کریم دولتی، دبیر کارگروه علمی ستاد راهبردی طرح ملی حفظ قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به جایگاه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در دستگاه تقنینی کشور گفت: در فضایی که به موضوعات قرآنی در مجلس به طور عمومی رسیدگی میشد، برخی از منتخبان ملت فراکسیونی با موضوع قرآن و عترت تشکیل دادند که این مجموعه به طور تخصصی امور قرآنی کشور را در حیطه قانونگذاری و نظارت پیگیری میکند.
وی با تأکید بر اینکه جایگاه فراکسیون با کمیسیون متفاوت است، اظهار کرد: کمیسیون جایگاه قانونی دارد و در آییننامه داخلی مجلس نیز به طور صریح اسم برده شده، این در حالی است که فراکسیون متشکل از نمایندگانی است که با یک هدف و انگیزه به یک موضوع یا موضوعاتی میپردازند.
دولتی افزود: هرچند فراکسیون نمیتواند جایگاه کمیسیون را داشته باشد، اما از سوی دیگر هر فراکسیون حمایت تعداد قابل توجهی از نمایندگان را دارد که در کمیسیونهای مختلف عضویت دارند؛ بنابراین میتوانند مطالبات را پیگیری کرده و به نتیجه برسانند.
وی گفت: از همین طریق فراکسیون توانست بسیاری از اقدامات خود را انجام داد؛ همچون موضوع اعتبار نیمدرصدی فعالیتهای قرآنی یا معافیت مؤسسات قرآنی از پرداخت برخی وجوهات قانونی از قبیل این موارد است که فعالیتهای درخشان فراکسیون محسوب میشوند اما به نظر میرسد فراکسیون میتوانست بهتر عمل کند، البته در وضع فعلی کارایی فراکسیون قابل توجه است.
دبیر کارگروه علمی ستاد راهبردی طرح ملی حفظ قرآن در مورد تعامل این فراکسیون با مدیران و فعالان عرصه قرآنی نیز اظهار کرد: ممکن است فراکسیون با تعاملاتی که با افراد دارد، عدهای را به جلسات و یا نشستهای خود دعوت نکند اما نمیشود گفت همکاریها یکسویه و فراگیر نیست؛ با توجه به شناختی که از مجموعه فراکسیون قرآن و عترت طی سالهای گذشته داشتهام عملکرد این مجموعه جناحی و گروهی نبوده است.
وی افزود: فعالیتهای قرآنی کشور متنوع و گسترده است و فراکسیون در حوزههای مختلفی ورود پیدا کرده و نظرات کارشناسان را دریافت و با مراکز مختلف ارتباط برقرار کرده است؛ از سوی دیگر بحث پایش و نظارت را در حوزههای مختلف مورد بررسی قرار داده است اما این اقدامات نیاز به تکمیل بیشتر دارد. اقداماتی که با پیگیری فراکسیون صورت گرفته، میتواند گستردهتر ادامه پیدا کند تا بتواند حوزههای مختلفی را تحت پوشش قرار دهد.
دولتی تصریح کرد: فراکسیون توانسته در امر تقنین و نظارت و همچنین ارتباطگیری اقدامات خوبی انجام دهد که به نظر میرسد با همکاری و همیاری بیشتر مدیران و فعالان قرآنی این فعالیتها توسعه بیشتری پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی از افراد به جای اینکه به دستگاهها و نهادها در انجام وظایفشان و پیشبرد فعالیتهای قرآنی کمک کنند، برخی مواقع صرفاً ایرادگیری میکنند که به پیشرفت کارها کمک نمیکند؛ از طرفی باعث میشود کسانی که مشغول خدمت و انجام کارها هستند نیز انگیزههای اولیهشان را از دست بدهند.
دبیر کارگروه علمی ستاد راهبردی طرح ملی حفظ قرآن افزود: باید همه با یکدگر همدل باشند تا کارها بر اساس اهداف بلندمدت به سرمنزل مقصود برسند؛ اگر مشکلی و ضعفی نیز وجود دارد به جای مچگیری و ایرادگیری، با رویکرد مثبت پیشنهادات خود را ارائه دهند تا رویکردها اصلاح شود تا کارها از نظر کیفی و کمی با قدرت و قوت پیش برود.