کد خبر: 1445867
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۸
کوچک‌ترین و مسن‌ترین زائر تمتع 93؛

9 ساله و 111 ساله‌ای که امسال حاجی می‌شوند

گروه جامعه: رئیس سازمان حج و زیارت میانگین سنی حجاج امسال را 64 سال عنوان کرد و گفت: کوچترین زائر فرد 9 ساله‌ای از اصفهان و مسن‌ترین، پیرمرد 111 ساله‌ای از استان گلستان است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و سعید اوحدی، معاون وزیر و رئیس سازمان حج و زیارت امروز، 11 شهریورماه، در آستانه عملیات اعزام زائران ایرانی به حج تمتع، با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

اوحدی در ابتدای ایننشست سهمیه حج تمتع 93 ایرانیان را 64 هزار نفر با مجموعه عوامل خدماتی برشمرد و گفت: از این میان 61 هزار و 500 نفر را زائران و دو هزار و 500 نفر را عوامل اجرایی، خدماتی، کادر پزشکی و ... تشکیل می‌د‌هند که طی روزهای گذشته اعزام و اکنون در محل خدمت خود مستقر شده‌اند.

وی اولین پرواز زائران را 14 شهریورماه، ساعت 8:30 از فرودگاه امام خمینی(ره) به مدینه منوره دانست و گفت: امسال برنامه ر‌یزی‌های حج تمتع را چهار ماه زودتر آغاز کردیم که منجر به خروجی‌های مثبت و هماهنگی‌های دقیق‌تر شد.

اعزام 2500 زائر ایرانی ساکن خارج کشور

وی به اعزام دو هزار و 500 ایرانی ساکن خارج کشور به حج تمتع 93 اشاره و عنوان کرد: 17 شرکت دارای مجوز، کار ساماندهی این افراد را بر عهده دارند. علاوه بر خدماتی که زائران ایرانی مقیم خارج کشور از این شرکت‌ها بهره‌‌مند می‌شوند سازمان حج و زیارت نیز این افراد را تحت پوشش حمایت خود قرار می‌دهد.

افزایش تعداد پزشکان زن و درمانگاه‌های ویژه بانوان

رئیس سازمان حج و زیارت به خدمات پزشکی در نظر گرفته شده برای تمتع 93 و اجرای طرح انطباق پزشکی اشاره و عنوان کرد: سال گذشته 14 زن پزشک به حج تمتع مشرف شدند که این رقم در سال جاری به 64 نفر رسیده است. 40 درمانگاه و مطب ویژه بانوان زائر و هفت درمانگاه شبانه روزی نیز برای بانوان زائر در نظر گرفته شده است.

امکانات پزشکی ایرن در حج تمتع با هیچ کشوری قابل مقایسه نیست

وی در مجموع از برپایی 130 مطب پزشکی در حج تمتع سال جاری خبر داد و گفت: امکانات پزشکی که برای زائران ایرانی لحاظ شده است را هیچ زائری از هیچ کشوری تجربه نخواهد کرد. در هر پرواز دو پزشک حضور دارند که به همراه زائران به هتل‌های مربوطه اعزام می‌شوند تا دائما افراد زیر مجموعه خود را تحت نظر داشته باشند.

خطری بابت ویروس ابولا وجود ندارد

وی در پاسخ به سوالاتی پیرامون ویروس کرونا و ابولا اظهار کرد: در موسم حج عمره که گذشت و ما بیشترین میزان اعزام را داشتیم حتی یک مورد مبتلا به ویروس کرونا نیز وجود نداشت. در حال حاضر نیز از ورود افراد غرب آفریقا به منظور مقابله با ویروس ابولا جلوگیری شده است و جای نگرانی وجود ندارد.

اوحدی با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار است که حجاج از فرودگاه امام خمینی(ره) اعزام می‌شوند از افتتاح ترمینال موقت حجاج در فرودگاه امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: این فرودگاه توانسته است تا حد زیادی مطالبات ما را برآورده کند و فضای ایجاد شده به مراتب بهتر از فردگاه مهرآباد است. فرودگاه مهرآباد به واسطه حضور خانواده‌ها برای بدرقه و استقبال حجاج دچار ازدحام در رفت و آمد می‌شد.

تسمه انتقال بار زائران هنوز محقق نشده است

وی تنها مشکل وجود را مرتبط با بار زائران دانست وگفت: هنوز فرودگاه امام نتوانسته است تسمه انتقال بار زائران را مهیا کند. البته مسئولان فرودگاه در تلاش هستند طی 40 روز پیش روی باقیمانده تا بازگشت زائران نسبت به رفع این نقیصه اقدام کنند. در غیر این صورت بار زائران تهرانی به درب منزلشان ارسال می‌شود.

دوره اقامتی در عربستان بین 29 تا 34 روز است

اوحدی در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر میزان زمان حضور زائران در عربستان گفت: دوره اقامتی بین 29 تا 34 روز است و تنها چند کاروان معدود حضور 35 روزه خواهند داست. ساختمان‌ها و هتل‌های عربستان برای طول سال طراحی شدند و همزمان با ایام تمتع ظرفیت اتاق‌های خود را از دو یا سه تخت به سه یا چهار تخت ارتقا می‌دهند. این ازدحام جمعیت سبب مشکلاتی در استفاده از رستوران و آسانسور برای زائران می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر تعیین تکلیف زائران در جده و معطل شدن آنان اظهار کرد: متاسفانه برنامه‌های توسعه فرودگاه جده همچون مدینه پیش نرفته است و این مشکلات را خود عربستان نیز پذیرفته و در صدد رفع آن است.

اجرای نرم‌افزار «مسار»

وی ادامه داد: در این راستا نرم افزار«مسار» از سوی وزارت کشور، وزارت خارجه و وزارت حج عربستان تهیه شده است و تمام خدماتی که زائران باید دریافت کنند در این نرم‌افزار لحاظ شده است. کندی ایجاد شده در روند صدور ویزا نیز به دلیل آشنا شدن مسئولان مربوطه با این نرم افزار بود، امیدواریم با پیاده سازی این نرم‌افزار بخش عمده‌ای از این معطلی‌ها مرتفع شود.

ممنوعیت ورود بانوان مجرد زیر 45 سال

وی به محدودیت اعمال شده در حج تمتع امسال مبنی بر ممنوعیت ورود بانوان مجرد زیر 45 سال به حج امسال اشاره و عنوان کرد: این جمعیت کمتر از 10 درصد است و با ایجاد تمهیداتی از بروز مشکل در این زمینه خود داری کردیم.

اوحدی قیمت تمام شده برای حج تمتع در ایران را بسیار کمتر از سایر کشورها ارزیابی و عنوان کرد: با توجه به تفاوتی که در قیمت ارز مبادلاتی نسبت به سال گذشته به وجود آمد باید قیمت نهایی را افزایش می‌دادیم اما توانستیم با یک صرفه جویی دو میلیون و 800 هزار تومانی برای هر نفر تغییری در نرخ نداشته باشیم بلکه سطح خدمات را نیز ارتقا دادیم.

کوچک ترین زائر 9 سال و مسن‌ترین 111 سال سن دارد

رئیس سازمان حج و زیارت در پایان میانگین سنی حجاج امسال را 64 سال عنوان کرد و گفت: کوچترین زائر فرد 9 ساله‌ای از اصفهان و مسن‌ترین پیرمرد 111 ساله‌ای از استان گلستان است.

گزارش تصویری نشست را اینجا ببینید!

captcha