کد خبر: 1450243
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶
سلطان‌محمدی:

«امروز» فیلمی در مذمت پیش‌داوری است

گروه هنر: منتقد و کارشناس سینما گفت: فیلم سینمایی «امروز» اثری است که به شدت در مذمت پیش داوری است و آن را محکوم می‌کند.

محمد حسین سلطان‌محمدی، منتقد و کارشناس سینما، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره فیلم سینمایی «امروز» گفت: این فیلم برداشتی جدید از برخی روابط انسانی زندگی امروزی ماست. قضاوت‌های و پیشداوری‌هایی که نسبت به آد‌م‌های اطراف ما صورت می‌گیرد، به شدت در این فیلم نقد می‌شود. پیش‌داوری جزء رفتارهای ناپسندی است که در عرف و شرع بارها مورد نقد قرار گرفته است.

وی افزود: پیش‌داوری در «امروز» تنها به یک قشر خاص خلاصه نمی‌شود، بلکه از افراد تحصیل‌کرده هم چنین ضعفی دارند، همانند یکی از شخصیت‌های فیلم که شبنم مقدمی آن را ایفا می‌کند و تنها در انتها متوجه بی‌گناهی قهرمان فیلم می‌شود، اما همان شخصیت تا اواسط کار، تماماً در حال نقد کردن قهرمان فیلم است. مسئله مورد انتقاد فیلم (پیش‌داوری) رفتاری است که به شدت در جامعه اشاعه پیدا کرده و هر فردی با اولین برخوردی که با موضوع مورد نظرش دارد، آن را نقد می‌کند.

ریتم کُند فیلم برای درک بهتر شخصیت‌ها و موقعیت‌هاست

این منتقد سینما در پاسخ به این سؤال که آیا ضرب‌آهنگ «امروز» برای مخاطب عام کند نیست؟ گفت: قبول دارم که ریتم کار کند است، اما شاید این مسئله به این دلیل است که می‌خواهد بیننده را بیشتر با خود درگیر کند، زیرا این کندی باعث می‌شود که درک شخصیت به آرامی در تماشاگر شکل بگیرد. با این توضیح، اگر فیلم می‌خواست سرعت بیشتری داشته باشد، شاید قهرمان نمی‌توانست شخصیت‌پردازی صحیحی داشته باشد. در ضمن برخوردی که از طرف مردم با وی صورت می‌گرفت، باورپذیر نبود.

وی با بیان این‌که «امروز» در ادامه فیلم‌های قبلی میرکریمی است، بیان کرد: میرکریمی همیشه در کارهایش با روابط انسانی در حال کلنجار رفتن است. این ویژگی از فیلم‌هایی چون «کودک و سرباز» وجود داشته و تا «یک حبه قند» هم ادامه پیدا می‌کند، اما به هر حال من فیلم «امروز» را در میان کارهای میرکریمی، قدمی رو به جلو می‌دانم. نکته جالب در کارهای میرکریمی این است که این کار زمان باز دارد، یعنی در هر زمان آدم‌هایی وجود دارند که درباره دیگران قضاوت‌های عجولانه می‌کنند.

تأثیر برخی فیلم‌ها بیشتر از سخنرانی‌های مذهبی است

این کارشناس ادامه داد: در فیلم «زیر نور ماه» هم چنین نیازی حس شد، زیرا آنجا که روحانی احساس کرد که باید بیشتر به نیازهای جامعه توجه کند، این حرکت آغاز شد و روابط فردی خود را با بخش‌های مختلف بیشتر برقرار کرد.

وی در انتهای سخنان خود تأکید کرد: معتقدم فیلم‌هایی نظیر «امروز» درباره موضوعات دینی ارزش‌گذاری می‌کند و به نوعی برخی از مفاهیم را به چالش می‌کشاند. مطلب دیگر که به تأیید افراد شاخص روحانی نیز رسیده این است که تاثیرگذاری‌ برخی از فیلم‌های سینمایی بیشتر از سخنرانی‌های مذهبی است، پس با این توضیح باید به فیلم‌هایی نظیر «امروز» که سعی دارند به ارزش‌های دینی و قرآنی بپردازند، به شکل مناسب توجه کرد تا زمینه بیشتری برای رشد این فیلم‌ها فراهم شود.

captcha