به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، نشست خبری آغاز سال تحصيلی مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) صبح امروز 25 شهريور ماه در سالن كنفرانس اين مؤسسه با حضور حجتالاسلام و المسلمين حسين رحيميان، رياست مؤسسه امام رضا(ع) و سيد محمد شريعتمداری معاون پژوهشی مؤسسه امام رضا(ع) برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمين رحيميان با بيان اينكه مؤسسه امام رضا(ع) از سال 1380 با عنوان مركز تخصصی تاريخ اسلام آغاز به كار كرد و مجوز رشته تخصصی تاريخ اسلام را از آموزش عالی و حوزه علميه به عنوان يك مركز تخصصی كسب كرد تا به عنوان يك مركز تخصصی علمی در يك رشته خاص مدرك صادر كند.
وی با بيان اينكه قريب به 12 سال است كه اين مؤسسه فعايت علمی انجام میدهد و از تأسيس آن میگذرد ابراز كرد: اين مؤسسه در دو سال گذشته موفق شد تا اين مركز علمی را به عنوان يك مؤسسه علمی از آموزش عالی مجوز بگيرد؛ تفاوت بين مركز علمی و مؤسسه در اين است كه مركز تنها میتواند برای يك رشته تخصصی مدرك صادر كند، اما مؤسسه علمی میتواند مانند يك دانشگاه جامع برای انواع رشتههای متنوع و مختلف مدرك رسمی صادر كند و اولين و تنها مؤسسه علمی كه دارای مجوز صدور مدرك رسمی برای رشتههای مختلف در قم مجوز گرفته است مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) است.
حجت الاسلام رحيميان اضافه كرد: فلسفه تأسيس اين مؤسسه برای برطرف كردن برخی از نيازها و ضرورتهای موجود در نظام جمهوری اسلامی، جامعه اسلامی و حوزه علميه است كه آموزشهای عمومی حوزه علميه متكفل آنها نيست؛ علی رقم آموزشهای عمومی و تخصصی حوزه علميه كه ارائه میدهد ممكن است پس از تشكيل نظام جمهوری اسلامی ايران نيازهای ويژهای در ابعاد و محورهای مختلف اقتصادی، سياسی، دينی و غيره وجود داشته باشد.
رئيس مؤسسه امام رضا(ع) تصريح كرد: اين مؤسسه پس از بررسی دانشگاهها، مؤسسات و مراكز علمی و حوزه علميه بر اساس نياز علوم و رشتههای مورد نياز را شناسايی، اولويت بندی و پس از بررسی كامل اگر متكلفی برای تصدی آن رشته نباشد مجوز آن رشته را میگيرد و به عنوان يك رشته درسی در مؤسسه به آن میپردازد.
وی با اشاره به رشتههای فعلی اين مؤسسه بيان كرد: تا كنون رشتههای تاريخ اسلام، تاريخ تشيع، تاريخ اهل بيت(ع)، شيعه شناسی، حكمت و عرفان در دو سطح، فقه سياسی، انديشه معاصر مسلمانان،فلسفه علوم اجتماعی و تبليغ با گرايش حق در اين مؤسسه داير شده است و طلبه و دانشپژوه میپذيرد كه سه رشته آخر را امسال وارد نظام آموزشی مؤسسه كردهايم.
رحيميان با بان اينكه مؤسسه تنها از طلاب دارای مدرك سطح سه و چهار پذيرش دارد بيان كرد: در سال تحصيلی جاری 130 طلبه جديد پذيرفتهايم و مجموع طلاب اين مؤسسه 402 نفر هستند و طی اين 12 سال تعداد قابل ملاحظهای فارغالتحصيل در رشته تاريخ اسلام و تشيع داشتهايم.
اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه شرط پذيرش در اين مؤسسه شركت مستمر طلاب در دروس حوزوی است، تأكيد كرد: طريقه پذيرش طلاب در اين مؤسسه پس از معرفی و گذراندن آزمون تخصصی شورای عالی حوزه، مصاحبه تخصصی و ويژهای است كه طلاب در مؤسسه میگذرانند و اگر از حد نصاب علمی لازم و بنيه علمی و اخلاق مناسب حوزوی در دروس فقه و اصول و ادبيات و عقايد برخوردار باشند در اين مؤسسه پذيرش میشوند.
وی با بيان اينكه يكی از ويژگیهای اين مؤسسه استفاده از اساتيد درجه اول و بهنام در رشته تخصصی خود است ابراز كرد: مديران گروههای علمی اين مؤسسه نيز از اساتيد مجرب علمی و شناخته شده حوزه علميه هستند.
رحيميان با اشاره به اينكه در اين مؤسسه دو رشته در حال راهاندازی است كه هنوز فراخوان آن را به طلاب ندادهايم اظهار كرد: به دليل نياز عمومی جامعه و جوانان به مشاوره اسلامی مناسب و همچنين كارآمد نبودن و نداشتن صلاحيت برخی از مشاورههای متداول اين مسئله در جامعه تبديل به يك دغدغه شده است و مشاوره تبديل به يك نياز جدی شده است مؤسسه تصميم به راهاندازی رشته «مشاوره اسلامی» گرفته است و دومين رشته جديد كه قريب به راهاندازی در مؤسسه است رشته «تبليغ» است.
رئيس مؤسسه آموزش عالی امام رضا(ع) تصريح كرد: با توجه به تأكيد مراجع عظام تقليد مبنی بر اينكه بافت سنتی حوزه علميه بايد حفظ شود مؤسسه امام رضا(ع) در اين راستا كلاسهای خود را در بعد از ظهر برگزار كرده تا طلاب به دروس حوزوی فقه و اصول خود در صبح برسند.
وی ادامه داد: همچنين يكی از برنامهای اصلی در آينده راهاندازی دروس حوزوی در مقطع سطح چهار و درس خارج در خود مؤسسه است تا طلاب و فضلا هم از سهولت تحصيلی بيشتری برخوردار باشند و هم از اساتيد خوب و درجه يكی استفاده كنند.
رحيميان در پايان با اشاره به اينكه مؤسسه عالی حوزوی امام رضا(ع) تنها از برادران طلاب پذيرش دارد تصريح كرد: اعتبار مؤسسه عالی حوزوی امام رضا(ع) از طرف دفتر تبليغات اسلامی فراهم میشود.