کد خبر: 2523805
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۲

عقب‌نشينی عربستان از تصميم تخريب محل ولادت پيامبر(ص)

گروه بين‌الملل: در پی شدت‌گرفتن اعتراضات فعالان شبكه‌های اجتماعی در عربستان نسبت به تخريب كتابخانه مكه مكرمه(محل ولادت پيامبر(ص))، عربستان از اين تصميم جنجال برانگيز عقب‌نشينی كرد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) به نقل از روزنامه «عكاظ» چاپ عربستان، تصميم عربستان برای تخريب كتابخانه مكه(محل ولادت پيامبر(ص)) به بهانه توسعه مسجدالحرام به اعتراضاتی گسترده از سوی علمای اين كشور و فعالان شبكه اجتماعی منجر شده بود و شورای شهر مكه مكرمه با پايان‌دادن به اين اعتراضات اعلام كرد: اين كتابخانه در چارچوب طرح توسعه‌ صحن‌های مسجدالحرام تخريب نخواهد شد.
عارف قاضی، معاون شورای شهر مكه مكرمه در امور توسعه تأكيد كرد: رويكرد ما بر ابقای كتابخانه مكه مكرمه به عنوان محل ولادت پيامبر(ص) است و اين اثر حفظ خواهد شد.
عارف قاضی افزود: ترميم و تجديد بنای اين كتابخانه نيز به مطالعات گسترده و برگزاری جلسات متعدد با نهادهای مسئول نياز دارد و شورای شهر مكه برای توسعه كامل منطقه اطراف مسجدالحرام تلاش خواهد كرد.
حسن عيد، مسئول پروژه توسعه مسجد الحرام نيز اعلام كرد: كميته پروژه توسعه حرم مكی هيچ امريه‌ای درباره كتابخانه مكه مكرمه صادر نكرده است و كارهای تخريبی اطراف مسجد الحرام كه در چهار مرحله در حال اجراست شامل اين ساختمان نمی‌شود.
آنچه كه امروزه «كتابخانه مكه مكرمه» نام دارد بر اساس اسناد تاريخی محل ولادت پيامبر اكرم(ص) است كه از املاك بنی‌هاشم محسوب می‌شد و پس از هجرت پيامبر اعظم(ص) به مدينه منوره در اختيار «عقيل ابن ابيطالب» برادر امام علی(ع) قرار گرفت و پس از آن فرزاندنش در آن می‌زيستند تا آن كه آنجا را «محمد بن يوسف الثقفی» خريد و اتاقی به نام «دار ابن‌يوسف» به آن افزود.
پس از آن همسر مهدی خليفه عباسی و مادر هارون‌الرشيد آن را در سال 171 هجری به مسجدی تبديل كرد و پس از آن همه امرا و ملوك به تعمير و ترميم آن پرداختند تا آنكه اين مسجد در سال‌های ابتدايی حكومت آل‌سعود تخريب شد و پس از آن و در سال 1370 قمری دبير شورای مكه مكرمه به دليل نزديك شدن اين مكان به مسجدالحرام پس از توسعه‌های گسترده، دستور به تبديل اين مكان به كتابخانه را صادر كرد.
باوجود اعلام عدم تخريب محل ولادت پيامبر اكرم(ص) هنوز تخريب بسياری ديگر از آثار اسلامی اطراف مسجد الحرام در دستور كار رژيم سعودی قرار دارد.
captcha