کد خبر: 1445343
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۸
رئیس‌کل بانک مرکزی:

حذف ربا، شرط ورود به بانکداری اسلامی است / تدوین پیش‌نویس اصلاح قانون بانکداری

گروه اقتصاد: سیف تأکید کرد: در همه کشورهای اسلامی برای اینکه نظام تأمین مالی دچار اخلال نشود بانکداری اسلامی به صورت یک سیر تدریجی پدید آمد، بنابراین حذف ربا نقطه بارز و شرط ورود به بانکداری اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، ولی‌الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی، در بیست‌و‌پنجمین همایش بانکداری اسلامی که امروز دوشنبه 10 شهریور 93، در مرکز همایش‌های صدا و سیما در حال برگزاری است، اظهار کرد: ما باید توجه کنیم که توقعات از نظام بانکی به صورت جدی شکل گرفته است، اما نسبت به گذشته بسیار منطقی شده است.

وی با انتقاد از بنگاه‌داری بانک‌ها و اشاره به اینکه نظام بانکی به سمت نقش اصلی خود در تحقق رشد اقتصادی و رونق در حال حرکت است، گفت: بانک‌ها باید به کار بانکداری بپردازند و در این صحنه باید نشان دهیم که بانکداری ما از کارایی لازم برخوردار است. همچنین ما پیش‌بینی کرده‌ایم که خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری در عرض سه سال محقق شود.

سیف به دو دیدگاه در زمینه بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: براساس یک دیدگاه، بخش مهمی از بانکداری متعارف مغایرتی با تعالیم اسلامی ندارد اما در دیدگاه دوم بخشی از فعالیت‌ها مانند ربا، با بانکداری اسلامی دارای تناقض است.

وی افزود: دیدگاه دوم اعتقاد دارد که با دیدگاه ترمیمی نمی‌توان بانکداری اسلامی را محقق کرد بلکه این امر می‌تواند منجر به افزایش ربا در سیستم بانکی شود بنابراین باید الگوی جدیدی از بانکداری را ایجاد کرده و آن را در جوامع اسلامی اجرا کنیم.

سیف تاکید کرد: در همه کشورهای اسلامی برای اینکه نظام تأمین مالی دچار اخلال نشود بانکداری اسلامی به صورت یک سیر تدریجی پدید آمد، بنابراین حذف ربا نقطه بارز بانکداری اسلامی است و شرط ورود به بانکداری اسلامی حذف رباست و بانک‌هایی که قصد ورود به این رقابت را دارند باید ربا را به صورت کلی و جزئی از فعالیت‌های خود حذف کنند.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود برای حرکت در راستای بانکداری اسلامی چند نکته شامل اینکه پیش‌نیازهای اصلاح عملیات بانکداری بدون ربا کدامند، حلقه‌های مفقوده عملیات بانکداری بدون ربا کدامند، قانون عملیات بانکی بدون ربا در چه زمینه‌ای باید گسترش یابد و در چه زمینه‌هایی باید منقبض شود؟ مورد توجه قرار گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در حوزه بازنگری قانون باید گفت که پیش‌نویس اصلاح قانون بانکداری در بانک مرکزی تدوین شده است  و کارگروه اصلاح قانون بانکداری مجلس کار مبارکی را شروع کرده است لذا می‌توان با همکاری مجلس این‌ کار را انجام داد تا وفاق بیشتری در این زمینه حاصل شود.

سیف ادامه داد:  بانک مرکزی بر ضرورت بانکداری اسلامی واقف است و این را بر خود فرض می داند و راهبرد بانک مرکزی این است که حذف ربا پائین‌ترین سطح برای ورود به بانکداری اسلامی است.

وی اظهار کرد: بانک مرکزی تربیت حقوقدانان و قضات اقتصادی متبحر را بر خود لازم می‌داند  و از پژوهشگران می‌‌خواهم نتایج تحقیقات خود را از طریق پژوهشکده پولی و بانکی در اختیار بانک مرکزی قرار دهند.

سیف در پایان گفت: تحقق بانکداری اسلامی اولویت اصلی بانک مرکزی است و امیدوارم بانک مرکزی را در این راستنا یاری دهید تا بانکداری اسلامی به عنوان یک نمونه برتر به دنیا معرفی شود.

سلام
|
-
|
۱۳۹۳/۰۶/۱۰ - ۱۷:۴۳
0
0
بانک ها پس از افزایش نرخ سود سپرده ها به 24 درصد در ابتدای امسال موظف شدند که این رقم را کاهش بدهند و آن را کاهش دادند ولی از کاهش نرخ سود تسهیلات سرباز می زنند و نرخ سود تسهیلاتشان همان نرخی است که زمان سود 24 درصدی داشتند !!! درواقع بانک مرکزی با کاهش سود سپرده ها به ضرر مردم و به نفع بانکها عمل کرده و هیچ پیگیری برای کاهش نرخ سود سپرده ها نمی کند.کجای اینکار بانکداری اسلامی است؟ خواهشا این را پیگیری کنید.
صابر
|
-
|
۱۳۹۳/۰۶/۱۰ - ۱۷:۵۱
0
0
اقای سیف بانک مرکزی سالهاست در مورد اصلاح نظام بانکی حرف می زند و نقشه میکشد و به هیچ جایی هم نمی رسد. خواهشا اینکارها را ول کنید و فکری به حال دلار کنید.
احمدی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۶/۱۲ - ۱۳:۰۲
0
0
رئیس جان محض اطلاع دلایل توقع نداشتن از بانکها این موارد است :
1- هیچ گونه توقعی را برآورده نمیکند البتنه منظورم مردم عامیانه بینوا است.
2- برای 5 ملیون وام یک ملیون برگه اوراق مشارکت و 500هزار تومان سفته و دوبسته A4 سند و فتوکپپی و 2نفر ضامن رسمی و ... میخواد که نمیشه جور کرد
3- بازپرداخت فوری و با کارمزد بالا که صد رحمت به نزول خوارها چون دریافت جرائم دیگرد خودش از اصل وام جلو میزنه
4- اصلا ولش کن اینقدر وضع بانکی افتضاحه که بریم گدایی کنیم بهتر از اینه که توقع نابجا از بانک داشته باشیم.
در کل ملت عزیز : بفرمایید پولهاتونو بصورت قرض الحسنه در اختیار بانکها قرار بدهید که به چندیدن برابر سود و دریافت کلی سند و ضامن و ... با منت به خودتو وام بدهیم .
SSS
|
-
|
۱۳۹۳/۰۶/۱۲ - ۱۳:۱۰
0
0
والله به خدا من نمی دونم این چه توازنیه؟ هر چند .قت یکبار سود رو زیاد می کنن بعد میگن به خاطر مشکلات اقتصادی و تورم اینکارو میکنیم. خب برادر بانکی اگه قرار باشه هر چی توروم زیاد بشه و چالش اقتصادی پیش بیاد، شما بکشی رو سود بانکی که این وسط همیشه ذی النفع خودتی و بدبخت مردمن
captcha