حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به مؤلفههایی که سبب میشود نصیحت بر دل و جان افراد بنشیند و از آن الگو بگیرند اشاره و عنوان کرد: در قرآن کریم یکی از واژههایی که برای پیامبران الهی بکار گرفته شده است واژه ناصحون است.
وی با اشاره به آیه 68 سوره مبارکه اعراف که میفرماید: «أُبَلِّغُکُمْ رِسَالاتِ رَبِّی وَأَنَاْ لَکُمْ نَاصِحٌ أَمِینٌ؛ پیامهاى پروردگارم را به شما میرسانم و براى شما خیر خواهى امینم» ادامه داد: در قرآن کریم نصیحت در کنار خیرخواهی و دلسوزی بیان شده است.
وی با بیان اینکه در نصیحت کردن آگاهی و اطلاع وجود دارد گفت: نصیحت وقتی بیان میشود که افراد راه خلاف واقع را بپیمایند، همچنین در فرآیند نصیحت کردن موفقیت از آن نصیحت شونده است چرا که راه صحیح را در مییاید و از خطا مصون میشود.
اول عمل بعد نصیحت
حجتالاسلام اکرمی با تأکید بر اینکه در مرحله اول نصیحت باید از زبان و قلم به عمل انتقال پیدا کند اظهار کرد: نصیحت اگر در قالب عمل افراد عملیاتی شود و به رفتار و کلام مورد هدف نصیحت نزدیک شود از تأثیرگذاری بیشتری برخوردار خواهد بود.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری به عملکرد روحانیون در مقام تعلیم، تربیت و تبلیغ اشاره و عنوان کرد: آیه مبارکه «ادْعُ إِلِى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ؛ با حکمت و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن و با آنان به [شیوههاى] که نیکوتر است مجادله نماى» باید مبنای کار روحانیون باشد.
روحانیون این قانون را دریابند
وی با بیان اینکه استدلال و دلیل و برهان باید مبنای نصیحت روحانیون در مقابله با افراد مختلف به ویژه جوانان باشد اظهار کرد: ایشان ابتدا باید عامل و سپس واعظی با کلام شیوا و متقن باشد.
وی مجادله احسن را نیاز روحانیون برای اثرگذاری کلام بر مردم دانست و گفت: امروزه رابطه روحانیون با جوانان فراتر از گذشته است و جنبههای وسیعتری را در بر گرفته است.
مرضیه منگلی
منتظریم