کد خبر: 1448669
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۴
یوسف مجتهد:

آینده‌ای برای مشکلات جانبازان و ایثارگران در قانون دیده نشده است

گروه جهاد و حماسه: مسئله شغل، مسکن و ازدواج فرزندان شاهد و ایثارگر، بی‌توجهی نسبت به موضوع درمان جانبازان، مشکلات مسکن ایثارگران و ... از جمله موضوعاتی است که آینده‌ای برای آنها در قوانین مربوط به این اقشار در مجلس شورای اسلامی دیده نشده است.

یکی از موضوعاتی که در حوزه‌های مختلف ایثارگری بسیار مطرح است، موضوع معیشت است. دلیل آن هم این است که این بی‌توجهی باعث می‌شود که بقیه مسائل هم تا حدودی در سایه این موضوع قرار بگیرند. یعنی تا وقتی مسائل ابتدایی درمان و معیشت را حل نکنیم، نباید انتظار داشته باشیم، مسائل فرهنگی حل شده باشد.
با توجه به اینکه متوسط سن ایثارگران اکنون نزدیک به 50 سال است، طبیعی به نظر می‌رسد که موضوع مسکن بیش از سایر موضوعات نمود بیشتری داشته باشد. از سوی دیگر، موضوعاتی همچون مبحث درمان از جمله مسائلی است که جانبازان بیش از هر موضوع دیگری و بسته به نیازی که در این باره دارند، به آن توجه نشان داده‌اند.
همچنین یکی دیگر از موضوعاتی که برای بازماندگان هشت سال دفاع مقدس مطرح است، موضوع ازدواج، شغل و مسکن فرزندان است که خود مشکلات دیگری را برای یادگاران جنگ ایجاد می‌کند.
مسئولان متوجه مشکلات جانبازان و ایثارگران نیستند
یوسف مجتهد، کارشناس حقوقی و نماینده ایثارگران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در این باره عنوان کرد: مجلس و دولت متوجه مشکلاتی که ایثارگران و جانبازان با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند نیستند، بر این اساس می‌توان گفت که هیچ آینده‌ای برای این موضوعات در قانون دیده نشده است.
وی با بیان اینکه وقتی فرزندان شهدا به سن اشتغال رسیدند، بحران اشتغال مطرح شد، به طرح این سؤال پرداخت که آیا نباید پیش از این به این فکر می‌افتادیم که روزی خواهد رسید که فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران به سن جوانی، تشکیل خانواده و اشتغال می‌رسند تا تدابیر لازم را برای آن بیندیشیم؟
قوانینی که با تغییر روبرو هستند
مجتهد با اشاره به اینکه مسئولان در این باره اظهار می‌کنند که فرزندان یادگاران جنگ از خدمت سربازی معاف هستند و این خود یک مزیت به شمار می‌آید، افزود: متاسفانه مسئولان بدون یک پیشینه کارشناسی به صورت عجولانه با موضوع برخورد می‌کنند؛ از این رو اگر به قوانین مراجعه کنیم، می‌بینیم که اغلب قانون‌ها در این باره با تغییر روبرو هستند.
این کارشناس حقوقی ایثارگران از بررسی قوانین موجود در این باره و بیان ایرادات آن در لایحه‌ای جامع که نسخه‌ای هفتاد، هشتاد صفحه‌ای از آن به دفتر رهبر معظم انقلاب نیز داده شد یادکرد و گفت: این لایحه را به تمام اعضای شورای نگهبان نیز ارائه کردیم و حتی به رئیس‌جمهور وقت نیز دادیم.
لایحه‌ای که پس از سه دوره ریاست جمهوری بالاخره تصویب شد!
وی از ارائه این لایحه در دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی به مجلس و به اصطلاح چکش‌کاری آن در دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد یاد و اظهار کرد: این لایحه پس از کش و قوس‌های بسیار، در آخرین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام طی سال 91 به تصویب رسید.
مجتهد با بیان اینکه این لایحه هنوز هم دارای ایرادهایی است، افزود: طرح خدمات‌رسانی به ایثارگران هم‌اکنون در کمیسیون اجتماعی در حال بحث است و قرار بود یک قانون جامع، مکمل آن باشد و آن را اصلاح کند.
نمایندگان روی برخی از مسائل به صورت عمیق کار نمی‌کنند
وی با اظهار اینکه متأسفانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بسیاری از مراحل بدون هیچ پشتوانه فکری سریع برای انجام یک موضوع قیام می‌کنند و رأی مثبت می‌دهند، تصریح کرد: این موضوع در حالی است که نمایندگان روی برخی از مسائل عمیق اصلاً کار نمی‌کنند.
مجتهد اظهار کرد: تغییر موضوع درمان ایثارگران و جانبازان از جمله موضوعاتی است که هر روز تغییر داده می‌شود، بدون اینکه به وضعیت درمانی این افراد توجه شود و اینکه عده‌ای از آنان در شرایط سنی قرار دارند که درمان‌شان در مقایسه با روزهای نخستین مجروحیت ضرورت بیشتری دارد.
این نماینده ایثارگران همچنین می‌گوید: به نظر می‌رسد که این موضوع برای آنها گنگ است و واقعیت مطلب را درک نکرده و متوجه ضرورت و لزوم آن نشده‌اند.
در تثبیت قوانین مشکلات جدی وجود دارد
وی با بیان اینکه عده‌ای از کسانی که در سازمان‌های اجرایی فعالیت می‌کنند، نسبت به قوانین جاهل و عده‌ای دیگر غافل هستند، می‌افزاید: برخی به طعنه می‌گویند که همه چیز متعلق به فرزندان شهداست؛ درست است که عده‌ای استفاده‌های خاص می‌کنند، ولی این موضوع عمومیت ندارد.
مجتهد با تأکید بر اینکه با وضع قوانین، دورترین نقاط کشور نیز باید از آن بهره‌مند شوند، اظهار کرد: این موضوع در حالی مطرح است که وقتی عموم خدماتی را که به این اقشار ارائه می‌شود، بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که در عمق جامعه ایثارگران مشکلات بسیاری وجود دارد.
وی از اینکه مشکلات در حوزه فرزندان سرداران شهید کمتر دیده می‌شود، می‌گوید: فرزندان شهدای بسیجی و جانبازان روستاهای دورافتاده بهطور ویژه، مشکلات جدی در این حوزه دارند. این موضوع نشان‌دهنده آن است که در تثبیت قوانین مشکلات جدی وجود دارد.

captcha