کد خبر: 2087318
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۲

تحولات منطقه نشان از پايان سلطه آمريكا بر جهان است

گروه سياسی: حجت‌الاسلام عاملی در همايش «بيداری اسلامی در جهان عرب» با اشاره به قيام ملت‌های اسلامی گفت: تحولات منطقه نشان از پايان سلطه آمريكا بر جهان است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، همايش «بيداری اسلامی در جهان عرب» امروز، 8 اسفندماه، به همت دانشكده مطالعات جهان در تالار حنانه اين دانشكده در حال برگزاری است.
در نوبت صبح اين همايش مسعود شجره، عضو كميسيون حقوق بشر اسلامی، در سخنانی با ذكر اين نكته كه افكار و سخنان امام خمينی(ره) در ميان ملت‌های اسلامی زمزمه می‌شود، افزود: امروز مردم مصر، ليبی، الجزاير، بحرين و غيره سخنان امام را در شعارها و خواسته‌های خود بيان می‌كنند ، ملت‌های اسلامی در موقعيت كنونی اين پيام امام(ره) كه بزرگترين جهاد ايستادن در مقابل حكومت‌های ظالم است، دريافته‌اند.
عضو كميسيون حقوق بشر اسلامی با بيان اينكه مردم غرب نبايد از اسلام بترسند، عنوان كرد: آنها نبايد اسلام را مساوی تروريسم بدانند، اسلامی كه انسان‌ها را رهايی می‌بخشد و می‌خواهد انسان برده و بنده غرب نباشد، برای استكبار ترسناك است.
شجره با ذكر اين نكته كه امروز آمريكا زندگی خود را با ظلم به ديگران ادامه می‌دهد، افزود: آنها خود را طوری نشان می‌دهند تا مردم بگويند آمريكا متمدن است و به آينده مردم جهان علاقه دارد.
وی با بيان اينكه كلمه مقاومت در غرب و اسلام دو معنای متفاوت دارد، گفت: منظور غرب از استقامت و مقاومت تلاش برای به دست آوردن نفت ارزان، در دست گرفتن سياست‌های خاورميانه و حمايت از منافع رژيم صهيونيستی است.
همچنين در اين همايش حجت‌الاسلام سعيد عاملی، رئيس دانشكده مطالعات جهان، در سخنانی با اشاره به حوادث اخير جهان اسلام گفت: انسان به عنوان يك موجود آرامش‌‌طلب در پی زندگی مبتنی بر عدالت است، اگر انسان قيام می‌كند به دليل مشاهده عدم تعادل‌هايی است كه می‌بينند و در نتيجه به وضع موجود اعتراض ‌می‌كند. وی عدالت و معنويت را نيازهای اصلی جوامع اسلامی دانست و گفت: اگر اين نيازها بی‌دفاع گذاشته شود، انسان وادار به قيام می‌شود.
عاملی با بيان اينكه امروز بيداری انسانی نيز وجود دارد، افزود: بيداری اسلامی امروز در جهان اسلام پديد آمده است و به زودی غرب نيز بيداری انسانی را مشاهده خواهد كرد.
بنابراين گزارش حميد احمدی، عضو هيئت‌علمی دانشگاه تهران نيز وی با بيان اينكه اسلام سنگ‌بنای ايدئولوژی جنبش‌های اسلامی است، افزود: البته جنبش‌های اسلامی يكپارچه نيستند، دو گرايش راديكال و ميانه‌رو در جنبش‌های اسلامی وجود دارد.
احمدی در مورد اين دو گرايش اظهار كرد: راديكال‌ها مبارزات مسلحانه را برای سرنگونی نظام‌های ديكتاتور انتخاب می‌كنند و ميانه‌روها استفاده از فرايند دموكراتيك را برای اجرای شريعت اسلامی و در نهايت رسيدن به حكومت اسلامی لازم می‌بينند.
وی با بيان اينكه در حال حاضر موقعيت گروه‌های راديكال در منطقه متزلزل است، عنوان كرد: زمانی كه القاعده تشكيل شد از نيروهای راديكال برای مقاصد خود استفاده كرد و با تروهای كوركورانه‌ای كه القاعده انجام داد، ضربه بزرگی به راديكال‌های اسلامی وارد شد.
عضو هيئت‌علمی دانشگاه تهران با ذكر اين نكته كه كانون اصلی اسلام‌گرايی در جهان عرب، كشور مصراست، افزود: اخوان‌المسلمين به عنوان اولين جنبش اسلامی در سال 1928 در مصر تشكيل شد، تحولات جنبش اسلامی مصر به جهان اسلام سرايت كرد، به طوری كه جماعت اسلامی پاكستان تا حدود زيادی از اخوان‌المسلمين الگوبرداری كرد.
گزارش ايكنا حاكی است محمد ايرانی سفير سابق ايران در اردن در سخنانی با بيان اينكه راهپيمايی مردم در اردن نگرانی زيادی برای حكومت اردن ايجاد كرده است، گفت: اكثريت مردن اردن فلسطينی هستند كه بعد از جنگ اعراب و اسرائيل وارد اردن شدند.
وی افزود: هرچند قدرت در دست پادشاه است، اما با اين راهپيمايی‌ها اصلاحات سياسی عميق‌تری از سوی مردم پيگيری می‌شود.
همچنين كمال هلباوی، عضو ارشد جنبش اخوان‌المسلمين، با بيان اينكه امت اسلامی بايد اتحاد خود را حفظ كند، گفت: امروز نبودن اتحاد مهمترين ويژگی جهان عرب است در حالی كه پيامبر(ص) در همه عمر خود تلاش كرد حقوق بشر مسلمانان و غيرمسلمانان را حفظ كند، امروز ايران می‌تواند نقش مهمی در ايجاد اين اتحاد داشته باشد.
وی با بيان اينكه قوانين مسلمانها بهترين نمونه حقوق بشر در جهان است، افزود: متاسفانه انقلاب‌هايی همچون مصر به سوی پادشاهی پيش رفت كه مبارك و عرفات نمونه‌هايی از اين انحراف هستند كه تلاش كردند فرزندانشان را به قدرت برسانند.
اين گزارش حاكی است در نوبت عصر اين همايش مجتبی رحماندوست، محمدعلی مهتدی، احمد اميری، عضو شورای عالی امنيت ملی، و برخی از كارشناسان جهان اسلام در مورد بيداری اسلامی در جهان عرب سخنرانی می‌كنند.
captcha