مجید پیره، کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به تشریح جزئیات جلسه امروز کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار پرداخت و گفت: جلسات کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، غالباً یک هفته در میان و در روزهای چهارشنبه برگزار میشود. بر طبق دستورالعمل تشکیل کمیته تخصصی فقهی، برای به حد نصاب رسیدن جلسات، حضور سه نفر از پنج نفر اعضای کمیته فقهی لازم است و بنای ما بر این است که در جلساتی که تعداد نفرات به بیش از سه نفر برسد، جلسه را برگزار کنیم و با توجه به اینکه این هفته جلسه به حد نصاب نرسید، این جلسه تشکیل نمیشود و موعد بعدی جلسه دو هفته بعد خواهد بود.
وی درباره محورهای جلسه بعدی کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: کمیته فقهی بعد از اتمام بحث انتشار اورق استصناع در حالت وحدت بانی و سازنده، اکنون بحث انتشار اوراق مرابحه در حالت وحدت بانی و فروشنده را در دستور کار خود قرار داده است. کمیته فقهی، بحث اوراق مرابحه را قبلا هم در دستور کار خود قرار داده و در مصوبات خود تأکید کرده بود که انتشار اوراق مرابحه باید در صورتی باشد که بانی و فروشنده دو شخص مستقل از هم باشند و شخصیت حقوقی آنان متفاوت باشد و آن دو مجموعه، از نظر عرف یک مجموعه تلقی نشود.
کارشناس مالی اسلامی سازمان بورس در پایان اظهار کرد: اما بحثی که اخیرا مطرح شده است، این است که ملاک در این بحث چیست و چه مقدار از مالکیت مشترک میتواند برای تفاوت مالکیتها مبنا باشد؛ مثلا آیا دو شرکتی که 30درصد سهامشان متعلق به یک مجموعه است یکسان حساب میشوند؟ و این بحث محور جلسه بعدی کمیته فقهی است که دو هفته دیگر برگزار میشود.