کد خبر: 1461349
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۸
با حضور داوری اردکانی و رجبی دوانی؛

مراسم رونمایی از کتاب «نیست‌انگاری و شعر معاصر» برگزار می‌شود

گروه اندیشه: مراسم رونمایی از کتاب «نیست‌انگاری و شعر معاصر» با حضور رضا داوری و محمد رجبی به میزبانی دفتر شعر حوزه هنری، دوشنبه ۲۸ مهرماه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، انتشارات روزگار نو با همکاری حوزه هنری نشستی را دوشنبه 28 مهرماه، ساعت 16 تا 18 با موضوع بررسی و نقد کتاب «نیست‌انگاری و شعر معاصر» برگزار می‌کند.
بنا بر این گزارش، در این نشست که با میزبانی دفتر شعر حوزه هنری تشکیل می‌شود، با حضور و سخنرانی با حضور رضا داوری‌اردکانی و محمد رجبی‌دوانی از کتاب جدید یوسفعلی میرشکاک رونمایی خواهد شد.

این کتاب که 500 صفحه بوده و در قطع رقعی طراحی شده است، توسط انتشارات روزگار نو در نیمه اول مهرماه، روانه بازار نشر شده است.
کتاب «نیست‌انگاری و شعر معاصر» مجموعه مقالاتی است که بحث اصلی آن‌ها پیرامون نهیلیسم یا نیست‌انگاری است که به اشعار نیما، شاملو، اخوان و فروغ پرداخته شده است. میرشکاک در این کتاب به دنبال نشان دادن این مطلب است که شعرا، در ساحت فردی و جمعی و نفسانی و عقلانی، چه می‌خواستند با مخاطبانشان بگویند؛ چرا که وی معتقد است تقدیر همه جوامع، اجمالاً در شعر و هنر بیان می‌شود و بعداً به‌صورت تفصیلی در عالم سیاست ظهور می‌کند.
این کتاب از زاویه‌ای شبیه به کتاب «در سایه‌ی سیمرغ» است که با نگاهی تأویلی در ظاهر شعر حکیم ابوالقاسم فردوسی، سعی در رفتن به باطن شعر دارد و می‌خواهد خرد برتر را به نمایش بگذارد. کتاب جدید میرشکاک نیز نگاهی تأویلی است اما به شعر معاصر و در رثای خرد برتر و ظهور نیست‌انگاری. شاید بتوان گفت این کتاب، پس از «شاعران در زمانه‌ی عسرت» از رضا داوری‌اردکانی، دومین کتابی است که به این مهم در شعر معاصر پرداخته است.
در پشت جلد کتاب آمده است: «شاملو در میان معاصران خود بیش‌‌‌‌‌‌ترین مخاطبان را داشته است. چرا؟ برای اینکه از نیست‌‌‌‌‌‌انگاری به عشق گریخته و ناخواسته به دیگران این دریافت اجمالی را منتقل کرده که در برابر یأس دم‌‌‌‌‌‌افزونی که از دیدن جهان مدرن و مناسبات آن، در جان آدمی رخنه می‌‌‌‌‌‌کند، هیچ نیرویی یارای مقاومت ندارد، مگر نیروی عشق. اگر شاملو جز در ساحت عشق (اعم از مجازی و حقیقی، و کدام مجاز است که بالقوه قابلیت تحویل به حقیقت را واجد نباشد؟) حوالت‌‌‌‌‌‌گویی نکرده باشد، از عهدۀ وظیفۀ خود برآمده و باید در زمرۀ حوالت‌‌‌‌‌‌گویان بزرگ روزگار نیست‌‌‌‌‌‌انگاری از او یاد کرد. درست در سال‌‌‌‌‌‌هایی که اخوان با تمام وجود نومیدی فردی و جمعی را به‌‌‌‌‌‌جان می‌‌‌‌‌‌آزماید و خواسته‌‌‌‌‌‌وناخواسته حوالت‌‌‌‌‌‌گوی عصر نیست‌‌‌‌‌‌انگاری در هر سه وجه فردی، قومی و جمعی است، شاملو با تمام امید خود دست در آغوش است چنانکه گویی هیچ آرزویی ندارد و از هیچ حادثه‌‌‌‌‌‌ای وحشت نمی‌‌‌‌‌‌کند. شاملو هر بار عیار عشق حریفان را به محک ازدواج زده و آیدا را نیز از این آزمون معاف نکرده است. این آیدا است که بر خلاف همسران قبلی شاعر،‌‌‌‌‌‌ ثابت کرده که ازدواج، مهر او را کاهش نداده است. مادری‌‌‌‌‌‌کردن معشوق در حق عاشق، یگانه پاسخ درست به عشق اوست و آیدا در این پایگاه به‌‌‌‌‌‌قدری مادر و همسر و دیگر وجوه زنانگی را همتافت می‌‌‌‌‌‌کند و شاعرِ عاشق را از تمام این وجوه بهره‌‌‌‌‌‌مند می‌‌‌‌‌‌سازد که به نخستین اسطورۀ شعر معاصر بدل می‌‌‌‌‌‌شود.»

captcha