حجتالاسلام والمسلمین سید جواد موسویهوایی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در تشریح این مسئله که به نظر میرسد برنامههای فرهنگی مذهبی کشور بیشتر برای افراد متدین که خود گرایشهای دینی دارند، تهیه میشود و برای سایر گروههای جامعه برنامه مدونی وجود ندارد، گفت: بخشهایی که با جوانان بیشتر سر و کار دارند مانند آموزش و پرورش و آموزش عالی، جایگاههای اصلی است که امکان دسترسی به گروههای مختلف جوانان را به فعالان دینی و فرهنگی میدهد.
اردو؛ فرصتی که میتوان از آن استفاده کرد
وی ادامه داد: یکی از فضاهایی که میشود نوجوانان و جوانان را به مسائل معنوی، اسلامی، شیعی و انقلابی دعوت کرد اردوها هستند. جوانان به دامان طبیعت میروند و میخواهند خوش باشند که خوش بودن همیشه به معنای افتادن به دام گناه نیست و این فرصتی که میتوان از آن استفاده کرد.
حجتالاسلام موسویهوایی با ابراز خرسندی از اینکه چنین مسئلهای را نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها پیگیری میکند و به شخصه در اردوهای متعددی با دختران و پسران شرکت کرده است، گفت: این کارها مؤثر است، جوانانی که در اردوها شرکت میکنند همه حزباللهی نیستند اما وقتی در این برنامهها شرکت میکنند به راستی تحت تأثیر قرار میگیرند.
باید رمان زیبایی برای انقلاب اسلامی داشته باشیم رمانی که جوان نتواند آن را زمین بگذارد
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: چنین اقداماتی باید تکرار شود و ما باید فضای صحیحی را برای آشنایی جوانان با آموزههای دینی ایجاد کنیم. مثلاً باید رمان زیبایی برای انقلاب اسلامی داشته باشیم رمانی که جوان نتواند آن را بر زمین بگذارد. مثل کتاب «دا» که همه آن را دست به دست میدادند که یک نقل روایت زنده با یک زبان صادق و گویا بود و بسیاری از افرادی که اصلاً حتی جنگ را قبول نداشتند به من میگفتند که با این کتاب متوجه آنچه در رژیم گذشته اتفاق می افتاده و فداکاریهای دوران جنگ شدهاند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا به راستی مسئولان فرهنگی ما برای گروههای مختلف اعتقادی و بر اساس میزان باورهای جوانان برنامه تهیه میکنند؟ گفت: بله دسته بندی و برنامه دارند. هم پژوهشگاه صدا و سیما این گروهها را دستهبندی کرده و برای هر گروه محتوای مناسب تدوین میکند و هم برخی دیگر از نهادهای فرهنگی.
در فضای موسیقی و کلیپ برای نماز و انقلاب کار نکردهایم
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی افزود که در فضای موسیقی و کلیپ برای نماز و انقلاب کار نکردهایم و ادامه داد: البته شبکه پویا چند کلیپ برای نماز کار کرده که اگر خانوادهها بگذارند بچهها نگاه کنند، علاقهمند میشود. (آمد اذان آمد اذان ).
استفاده از پتانسیل روشن بودن تلویزیون مغازهها
وی ادامه داد: باید به همین روش حرکت کنیم و رسانهها همچنان تنوع برنامهها را افزایش دهند. اکنون تمام مغازهها تلویزیونشان روشن است و این پتانسیل عجیبی است. شبکه خبر با چند زیرنویس میتواند مردم را به نماز دعوت کند.
برای زیرنویس کردن احادیث هزینه بالایی از ما مطالبه کردند
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: ما در هنگام پخش سریالهای تلویزیونی اعلام کردیم که محتوا برای زیرنویس ارائه میدهیم مثلاً احادیثی در خصوص خشم، عصبانیت، صبر، بلا و مصیبت، خانواده و ... اما متأسفانه هزینه بالایی از ما مطالبه کردند. حتی این استدلال را هم مطرح کردیم که این سریالها بعد به صورت لوح فشرده در اختیار مردم قرار میگیرد و تأثیر زیادی می تواند داشته باشد اما واقعیت این بود که نمی توانستیم چنین هزینهای را تقبل کنیم.
وی ادامه داد: این مسئله پتانسیل عظیمی است که در ضمیر ناخوادگاه فرد تأثیر می گذارد ممکن است دو سال بعد به سراغ نماز برود اما کار فرهنگی زمانبر است و باید صبور بود. البته اکنون زیرنویس میشود اما آنطور که ما میخواهیم قوی نیست.
کارهایی که جسارت می خواهد!
موسوی هوایی با تأکید بر اینکه کارهایی که اکنون در حوزه دینی و نماز انجام میشود خوب است اما چنین کارهایی جسارت میخواهد، گفت: آدم باید کمی نترسد و بیاید و کارها را انجام دهد تا نتیجهاش را ببیند. ما به شبکههای ترکیهای میخندیدیم که مثلاً یک نفر آیتالکرسی میخواند بعد نشان میداد که چند نفر دزد میروند و آیت الکرسی از خانه محافظت میکند. بسیاری به این مسئله میخندیدند اما این حدیث از پیامبر است و افرادی هم متوجه میشدند که این حقیقتی است که پیامبر (ص) گفته است.اگر چه این فیلمها ضعیف بود اما موجب شد ما روی بیاوردیم به سریال هایی مانند «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» البته نمیگویم این برنامه نویسندگان قوی دارد اما بهتر از هیچ است و میتوان به آن نمره داد.
احسنت