به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی در هفتهای که گذشت به شرح ذیل است:
برگزاری مراسم ترحیم آیت الله مهدوی کنی از سوی رهبر معظم انقلاب
مراسم ترحیم و بزرگداشت عالم مجاهد و پارسا حضرت آیت الله مهدوی کنی (رضوان الله علیه) عصر روز شنبه از سوی حضرت آیت الله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین علم الهدی در سخنانی با اشاره به صلابت، قاطعیت، مواضع و مشی صحیح و فضایل اخلاقی و زیباییهای باطنی آیتالله مهدوی کنی، تأکید کرد: حوادث و ناملایمات مختلف هیچگاه ایشان را از پا در نیاورد و در صحنههای مختلف انقلاب مقاوم ایستاد و از انقلاب و ولایت دفاع کرد.
علم الهدی سه ویژگی آیتالله مهدوی کنی را تقوای دقیق، اخلاص کامل و نداشتن هوای نفس برشمرد و گفت: ایشان به موقعیتهای مختلف زندگی خود از دوران مبارزات انقلابی و زندانهای رژیم طاغوت تا نخست وزیری و مسئولیتهای مختلف حکومتی پس از انقلاب به عنوان یک تکلیف و عرصه خدمت مینگریست و در طول انقلاب همواره در قامت یک یار وفادار و فداکار، مورد اعتماد و تکیه گاه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بود.
پیام آیتالله هاشمی به ملک عبدالله برای جلوگیری از اعدام شیخ نمر
آیتالله هاشمی رفسنجانی روز شنبه در پیامی به ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، خواستار جلوگیری از اجرای حکم اعدام آیتالله شیخ نمر باقر النمر شد و گفت: جلوگیری از اجرای این حکم باعث یأس تفرقهافکنان و تقویت وحدت شیعه و سنی در جهان اسلام میشود.
وی در بخش دیگری ازاین پیام آورده است: انتظار میرود در این برهه که فتنهها، کیان امت اسلامی را نشانه گرفته، عدم اجرای حکم آیت الله شیخ نمر باقر النمر، تفرقهافکنان را مأیوس کند و باعث تعامل و حل مشکلات جهان اسلام شود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی خطاب به ملک عبدالله با یادآوری جایگاه روحیه تسامح در اسلام و تأثیر محبت در پیوند قلوب تأکید کرد: مسلمانان اتخاذ چنین تصمیمی را از جناب عالی انتظار دارند.
واکنش عراقچی به اظهارات وندی شرمن
سید عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای در واکنش به اظهارات وندی شرمن، معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا، تأکید کرد: از حقوق هستهای کشور قدمی به عقب نخواهیم رفت.
وی افزود: مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 در مسیر سخت و پرفراز و نشیبی پیش میرود و اتمام آن در مهلت مقرر از چشمانداز روشنی برخوردار نیست و بدون تردید تلاش برای مذاکره از طریق رسانهها به جای میز مذاکره و بیان علنی مطالبات سیاسی به خصوص چنانچه با زیادهخواهیهای غیر منطقی همراه باشد نه تنها کمکی به پیشبرد مذاکرات و رسیدن به توافق نهایی تا قبل از موعد مقرر نمیکند بلکه مسیر دشوار فعلی را هرچه سختتر و ناپیمودنی میکند.
وندی شرمن پیش از این در اظهاراتی گفته بود اگر توافق در مذاکرات به نتیجه نرسد ایران مسئول آن خواهد بود.
3 ویژگی مرحوم عسگراولادی از نگاه رهبر معظم انقلاب
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز یکشنبه در دیدار خانواده و جمعی از اعضای ستاد بزرگداشت مرحوم حبیب الله عسگر اولادی، وی را برخوردار از سه خصوصیت برجسته تدیّن، تخلّق و تفکّر خواندند و تاکید کردند: تلاش، کار و تحرک سیاسی مستمر، از ویژگیهای درسآموز مرحوم عسگراولادی، و گویای این واقعیت است که انسان در میدان مبارزه هیچگاه نباید احساس پیری، خستگی، تنبلی و گوشه نشینی به خود راه دهد.
سخنان روحانی درباره اسیدپاشی
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان روز یکشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به اینکه ماجرای اسیدپاشی در اصفهان، مردم ما را بسیار متأثر و نگران کرده است، اظهار کرد: این مسئله یک حادثه غیرانسانی بود که با هیچ اصولی سازگاری ندارد و زشتترین کاری است که یک فرد پلید میتواند در جامعه انجام دهد.
رئیس جمهور تأکید کرد: لحظهای آرام نخواهیم ماند تا افرادی که مسبب این حادثه بودند دستگیر شده و واقعیت برای مردم روشن شود. نه تنها در این مسئله بلکه در هر مسئله و جنایتی که امنیت جامعه را خدشه دار کند آن را به مردم گزارش خواهیم داد و مردم هم مطمئن باشند، همه توان خود را برای رسیدگی و برخورد با این مسئله به کار خواهیم گرفت.
روحانی اظهار کرد: تا زمانی که عامل یا عاملین این حادثه دستگیر نشدهاند، شایسته نیست که کسی، فردی یا گروهی را به نادرست متهم کند؛ چرا که اتهام بیاساس و بیپایه از گناهان کبیره است.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید فضای امن در جامعه وجود داشته باشد، گفت: هر فرد یا گروهی به طور سازمان یافته یا غیرسازمان یافته، این عمل را مرتکب شده باشد بدانند که گذشت در کار نخواهد بود.
تشکر رئیس مجلس از اقدام وزارت علوم در تهیه گزارش تخلفات در بورسیهها
علی لاریجانی در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی از اقدام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ارایه گزارش تخلفات در بورسیهها تشکر کرد و گفت: تعجبآور است در موضوعی که هم دولت و هم مجلس مصمم به پیگیری آن هستند به ناروا به گونهای حرف زده میشود که مجلس با پیگیری موضوع مخالف است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از برخوردهای سیاسی با طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: مبادا کسی تصور کند که فریضه امر به معروف و نهی از منکر جنبه فرعی و تفننی دارد و با این فریضه مهم برخورد سیاسی کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، حادثه تلخ و شنیع اسیدپاشی در استان اصفهان را از فجیعترین صحنههای رذیلانه دانست.
لاریجانی گفت: پیگیریهای جدی از ابتدای این حادثه صورت گرفت و با قوه قضائیه و سایر بخشهای امنیتی تماس گرفته شد تا موضوع را با همه توان دنبال کنند و افرادی هم دستگیر شدند و بررسیها ادامه دارد.
وی از کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خواست با جدیت پیگیر این موضوع باشد و نتیجه را به مجلس گزارش دهند، اما این که پدیده اجتماعی زشت مستمسکی برای تسویه حساب سیاسی جریانها شود، خطای دیگری است که رخ داده است.
نظر نماینده سازمان ملل درباره احکام رهبر معظم انقلاب در حوزه جمعیت
هولکی اوز، نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران، روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت شصت و نهمین سال تاسیس ملل متحد در دفتر سازمان ملل متحد در تهران گفت: احکام صادر شده در زمینه جمعیت از سوی رهبری ایران با توجه به آمار سرشماری سال 90 بسیار جامع است.
نحوه مقابله با زمینخواری از نگاه معاون اول رئیس جمهور
اسحاق جهانگیری، روز دوشنبه در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، زمینخواری را یکی از راههای سوءاستفاده و تعرض به منافع ملی و بیت المال کشور دانست و گفت: تغییر کاربری اراضی ملی و تجاوز به زمینهای ملی از مصادیق زمینخواری هستند که برای ریشهکن نمودن آن باید یک آسیبشناسی دقیق صورت گیرد و عوامل بروز این پدیدهها به درستی تبیین شود.
معاون اول رئیس جمهوری فقدان قوانین کافی و مقررات بازدارنده، عدم هماهنگی لازم میان دستگاههای مرتبط با مدیریت زمین و نبود وحدت رویه در امر مبارزه با زمینخواری را از جمله عوامل گسترش این پدیده دانست و بر لزوم همفکری و تجمیع پیشنهادات دستگاههای ذیربط برای تصویب یک بسته جامع در جهت مقابله جدی با پدیده زمینخواری تاکید کرد.
تشکیل شعب ویِژه برای معاضدت قضایی آمران به معروف و ناهیان از منکر
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سهشنبه، مواد دیگری از طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را تصویب کردند.
براساس این مصوبه، قوه قضائیه مکلف شد به منظور تسریع در رسیدگی به جرایم موضوع این قانون شعب ویِژهای اختصاص دهد و نسبت به معاضدت قضایی آمران به معرف و و ناهیان از منکر اقدام کند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین با رأی موافق به ماده 14 طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر مقرر کردند: در مواردی که نسبت به آمران به معرف و و ناهیان از منکر جنایتی واقع شود و جانی شناسایی نشود یا در صورت شناسایی به دلیل عدم تمکن مالی ناتوان از پرداخت دیه در مهلت مقرر باشد، در صورت تقاضای دیه از سوی منجی علیه یا اولیای دم حسب مورد، دیه از محل ماده 10 قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری در مقابل شخص ثالث و اصلاحات بعدی آن پرداخت میشود.
نمایندگان همچنین ماده 16 را نیز بررسی کردند که در آن آمده است: هرگاه به فردی که در مقام اجرای امر به معروف و نهی از منکر موضوع این قانون اقدام میکند آسیب جسمی و یا جانی وارد شود؛ حسب مورد مشمول قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مصوب دوم دی ماه سال 92 مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر قوانین و مقررات مرتبط میباشد.
در تبصره دو این ماده نیز آمده است: احراز شهادت یا جانبازی توسط کمیته کشوری متشکل از نمایندگان قوه قضاییه، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بنیاد شهید و امورایثارگران و ستاد امربه معروف و نهی از منکر صورت میگیرد.
مخالفت ایران با لغو طبقاتی تحریمها
مجید تخت روانچی، عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان، روز سهشنبه در برنامه صبح با خبر سیما درباره نحوه لغو تحریمها اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نمیپذیرد تحریمها دانه دانه لغو شود یا اینکه توافق شکل دیگری پیدا کند.
این عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای افزود: ما طبقاتی برخورد کردن با تحریمها را قبول نداریم؛ یعنی یک طبقه تحریمهای اقتصادی، یک طبقه تحریمهای تجاری و یک طبقه تحریمهای سیاسی و یا چیزهای مختلف باشد، بلکه با تحریمها باید به صورت واحد برخورد شود.
دیدار مسئولان و دستاندرکاران حج با رهبر معظم انقلاب اسلامی
رهبر معظم انقلاب روز سهشنبه در دیدار مسئولان و دستاندرکاران حج برنامهریزی برای «افزایش کارآیی حج» با نگاه تحولی و مبتکرانه در پاسخ به «نیازهای معنوی و فکری مخاطبان» و «مقابله با شبهات و تبلیغات القایی دشمنان اسلام» را یک ضرورت برشمردند.
حضرت آیتالله خامنهای با یادآوری ابتکار امام بزرگوار(ره) در تبدیل شعار «وحدت اسلامی» به سیاست رسمی و علنی جمهوری اسلامی، شگرد دشمنان اتحاد اسلامی برای نقض این سیاست روشن را «دیوار کشیدن میان ایران و دنیای اسلام» خواندند و تأکید کردند: همه مکلفند در برچیدن این دیوار ساختگی تلاش کنند و حج نیز بعنوان محشر امت اسلامی، بهترین فرصت و موقعیت برای این تلاش است.
رهبر معظم انقلاب، از همین زاویه مسئله مهم «وحدت اسلامی» را به عنوان نیاز واقعی امروز دنیای اسلام مورد اشاره قرار دادند و خاطرنشان کردند: وحدت و برادری بین مسلمانان جزء مبانی دینی ما است و در این زمینه جمهوری اسلامی با کسی تعارف ندارد.
ایشان با بیان این که وحدت اسلامی به معنای عدول از عقاید مذهبی فرقههای مختلف اسلامی نیست، افزودند: وحدت اسلامی که شعار اساسی جمهوری اسلامی است، یعنی امت اسلامی با یکدیگر دشمنی نکنند و در مسائل مهم جهانی از هم حمایت کنند.
پاسخ ایران به گزارش تازه گزارشگر ویژه حقوق بشر
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک، روز چهارشنبه گزارش احمد شهید گزارشگر ویژه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را ناعادلانه و بی توجه به واقعیتهای جمهوری اسلامی ایران دانست و آن را حاصل اهداف سیاسی برخی از کشورها توصیف کرد.
کارشناس نمایندگی کشورمان تصریح کرد: ارائه چنین گزارشی علیه جمهوری اسلامی ایران نشانگر برخوردی مغرضانه و حاصل سیاست خارجی برخی کشورها است و اهداف و مقاصد بانیان چنین حرکتهایی برای ایران کاملا مشخص است.
وی گفت: هدف از اینگونه اقدامات چیزی جز وارد آوردن فشار به دولت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به مقاصد سیاسی و تضعیف تلاشهای دولت ایران برای ایفای نقشی سازنده و مثبت در همه زمینهها از جمله موضوع حقوق بشر نیست. هدفی که در نهایت با این اقدامات دنبال میشود تحقق طرح اسلامهراسی و ایرانهراسی است.
وی افزود: سؤال ما از گزارشگر ویژه حقوق بشر این است که برگزاری جلسات ارائه گزارش از سوی او به چه دلیل باید با میزبانی دولت کانادا و یا دیدار و گفتوگو با مقامات کانادایی در اوتاوا و یا نیویورک صورت گیرد؟ آیا چنین رفتارهایی با وظیفه اصلی گزارشگر در انطباق است؟ آیا لابیگریهای سالانه به منظور تصویب قطعنامه گزینشی و ناعادلانه علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل بخشی از این وظایف است؟
وزارت علوم همچنان بی وزیر
محمود نیلی احمدآبادی، سومین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در دولت یازدهم نتوانست از مجلس نهم رای اعتماد کسب کند.
صلاحیت نیلی در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس بررسی شد و او از مجموع 246 رای اخذ شده توانست فقط 79 رای موافق کسب کند. در این رأیگیری، 160 نماینده رای مخالف و هفت نماینده نیز رای ممتنع دادند و بدین ترتیب نیلی نتوانست بر صندلی وزارت علوم تکیه زند.
حجتالاسلام صدیقی؛ خطیب جمعه این هفته تهران
نماز عبادی – سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجتالاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در دانشگاه تهران اقامه میشود.
سردار جلالی و حجتالاسلام محمدی، رؤسای سازمان پدافند غیر عامل کشور و سازمان اوقاف و امور خیریه، سخنرانان پیش از خطبه نماز جمعه این هفته میباشند.