معصومه خلیلی، مشاور خانواده درگفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، از جمله گناهان اجتماعی را مراوده با اهل باطل برشمرد وگفت: متاسفانه برخی از خانوادههای متدین امروزی دچار این معضل شدهاند و بهانه «عیسی به دین خود موسی به دین خود» با افرادی رفت و آمد میکنند که از بنیه اعتقادی برخوردار نیستند.
وی بر ضرورت مدیریت ارتباط افراد خانواده با دوستان تأکید و تصریح کرد: ارتباط با اهل باطل گناه محسوب میشود و قرآن کریم نیز مسلمانان را از این امر بر حذر داشته است. در جامعه امروزی برخی قبح این عمل را فراموش کردهاند و به بهانه اینکه روابط دوستانهشان تأثیری بر اعتقادات آنان نخواهد گذاشت به مراوده با افراد بی دین میپردازند.
اولین آسیب؛ برای کودکان
خلیلی یکی از عوامل خروج دین از خانواده را تأثیر دوستان غیر مذهبی بر افراد خانواده دانست و گفت: تثبیت آموزه های دینی بر کودکان نیاز جدی به ارتباط با افراد مذهبی دارد. بنابراین اولین آسیبی که ارتباط با خانواده غیر مذهبی بر کانون خانواده خواهد گذاشت عدم شکل گیری اعتقادات دینی در کودکان است.
وی با تأکید بر اینکه خروج از عالم انسانیت و دینداری تدریجی است گفت: ارتباط افراد خانواده مذهبی با افرادی غیر مذهبی سبب میشود به واسطه دوستی و همزاد پنداری، دین به تدریج به حاشیه کشیده شود.
خلیلی به بهانهای که برخی خانوادهها برای ارتباط با دوستان غیر مذهبی خود مبنی بر «عیسی به دین خود، موسی به دین خود» بیان میکنند اشاره و عنوان کرد: این جمله تیشه به ریشه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از فروع دین میزند.
ایجاد توقعات جدید در زوجین
این مشاور خانواده مشکلات بسیاری از خانوادهها را تغییر رفتار و توقعات جدیدی دانست که زوجین پس از ارتباط با دوستان غیر مذهبی خود از همسر خود دارند و تصریح کرد: زوجین در تعامل با دیگران باید همکفو بودن را ملاک قرار دهند.
وی ادامه داد: تقید به دین سخت و گناه لذت بخش است بنابراین در تعامل یک فرد مذهبی با غیر مذهبی کسی که بیشتر مورد هجمه و تأثیر قرار میگیرد فرد مذهبی است، بنابراین خانواده دین دار، باید از اعتقادات بسیار قوی برخوردار باشد تا بتواند رفیق بیدین خود را نیز به سوی تعالیم دینی هدایت کند ولی این امر کمتر اتفاق میافتد.