کد خبر: 2521647
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۷

توليد نمايش دينی نياز به يك فرايند چندماهه پژوهشی و فنی دارد

گروه هنر: فرهنگ با اشاره به آثار نمايشی توليد شده به مناسبت ايام فاطميه گفت: اغلب اين آثار صرفنظر از كيفيت نسبی، اما حاصل يك فرايند توليدی شتابزده هستند و به طور جدی اين عرصه يعنی توليد آثار نمايشی با مضامين دينی و ارزشی نيازمند طی كردن يك فرايند چند ماهه دارد كه در آن همه مسائل چه پژوهشی و چه فنی رعايت شود.

محمود فرهنگ، رئيس كانون تئاتر دينی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با بيان مطالب فوق گفت: خوشبختانه در ايام فاطميه امسال به عنوان يكی از مهمترين ايام مذهبی در سال شاهد روی صحنه رفتن آثار متعددی در عرصه تئاتر دينی بوديم كه مهمترين آنها در تئاتر شهر و تالار وحدت در حال اجرا هستند.
وی گفت: كانون تئاتر دينی با اعلام آمادگی به منظور پشتيبانی فنی و حمايتی از اين آثار امسال به طور مشخص در كنار گروه اجرايی نمايش «مياندار باران» به كارگردانی محمدرضا مداحيان بود كه اين شب‌ها اجرای اين نمايش را در تالار وحدت شاهد هستيم.
فرهنگ ضمن قدردانی از عوامل اجرايی نمايش «مياندار باران» گفت: كارگردانی و اجرای اين نمايش با استفاده از خلاقيت و امكانات صحنه توانسته است يك گام بزرگ در توليد آثاری متفاوت در زمينه نمايش های مذهبی و دينی بردارد كه به نسبت اين رويكرد خلاقانه را در ساير آثار از اين دست كه در حال حاضر اجرا می شوند را نيز شاهد هستيم.
دبير اجرايی سومين جشنواره «تئاتر صاحبدلان» تصريح كرد: تلاش كارشناسان و مسئولان اين كانون بر نهادينه كردن اين مفهوم در جامعه است كه نبايد به توليد آثار نمايشی دينی تنها در مقاطع خاصی از سال فكر شود بلكه بايد در نظر داشت كه مخاطب تئاتر در همه ايام سال به تماشای نمايش با اين مضامين نيازمند است.
وی ادامه داد: اگر اين فرهنگ رواج يابد يعنی اينكه به تئاتر دينی به عنوان يك اثر هنری مناسبتی كه تنها بايد در مقاطعی از سال توليد و اجرا شود نگاه نشود قطعاً از شتابزدگی كه اكنون در توليد اين آثار شاهدش هستيم و ممكن است به كيفيت كارهای توليدی اثر سوء بگذارد جلوگيری خواهد كرد.
فرهنگ گفت: اجرای جشنواره «تئاتر صاحبدلان» كه كانون تئاتر دينی متولی آن است الگوی مناسبی در زمينه توليد و اجرای تئاتر با مضامين دينی است چرا كه از مهر تا اسفند كه اين جشنواره برگزار می‌شود يك پروسه 4 الی 5 ماهه را شاهد هستيم كه فرصت مناسبی را در اختيار كارگردانان قرار می دهد كه با سعه صدر و با فرض وقت كافی به دور از شتابزدگی به توليد و اجرای اين گونه تئاتر بپردازند.
captcha