کد خبر: 2920040
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
موسویان تشریح کرد:

شرایط انتشار مجدد اوراق وقف

گروه اقتصاد: دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار به تشریح شرایط انتشار مجدد اوراق وقف پرداخت و اظهار کرد: انتشار مجدد اوراق وقف نیازمند وجود پروژه معین است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان، دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به پرسشی درباره شرایط انتشار اوراق وقف اظهار کرد: اوراق وقف بازار ثانوی ندارند که قابلیت خرید و فروش در بازار را داشته باشند بلکه این اوراق‌، یکبار منتشر می‌شوند برای کسانی‌که می‌خواهند وقف کنند و بعد از آن، دیگر بازاری برای آن‌ها قابل تصور نیست.

شرایط انتشار مجدد اوراق وقف

وی در پاسخ به این پرسش آیا برای سال 94 نمی‌توان برای انتشار اوراق وقف اقدام کرد؟ گفت: دوباره و برای پروژه‌ای دیگر می‌توان این اوراق را منتشر کرد اما اوراق وقف را نمی‌توان خرید و فروش کرد. گاهی می‌گوئیم که سازمان اوقاف و امور خیریه برای بیمارستان الف در سال 93 اوراق منتشر می‌کند و در سال دیگر می‌تواند برای بیمارستان ب اقدام به انتشار اوراق وقف کند اما دیگر آن اوراق بیمارستان الف را نمی‌توان در بازار ثانوی خرید و فروش کرد.

موسویان در پاسخ به این پرسش که اگر امسال کمیسیون فرهنگی مجلس با پیشنهاد سازمان اوقاف و امور خیریه برای انتشار اوراق وقف در سال 94 تلاش کند آیا نمی‌توان اقدام به انتشار این اوراق کرد؟ گفت: اگر سازمان اوقاف، طرح‌ها و پرو‌ژه‌های جدیدی داشته باشد می‌تواند چنین پیشنهادی را ارائه دهند بنابراین باید طرحی معین وجود باشد تا بتوان به مقدار مشخص اوراق وقف منتشر کرد.

اهمیت اوراق وقف

وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت استقبال مردم از اوراق وقفی که در سال 93 منتشر شد؟ عنوان کرد: بنده فقط در طراحی این اوراق حضور داشتم اما می‌دانم که برای دو مورد شامل بیمارستان تخصصی سرطان در شهرری و دیگری برای بیمارستان آیت‌الله خوانساری در اراک یا خوانسار این اوراق منتشر شد اما اینکه اوراق وقف تا چه اندازه به فروش رفته و مردم تا چه اندازه از این اوراق استقبال کرده‌اند را بنده اطلاع ندارم.

دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و ارواق بهادار در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه خود درباره اهمیت انتشار اوراق وقف اظهار کرد: اوراق وقف دارای آثار اقتصادی و اجتماعی است؛ چراکه به دلیل غیرانتفاعی بودن این اوراق فرصت مناسبی برای افراد نیکوکار برای مشارکت در این سنت حسنه را فراهم می‌کند. همچنین کاهش فاصله طبقاتی در جامعه و کمک به رفع نیازهای مالی دولت و شهرداری‌ها و مؤسسات خیریه در اجرای طرح‌های عام‌المنفعه، از دیگر مزایای انتشار این اوراق است.

مطالب مرتبط
captcha