آیت الله محسن غرویان، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اجرای طرح قرائت قرآن در شب عاشورا با نام طرح ملی «نوای قرآن» اظهار کرد: هراندازه انس با قرآن و مفاهیم قرآنی بیشتر شود، در حقیقت تقرب بیشتری به فرهنگ عاشورایی و فرهنگ سیدالشهدا(ع) پیدا خواهیم کرد. چراکه سیدالشهدا(ع) برای احیای قرآن و مفاهیم قرآن در زندگی قیام کردند.
وی افزود: در تاریخ عاشورا نقل شده است که حضرت امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) از لشکر دشمن یک شب مهلت گرفتند تا به قرائت نماز و قرآن بپردازند. این امر نشان دهنده توجهشان به قرآن بود، بنابراین اجرای این طرح و نهادینه شدن چنین فرهنگی میتواند در ترویج انس مردم با قرآن مؤثر باشد.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه پیشنهاد کرد: اگر بر اساس اجرای این طرح بتوان علاوه بر قرائت قرآن در هیئات عزاداری ویژه محرم، به معانی و مضامین قرآن نیز توجه ویژهای شود، بهتر خواهد بود.
وی در ادامه برای اجرای مؤثر طرح ملی نوای قرآن در شب عاشورا به ارائه پیشنهاداتی پرداخت و گفت: خطیب و مداح میتوانند نقش اساسی در اجرای این طرح ایفا کنند. یکی از راهکارها این است که در چنین مجالسی عزاداران پنج تا 10 دقیقه قرآن را مقابل خود قرار دهند و به قرائت بپردازند. همچنین میتوان قاری قرآن را قرائت کند و سپس به ترجمه و تفسیر آن بپردازد.
آیتالله غرویان اظهار کرد: بسیاری از عزاداران نیز برنامه قرآنی در تلفنهای همراهشان دارند که میتوانند به قرائت آیات بپردازند.
وی بیان کرد: اگر در چنین مجالس و محافلی توجه ویژهای به آیات حماسی قرآن به تناسب با عاشورا و حماسه عاشورا داشته باشد، قطعا این امر میتواند توجه همه عزاداران را به اهمیت قرآن برساند.