کد خبر: 1445945
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۶
حجت‌الاسلام قاضی عسکر:

طرح ایجاد مراکز خرید سوغاتی در فرودگاه‌ها هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است

گروه جامعه: نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بیان کرد: پیشنهاد دادیم مراکز خریدی در سالن ترانزیت فرودگاه‌ها متناسب با قدرت خرید حجاج ایجاد شود تا هم از حجم خرید و بازارگردی در عربستان و هم از خروج ارز کاسته شود؛ اما این طرح هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و سعید اوحدی، معاون وزیر و رئیس سازمان حج و زیارت امروز، 11 شهریورماه، در آستانه عملیات اعزام زائران ایرانی به حج تمتع، با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

ممنوعیتی برای برپایی مراسم دعای کمیل نداریم

حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد و با رد شایعه عدم اجازه برپایی مراسم قرائت دعای کمیل در حج تمتع امسال گفت: طبق تفاهم‌های صورت گرفته که از گذشته داشتیم دو مراسم قرائت دعای کمیل در مدینه قبل و دو مراسم نیز در مدینه بعد برپا می‌شود. همه ساله این مراسم با هماهنگی سعودی‌ها انجام می‌شود و سعی می‌کنیم حساسیت‌های دولت میزبان را رعایت کنیم.

ارائه طرح ایجاد مراکز خرید سوغاتی در فرودگاه‌ها

وی با اشاره به طرحی که این سازمان در ارتباط با خرید سوغات از سوی زائران مطرح شده است گفت: پیشنهاد دادیم مراکز خریدی در سالن ترانزیت فرودگاه‌ها متناسب با خرید حجاج ایجاد شود تا هم از حجم خرید و بازارگردی در عربستان و هم از خروج ارز کاسته شود. اما این طرح هنوز مورد موافقت قرار نگرفته است.

حجت‌الاسلام قاضی عسکر این سازمان را مدافع حقوق زائران دانست و گفت: تمام تلاش خود را بکار می‌گیریم تا شأن زائران ایرانی حفظ شود. در این راستا اقدامات خوبی در فرودگاه امام خمینی(ره) صورت گرفته است امام قدم‌های بزرگ صبر و حوصله می‌طلبد. برای اعزام زائران در فرودگاه هیچ مشکلی نداریم و تنها مشکل موجود عدم تهیه نقاله برای بار زائران است که امیدواریم این مشکل نیز طی 40 روز پیش رو مرتفع شود.

مراسم برائت از مشرکین؛ رکن سیاسی حج

وی به برپایی مراسم برائت از مشرکین و امنیت در نظر گرفته شده برای این مراسم اشاره و عنوان کرد: این مراسم رکن سیاسی حج است و ریشه در قرآن و روایات دارد. چینش کاروان‌ها به نحوی است که خطری احساس نمی‌شود. البته امسال شرایط ایران بهتر از سال‌های گذشته است چرا که پادشاه عربستان خود نیز به جنایات داعشی‌ها و تکفیری و منفک بودن آنان از گروه‌های مسلمان پی برده است.

«حج؛ معنویت، خودباوری و اتحاد اسلامی»

وی شعار حج امسال را«حج؛ معنویت، خودباوری و اتحاد اسلامی» معر فی کرد و گفت: در حج به دنبال کار فرقه‌ای نیستیم و مباحث اختلافی میان شیعه و سنی را مطرح نمی‌کنیم. اما پاسخگوی شبهاتی که مطرح می‌شود خواهیم بود.

مراقب خرافات باشیم!

حجت‌الاسلام قاضی عسکر به زائران توصیه کرد که حسایت‌های کشور میزبان را رعایت کنند و تصریح کرد: برخی رفتارها به جد خرافات هستند همچون دخیل بستن و برداشتن خاک که زائران را جدا از این رفتارها بر حذر می‌داریم. بخش دیگر مسائل مربوط به زیارت و توسل است که در نظر آنان شرک محسوب می‌شود. در این زمینه باید مراقب اعمال خود باشیم.

وی از طراحی نرم‌افزاری که تمام زیارت‌نامه‌ها را شامل شده است و می‌توان بر روی گوشی تلفن همراه از آن استفاده کرد خبر داد و گفت: با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان جلوی قرائت گروهی زیارت را گرفت تا ایجاد مشکل نکند، همچنین گروهی با عنوان «یاوران حجاج» زائران را در زیارت کمک می‌کنند.

وی از جمله برنامه‌های فرهنگی در نظر گرفته شده تجلیل از خانواده شهدا، برپایی محافل انس با قران، قرائت روزانه یک جز قرآن همراه با تفسیر چند آیه، برپایی همایش‌های قدس و تقریب و نشست‌های تخصصی دانست.

وی با اشاره به کتاب‌هایی که وهابیت بر ضد اسلام در حج توزیع می‌کند گفت: زائران از آوردن این کتاب‌ها به ایران خودداری کنند. این کتاب‌ها به حدی سرشار از دروغ است که برای خود وهابی‌ها نیز به صرفه نیست چرا که ملت‌ها امروز در حال درک حقایق هستند و به دروغ بودن این مطالب پی می‌برند. 300 اثر در حوزه تشیع و پاسخگویی به این شبهات به زبان‌های مختلف منتشر شده است.

اشتباه در ثبت نام عمره

وی در پایان سخنان خود ثبت نام شش میلیون و 500 هزار نفری برای حج عمره را یک اشتباه ارزیابی و عنوان کرد: ضرورتی وجود نداشت از مردم 800 هزار تومان پول دریافت شود و این خیل جمعیت در نوبت بمانند.

گزارش تصویری نشست را ایجا ببینید!

captcha