دهند.

این مسئول با اشاره به توانایی مؤسسات سراسر کشور در اجرای طرح‌های گوناگون قرآنی، ادامه داد: دستگاه‌های نظارتی طرح را اجرا می‌کنند که بعضاً هزینه بیشتری را در پی دارد و حال اینکه اگر مؤسسات مردمی آن طرح‌ها را برگزار ‌کنند ممکن است هزینه کمتری در پی خواهد داشت که این مستلزم اعتماد بیشتر و از سوی دیگر واگذاری بیشتر طرح‌ها از سوی سازمان دارالقرآن الکریم به اتحادیه کشوری و استان‌ها است تا در حقیقت اتحادیه‌های مؤسسات قرآنی ـ مردمی سراسر کشور بازوی توانمند اجرایی طرح‌های قرآنی باشند.

مدیرعامل اسبق اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی مازندران همچنین از برنامه‌های برگزار شده در شش ماه اول امسال در این استان خبر داد و گفت: هر برنامه که از سوی سازمان دارالقرآن الکریم به دارالقرآن استان‌ها ابلاغ می‌شد، مستقیماً اتحادیه آن برنامه‌ها را می‌گرفت و آنها را به مؤسسات قرآنی واگذارمی‌کرد.

اجرای طرح قرآنی 1448 با سهمیه‌ 2440 نفر در 160 مؤسسه

کریم‌نژاد تأکید کرد: تمام برنامه‌ها و سهمیه‌هایی که از سوی اتحادیه مؤسسات کشوری به اتحادیه استان مازندران داده شده به مؤسسات و خانه‌های قرآن شهری و روستایی اعطا شده که از آن جمله طرح 1448 با دو هزار و 440 سهمیه که در 160 مؤسسه و 122 کلاس برگزار شد که فرم‌ها و گزارش‌های ابتدایی آن به اتحادیه کشور ارسال شده است.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات اتحادیه پنجم استان مازندران، اضافه کرد: انتخابات هیئت امنای اتحادیه این استان هر دو سال یکبار برگزار می‌شود که اتحادیه پنجم، تیرماه سال‌جاری با مدیریت شکوهی و هفت عضو که عبارتند از  قاسم کبریایی، حبیب‌الله شکری، سالاریان نور، خلیلی‌آمل و بانوان محمدجان نکا، آذری‌صحرایی ساری، حسین‌زاده نور انتخاب شدند.

کریم‌نژاد با اشاره بر گردشگر بودن استان مازندران، بیان کرد: این استان‌ به دلیل تفرجگاه و تفریح‌گاه بودنش نیازمند توجه بیشتر مسئولان در بحث فرهنگی است؛ کار کردن در مازندران جهاد است و نیازمند نگاه ویژه مسئولان هستند.

وی ادامه داد: استان‌های مازندران و گیلان، دو استانی هستند که خطرات زیادی در حوزه فرهنگ دارند لذا تعدد مؤسسه و خانه قرآنی و شهری را در آنجا شاهد هستیم.

ایجاد خانه قرآن و مؤسسه در 370 روستا

مدیرعامل اسبق اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی مازندران با اشاره به وجود 567 مؤسسه و خانه قرآن شهری و روستایی، اظهار کرد: در بحث ایجاد خانه قرآن و مؤسسه، 370 روستا را مجوز داده‌ایم و از طریق استانداری و با اختصاص دو میلیون و 500 تومان، تأمین و تجهیز کردیم و حتی در برخی از روستاها و شهرستان‌ها با همکاری شهرداری این گونه فعالیت‌ها انجام گرفته است.

وی تأکید کرد: در سال 92 و نیمه ابتدایی امسال برخی از مؤسسات نیازی به حمایت اتحادیه مؤسسات استان نداشتند و خود کفا عمل کردن.

صدور 11 هزار گواهینامه تربیت ‌معلم

کریم‌نژاد افزود: در سطح استان 9 هزار و 500 دانش‌آموز و نونهال در حوزه پیش‌دبستانی مؤسسات قرآنی و مهدهای قرآن و یک هزار معلم قرآن وجود دارد و 11 هزار گواهینامه تربیت‌معلم صادر شده است.

این مسئول ادامه داد: نیاز است تا در حوزه آموزش و تربیت معلم بیشتر کار شود تا معلمان بتوانند در حوزه‌های خودشان به فعالیت قرآنی بپردازند.

اجرای طرح «قرآن بخوانید و جایزه بگیرید» در ماه مبارک رمضان

وی با اشاره برگزاری طرحی قرآنی برای گردشگردان، اظهار کرد: طرحی با عنوان «قرآن بخوانید و جایزه بگیرید» طی ماه مبارک رمضان در کنار ساحل و بوستان‌های بابل ویژه گروه سنی مختلف برگزار شد که با استقبال بومیان و گردشگران همراه بود.

کریم‌نژاد در پایان خواستار حمایت و همکاری شهرداری با مؤسسات قرآنی در برخی از شهرهای استان به منظور اجرایی کردن طرح‌های قرآنی ویژه گردشگران، شد.

captcha