به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از حوزه هنری، شماره 71 مجلّه تخصّصی شعر، در هفته جاری روی پیشخوان فروشگاههای معتبر کتاب و مطبوعات کشور قرار خواهد گرفت. شماره پیشین این مجلّه، پس از چهار سال وقفه، در پاییز سال گذشته منتشر شده بود.
قزوه علّت عدم انتشار این مجلّه از پاییز سال گذشته تا تابستان امسال را ناهماهنگیهای نشر و مسئله بودجه دانست و گفت: مجلّه شعر به عنوان تنها نشریه تخصّصی شعر در تاریخ مطبوعات کشورهای فارسیزبان، با همه درخشش و مقبولیتی که در حدود دو دهه انتشارش کسب کرده و با وجود جایگاه مطلوبی که در میان نشریات یافته بود، از سال 1388 به دلایل مالی به مدّت چهار سال منتشر نشد.
وی افزود: در پاییز سال گذشته نخستین شماره از دوره جدید این مجله را پس از آن وقفه چهارساله منتشر کردیم و امیدوار بودیم که این مجلّه بتواند به صورت فصلنامه دوباره در چرخه انتشار قرار بگیرد. با این حال، با وجود آن که مطالب چند شماره آینده مجلّه را آماده داشتیم، باز هم به دلیل مسائل مالی و ناهماهنگیهای مربوط به ناشر، انتشارش دوباره به تعویق افتاد.
قزوه که علاوه بر سردبیری مجلّه شعر، مدیریت مرکز آفرینشهای ادبی حوزهی هنری را نیز برعهده دارد، ابراز امیدواری کرد که با مساعدت ناشر و برطرف شدن موانع، همه شمارههای معوّق این مجلّه تا پیش از پایان امسال منتشر شوند.
سردبیر مجلّه تخصّصی شعر، هفته جاری را زمان انتشار شماره 71 این مجلّه عنوان کرد و افزود: در این شماره از مجلّه شعر، مصاحبههایی با سیّدعلی موسوی گرمارودی، یوسفعلی میرشکاک و لطیف هلمت (شاعری از کُردستان عراق) خواهیم داشت. علاوه بر این، مقالات و یادداشتهایی از ابراهیم اسماعیلی اراضی، اسماعیل امینی، سعید بیابانکی، محمود حبیبی کسبی، سیدمحمود سجادی، علی شاهعلی، کمال شفیعی، حمیدرضا شکارسری و مهرداد نصرتی زینتبخش این شماره از مجله هستند. همچنین نقدهایی از ضیاءالدین خالقی، سیدمهدی طباطبایی، و سیداکبر میرجعفری از دیگر مطالب هفتاد و یکمین شماره مجله شعر خواهند بود.
قزوه با اشاره به استقبال شایسته شاعران، منتقدان و اصحاب قلم از انتشار مجدد این مجله گفت: انتشار مجدد مجله شعر بازخورد خیلی خوبی داشت و استقبال اهالی شعر از این موضوع، برای ما بسیار دلگرمکننده بود. دوستان بسیار زیادی به فراخوان مجله لبیک گفتهاند و اشعار و مقالات و نقدهای ادبیشان را برای ما فرستادهاند که به مرور در شمارههای آینده از مطالب ارزشمندشان استفاده خواهیم کرد.
وی همچنین درباره جهتگیریهای مجلّه شعر اظهار کرد: یکی از تأکیدات مکرر رهبر انقلاب در سالهای اخیر، ضرورت ورود محقّقان و دانشگاهها به مباحث نظری مربوط به شعر انقلاب اسلامی بوده است. طبعاً با توجّه به اهداف حوزهی هنری، سمت و سوی محوری مجله شعر هم در راستای معرفی و تبیین تئوریک و آسیبشناسی و دیدبانی شعر دوران انقلاب اسلامی خواهد بود؛ یعنی میدان دادن به پژوهشهای موجّه و علمی و آکادمیک در حیطه شعر انقلاب. با این همه، تلاش ما در دوره جدید مجله این است که تا حد امکان از هیچکدام از گونههای شکلی و محتواییِ شعر غافل نشویم و رسانه منصفی برای همه سلایق شعری جامعه باشیم.
هفتاد و یکمین شماره از مجلّه تخصّصی شعر با مدیرمسئولی محسن مؤمنی شریف و سردبیری علیرضا قزوه از سوی انتشارات سوره مهر در 200 صفحه با شمارگان 2500 نسخه و بهای 8000 تومان منتشر میشود. این شماره از مجله شعر تا پایان هفته جاری بر روی پیشخوان فروشگاههای کتاب و مطبوعات در دسترس خواهد بود. علاقهمندان میتوانند برای تهیه این مجلّه با دفتر امور اشتراک و ارسال تلفنی انتشارات سوره مهر (66469948 ـ 021) نیز تماس بگیرند.