کد خبر: 1457807
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۹

بررسی «نظریه طراحی هوشمند» به عنوان روزنه‌ای برای حل چالش علم و الهیات

گروه اندیشه: گروه کلام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) نشست علمی با موضوع «بررسی نظریه طراحی هوشمند؛ روزنه‌ای نو در چالش‌های میان علم و الهیات» را برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، این نشست به همت گروه کلام این مؤسسه روز شنبه 19 مهرماه جاری از ساعت 16:30 در سالن اندیشه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

بنا بر این گزارش، در این نشست علمی حجت‌الاسلام و المسلمین محسن انبیایی سخنرانی خواهد کرد و حجت‌الاسلام و المسلمین ملک‌زاده به عنوان ناقد به نقد و بررسی محتوای این سخنرانی خواهد پرداخت و دکتر یوسف دانشور نیز به عنوان داور در این نشست علمی حضور خواهد داشت.

گفتنی است، نظریه طراحی هوشمند نظریه‌ای است که اخیرا از سوی برخی دانشمندان فعال در علوم تجربی ارایه گردیده است. این نظریه به دنبال نشان دادن آن است که پیچیدگی خاص برخی از ساختارهای موجود در بدن موجودات زنده به شکلی تقلیل‌ناپذیر است که نمی‌توان ایجاد این ساختارها را بر اساس نظریه تکامل تبیین کرد و تنها تبیین ممکن برای ایجاد این ساختارها، طراحی آنها توسط یک عامل هوشمند می‌باشد. این نظریه را باید شکل اصلاح شده برهان نظم دانست.

بعد از پیشرفت‌های جدید در علم تجربی، برهان نظم با اشکالات جدیدی مواجه شده بود که دیگر نمی‌توانست با استفاده از وجود ساختارهای منظم به شانس و تصادف،‌ نظریه خود را اثبات کند. وجود ناظم تنها گزینه باقیمانده برای تبیین این ساختارها محسوب می‌شد، اما اکنون قوانین طبیعی گزینه سومی محسوب می‌شد که می‌توانست عامل ایجاد ساختارهای منظم محسوب شود. نظریه طراحی هوشمند علاوه بر آنکه به اثبات وجود یک طراح برای برخی ساختارهای طبیعی می‌پردازد، نشان‌دهنده دخالت مستقیم او در ایجاد این ساختارها نیز به حساب می‌آمد، در حالی‌که برهان نظم صرفاً نشان‌دهنده وجود ناظم بوده و از همین روست که برهان نظم را با اندیشه‌های دئیستی قابل جمع دانسته‌‌اند.

captcha