کد خبر: 1459804
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۰
حجت‌الاسلام عابدینی تبیین کرد:

مرور مهارت‌های ارتباط مؤثر با دیگران در کلاس اسلام

گروه جامعه: یک دکترای روانشناسی توانایی برقرای رابطه مؤثر با دیگران را از مهارت‌های زندگی برشمرد و گفت: با مراجعه به آموزه‌های دینی می‌توان راهکارهای بسیار ساده اما فراموش‌ شده‌ای را برای کسب این مهارت یافت.

حجت‌الاسلام والمسلمین نصیر عابدینی، دکترای روانشناسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، توانایی برقرای رابطه مؤثر با دیگران را از مهارت‌های زندگی برشمرد و گفت: این مهارت‌ها امروزه در جوامع انسانی بسیار مورد توجه محافل علمی و دانشگاهی قرار گرفته است در حالی که می‌توان با مراجعه به آموزه‌های دینی نیز راهکارهای بسیار ساده برای آن یافت.

وی رعایت مجموعه اخلاقیات را در اعمال و گفتار انسان‌ها سبب ایجاد یک ارتباط مؤثر و سازنده دانست و گفت: تعاملات ائمه معصومین(ع) و پیامبر اکرم(ص) بهترین الگو برای دریافت این مهارت‌ها است.

حجت‌الاسلام عابدینی ادامه داد: اما گاهی همین راهکارهای ساده اخلاقی که نشئت گرفته از فطرت انسان است را فراموش کرده، ساده می‌انگاریم و در روابط فردی خود دچار مشکل می‌شویم، آنگاه برای حل این معضل دست به دامان راهکارهایی می‌شویم که بعضا برای یادگیری آن‌ها باید هزینه مالی بالایی را پرداخت کرد و یا با مجموعه دستوراتی که همسانی با فطرت دینی انسان ندارند مواجه شد.

درب اول را با سلام کردن بگشاییم

این دکترای روانشناسی به تبیین راهکارهای ایجاد ارتباط مؤثر با دیگران پرداخت و گفت: ابتدا سلام کردن شاید امر ساده‌ای تلقی شود اما در تعالیم اسلامی برای آن ثواب بالایی در نظر گرفته شده است و باب یک مراوده دوستانه را باز می‌کند.

وی افزود: در ادامه، دست دادن با محرمان، بوسیدن محرمان و نگاه به چهره آنان هنگام صحبت کردن نیز می‌تواند محبت افراد را به دیگران انتقال داده و راهی برای ارتباط دوستانه ایجاد کند.

حجت‌الاسلام عابدینی انسان مومن را متواضع دانست و گفت: افراد از ارتباط با کسانی که از سر کبر و غرور سخن می‌گویند امتناع می‌کنند بنابر این تواضع می‌تواند کلیدی برای نفوذ در بین افراد باشد. همچنین انسان‌ها از افرادی که به آنان شک داشته باشند و از هر صحبت آنان ایراد و اشکالی را دریابند بیزار هستند، بنابراین حسن ظن می‌تواند ما را در ایجاد یک ارتباط مؤثر کمک کند.

رازدار باشیم تا محبوب شویم

این دکترای روانشناسی افراد رازدار را افرادی محبوب نزد دیگران خواند و گفت: مسلما کسانی که نمی‌توانند رازدار مسائل مختلف دیگران باشند گزینه‌های خوبی برای دوستی محسوب نمی‌شوند. وقتی افراد در اولین ارتباط متوجه عدم امانتداری دیگران در حفظ راز آنان می‌شوند از ارتباط دوباره با آنان خودداری می‌کنند.

صبر از دیگر مؤلفه‌هایی بود که حجت‌الاسلام عابدینی به آن اشاره و عنوان کرد: انسان صبور آرامش دارد و این آرامش را به دیگران نیز انتقال می‌دهد. همچنین تشکر از دیگران عاملی برای معرفی خود به دیگران به عنوان یک فرد فهیم است که قدر و ارزش محبت دیگران را می‌دانند. انسان‌ها نیز از اینکه قدر اعمال آنان دانسته شود خرسند می‌شوند و مایل به ایجاد ارتباط با چنین افرادی هستند.

وی با تأکید بر اینکه کثرت ارتباط بر ارتباط سازنده تأثیرگذار است گفت: نماز جمعه و جماعت و قرائت دعاهای دسته جمعی اماکنی مناسبی برای ایجاد ارتباط با افرادی از جنس خودمان است.

جلب احساس رضایت دیگران با تغافل

حجت‌الاسلام عابدینی غیبت نکردن و پرده پوشی و تغافل عیوب دیگران را نیز سبب ارزشمند شدن در نگاه دیگران دانست و گفت: افراد مختلف از اینکه با کسانی در ارتباط باشند که عیوب آنان را در نزد دیگران بازگو نمی‌کنند و بدگوی وی نزد دیگران نیستند احساس رضایت می‌کنند.

captcha