حجتالاسلام و المسلمین عبدالرضا ایزدپناه، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بازدید از غرفه خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در گفتوگویی درباره چگونگی ایفای نقش رسانههای دینی در ترویج و اشاعه ارزشهای دینی و اخلاقی برای تأثیرگذاری بیشتر در جامعه گفت: سیره نبوی درسهای خوبی در این زمینه برای ما دارد. پیامبر(ص) در زمانی که قرآن مکتوبی نبود و تنها کلام وحی برایشان نازل میشد چنان این متن و معارف را به دنیا رساندند و در واقع رسانهگری کردند که امروز هم در حال گسترش است.
بررسی چگونگی رسانهگری پیامبر(ص) از قرآن در رسانههای دینی
وی ادامه داد: در واقع تأثیر رسانهگری پیامبر(ص) تا به امروز همچنان پابرجاست، البته این کار سختی است؛ رسانهگری پیامبر(ص) براساس فطرت انسانها و سنتهای حاکم بر جامعه و هستی بوده است، لذا رسانهها و به ویژه رسانههای فعال در حوزه دین و قرآن باید کار خود را با فطرت انسان و سنتهای الهی تنظیم کنند و در این صورت است که در جامعه نیز تاثیرگذارخواهد بود.
حجتالاسلام ایزدپناه اظهار کرد: به نظر من باید خود رسانههای دینی و قرآنی، رسانهگری پیامبر(ص) از محتوای قرآنی را بررسی کنند. همچنین لازم است بررسی شود که چگونه خود قرآن، خودش را رسانهای کرده است و چگونه تا به امروز خود را حفظ کرده است.
توجه به سنن الهی در فعالیت رسانهای
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مسئله دیگر توجه به سنن الهی در کار رسانهای است. یکی از سنن الهی این است که «نکلم الناس إلا على قدر عقولهم»؛ خبر ما باید در سطح فهم و فرهنگ جامعه تنظیم شود.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از مسائل این است که خبرگزاری قرآنی باید پا در جای پیامبران بگذارد و اعتماد مردم را جلب کند، زیرا جلب اعتماد بستر توفیق تأثیر و گسترش خبر است.
برچیدن دیوارمصنوعی میان ایران و دنیای اسلام با انتقال درست حقایق قرآن و اهل بیت(ع)
حجتالاسلام ایزدپناه درباره نقش رسانهها در برچیدن دیوارتصنعی که دشمنان میان ایران ودنیای اسلام کشیدهاند، گفت: این مسئله را امام رضا(ع) پاسخ داده است. ایشان میفرمایند علوم ما را به مردم برسانید و موانع دسترسی مردم به معارف ما را بردارید، خود مردم از ما پیروی میکنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم عنوان کرد: رسانههای ما اگر بتوانند حقایق قرآن و اهل بیت(ع) را به شکل درست به سایر ملتها برسانند این فاصلهها برداشته میشود؛ در زمان صدر اسلام نیز خود مردم فاصلهها را کم میکردند.
کاهش فاصلهها از سوی رسانهها با شناخت ذائقه و زبان فهم مخاطبان هر کشور
وی یادآور شد: اسلامهای بدلی و کاذبی که از سوی استکبار درست شده است به این دلیل بود که مردم دنیا به سمت تشیع و انقلاب اسلامی میل پیدا کرده بودند و میبینیم تبلیغات این اسلامهای بدلی به گونهای است که برخی از اروپائیان نیز به سمت آنها حرکت میکنند.
حجتالاسلام ایزدپناه اظهار کرد: مشکل ما این است که منابع و رفرنسهایمان بین خودمان است و به زبان دنیا آگاه نیستیم. اخباری که برای مردم هر کشور ارسال میشود باید دقیقا براساس ذائقه و زبان فهم مخاطبان آن کشور تنظیم شود. اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم خودبهخود راه باز میشود و این فاصلهها کاهش مییابد و آنها خود به سمت ما میآیند.