کد خبر: 1445140
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۸
احمدی تبیین کرد:

نقش صدا و سیما در قبح‌زدایی از فحاشی/ رابطه متقابل بی‌حیایی و بددهانی

گروه جامعه: یک کارشناس اخلاق با بیان اینکه صدا و سیما یک دستگاه فرهنگی است و بازیگران افراد مورد علاقه مردم هستند گفت: وقتی توهین و لغات لغو از طریق این رسانه و از زبان بازیگران محبوب سینما و تلویزیون بر زبان آورده می‌شود قبح خود را از دست می‌هد.

حجت الاسلام والمسلمین علی احمدی، کار‌شناس اخلاق در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به گسترش فحاشی و استفاده از کلمات توهین آمیز در محاورات روزمره افراد مختلف جامعه اظهار کرد: بد دهانی ناشی از کم رنگ شدن حیا در انسان‌ها است.

وی ادامه داد: فردی که حیا نداشته باشد از بیان کلمات لغو و توهین آمیز ابایی ندارد و از این بابت نیز احساس شرمساری و یا حقارت نمی‌کند، بلکه کلمات رکیک به بخشی از دایره لغات وی در گفت‌و‌گوهای روزمره تبدیل شده است.

ضرورت ترویج دامنه حیا

این کار‌شناس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی ترویج دامنه حیا در بین افراد را راهکاری برای مبارزه با بد دهانی دانست و گفت: برخی افراد در مواجه با شخصیت‌های بزرگ، استادان و یا بزرگتر‌ها ادب پیشه می کنند و از بیان کلمات توهین آمیز خودداری می‌کنند. دایره این حیا باید در نظر افراد گسترش یافته و دوستان و همسالان را نیز دربرگیرد به نحوی که در نظر فرد، فحاشی در برابر دوستان نیز به اندازه بد دهانی در مقابل بزرگان زشت و وقیحانه جلوه گر شود.

حجت الاسلام احمدی به نقش صدا و سیما در دامن زدن به بد دهانی و نسبت دادن کلمات توهین آمیز به دیگران اشاره و عنوان کرد: بازیگران و ورزشکاران الگوهای اولیه افراد جامعه هستند ولی کلمات توهین آمیز در محاورات بازیگران فیلم‌ها و سریال‌ها به راحتی بیان می‌شود و قبح خود را از دست می‌دهد و یک امر عادی جلوه می‌کند.

وی ادامه داد: صدا و سیما یک دستگاه فرهنگی است و بازیگران افراد مورد علاقه مردم هستند، وقتی توهین و لغات لغو از طریق این رسانه و از زبان بازیگران محبوب سینما و تلویزیون بر زبان آورده می‌شود قبح خود را از دست می‌هد.

حجت الاسلام احمدی به نقش رسانه‌های مکتوب و مسئولان کشوری در قبحح زدایی از فحاشی و توهین اشاره و عنوان کرد: وقتی مسئولان کشور به راحتی هر صفتی را به دیگری لقب می‌دهند و رسانه‌ها نیز آن را منعکس می‌کنند نمی‌توان از مردم انتظار داشت که از این جریان تبعیت نکنند.

از بین رفتن حرمت‌ها با بد دهانی

این کار‌شناس اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی با اشاره به اثراتی که بد دهانی در زندگی فردی و جمعی دارد تصریح کرد: از بین رفتن حرمت‌ها مهم‌ترین نتیجه بد دهانی است. بد دهانی میان زوجین و همچنین والدین و فرزندان نتیجه‌ای جز از بین رفتن حرمت‌ها و گسترش بی‌اخلاقی‌ها ندارد و افراد هیچ یک نمی‌توانند کارکرد اصلی تربیتی خود را در خانواده داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی در پایان سخنان خود به سخنی از امام باقر(ع) اشاره کرد و گفت: این امام همام می‌فرمایند هیچ کس به برادر دینی خود دشنام نمی‌دهد مگر اینکه خداوند برکت را از روزی وی خارج می‌کند.

...
|
-
|
۱۳۹۳/۰۶/۱۰ - ۱۰:۲۹
0
0
من و خیلی های دیگه واقعا خواهشمندیم واقعا خواهشمندیم از سوی جامعه قرآنی این روند فوق العاده ناشایست روبه رشد را در رسانه ملی پیگیری کنید و هر نوع ممانعت اطلاع رسانی و هرگونه کاری که لازم است اقدام کنید ... این تلاش شما سازنده آینده فرزندانمان است که همراه ما به پای فیلم ها و سریال ها می نشینند و می خواهیم الگوهایی سرشار از آرامش محبت نوع دوستی راستی و صداقت و خوش اخلاقی و مهربانی و ادب و منش انسانی را الگوبرداری کرده و بیاموزند ... به صدا و سیما و کارگردان ها بفهمانید فیلم ساختن بر اساس واقعیات جامعه که بخشی از آن نیز البته حاصل فرهنگ سازی خودتان و فیلم نامه ها و کارکترهایتان است به فرهنگ سازی مثبت هیچ کمکی نمی کند ... واقعیت را همه می دانند نیازی به نمایش دادن و صرف این همه هزینه نیست ... بفهمانید که تلاش و هزینه خود را صرف نشان دادن الگوهای برتر... فاصله خوب و خوب تر، حتی جدال میان این دو برای بهتر بودن و قله ها را نشان دهید تا مردم الگو سازی کنند و جامعه متعالی ای داشته باشیم ... بفهمانید که مردم چنین فیلم ها و فیلم نامه هایی را از شما مطالبه دارند نه صرفا واقعیت های موجود ... اینقدر به بهانه شعاری نساختن و نشدن به واقعیت ها پرداخته شد که خلاء عظیمی برای نسل جدید و حتی خود ما قابل اقماض نیست .. به اطلاع برسانید می توان با تلاش و صرف تمرکز و دقت بیشتر از قله ها گفت در عین حال به جان مخاطب هم بنشید و شعاری و در حد حرف نباشد.... (هرچند که در حال حاضر به شعارهای خوب هم در صداوسیما نیاز است) ....
captcha