کد خبر: 1448537
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۳
سیدرضا اکرمی:

عده‌‌ای در کارهای فرهنگی فرافکنی می‌کنند/ ضرورت بهره‌گیری از توانمندی‌های روحانیت

گروه سیاسی: رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه به مسائل فرهنگی کم‌لطفی کرده‌ایم، اظهار کرد: عده‌ای در کارهای فرهنگی فرافکنی می‌کنند و می‌گویند اول باید دیگری کارها را آغاز کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به نقش روحانیت در فرهنگ‌سازی و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی از ابتدای شروع و ادامه آن تا رسیدن به پیروزی و همچنین سال‌های پس از پیروزی، یعنی در حدود 50 سال امام (ره) جلودار نهضت بوده و روحانیون پشتیبان و همراه ایشان بوده‌اند تا انقلاب به پیروزی رسیده و امروز این حرکت‌ها مدیریت شده و امروز به این نقطه رسیده است؛ در ادامه نیز باید نسبت به انقلاب و جمهوری اسلامی وفادار باشند و از رهبری معظم انقلاب تبعیت کنند.
وی با اشاره به ویژگی‌های روحانیت شیعی گفت: روحانیت در جمهوری اسلامی و حتی پیش از شکل‌گیری نظام، پناهگاه، مورد اطمینان و اعتماد مردم و متکی به مردم بوده است؛ امروز نیز متکی و حامی مردم هستند و باید همین اعتبار و اعتماد  به روحانیت ادامه پیدا کند تا به نقطه مطلوب برسد.
عضو جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه مسائل فکری، فرهنگی، فقهی و اخلاقی جزو تخصص‌های روحانیت است، اظهار کرد: روحانیت باید به وظایف خود چه در حوزه‌های علمیه، چه در سنگرهای نماز جمعه و چه در عرصه قلم و بیان عمل کنند و امور فقهی، فرهنگی، اخلاقی و اعتقادی را رهبری و پیشتازی کنند و الگویی علمی، عینی و عملی برای مردم باشند تا مردم بر اساس قرار دادن روحانیت به عنوان الگوهای خود، حمایت و همراهی و تبعیت خود را حفظ کنند تا بتوانند دینشان را نسبت به اسلام و انقلاب اسلامی ادا کنند.
اکرمی همچنین در مورد وظایف دولت در قبال مسائل فرهنگی نیز گفت: در قانون اساسی و برنامه‌های پنج‌ساله و سند چشم‌انداز بیست‌ساله وظایف دولت به عنوان یکی از ارکان قوای سه‌گانه و همچنین به عنوان قوه مجریه کاملاً روشن است؛ در اصل سوم قانون اساسی نیز در مورد وظیفه دولت در زمینه فرهنگی آمده است که به مقداری که امکان‌پذیر است تلاش کند.
وی افزود: باید به این نکته توجه داشت که مسائل فرهنگی بسیار گسترده و در عین حال پیچیده است؛ به خاطر همین باید از خانواده‌ها شروع کرد، یعنی ما واقعاً در به وجود آوردن خانواده، آموزش، تحکیم و تثبیت خانواده‌ها باید جدیت داشته باشیم تا افرادی مستقل، متعهد، مقتدر، منظم و معزز را وارد جامعه کنیم.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه بر اساس روایات، خانه پس از حرم و مسجد محبوب‌ترین مکان‌ها محسوب می‌شود، گفت: باید کار فرهنگی را از خانواده شروع کنیم، در عین حال آموزش و پرورش، آموزش عالی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه‌ها نیز مسئولیت‌هایی در این زمینه دارند.
اکرمی با بیان اینکه بیش از 20 سازمان، نهاد و دستگاه فرهنگی در کشور داریم، گفت: همه این دستگاه‌ها باید به وظایف خود در زمینه فرهنگی، فقهی، عقیدتی و اخلاقی عمل کنند تا یک جامعه‌ای امن با حداقل آسیب‌ها داشته باشیم تا آسایش نیز در جامعه به وجود بیاید.
عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به قانون عفاف و حجاب گفت: این قانون در سال 84 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ابتدا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پس از آن به وزارت کشور ارجاع داده شد؛ در این قانون 24 دستگاه موظف شده بودند که اگر هر یک از دستگاه‌ها به وظایف قانونی خود عمل کنند می‌توان به اهداف مورد نظر رسید.
وی با تأکید بر ضرورت اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه گفت: این فریضه مانند دیگر فرایض است برای همین کسی نمی‌تواند در مواجهه با مسائل بگوید «ربطی به من ندارد»؛ اگر معتاد، فقیر یا بیکاری را در جامعه داریم نمی‌توانیم نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم و باید باید همه تلاشمان را برای رفع مشکلش انجام دهیم؛ اینها کار فرهنگی، فکری، فقهی و عقیدتی است.
اکرمی با تأکید بر اینکه در مسائل فرهنگی کم‌لطفی کرده‌ایم، اظهار کرد: عده‌ای در کارهای فرهنگی فرافکنی می‌کنند و می‌گویند اول باید دیگری کارها را آغاز کند، این در حالی است که همه باید به وظایف خود عمل کنند. ما در یک کشتی سوار شدیم که اگر آسیب ببیند همه آسیب خواهند دید.

captcha