کد خبر: 2556451
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۳

مواضع سياسی رهبر معظم انقلاب مظهر و الگوی اعتدال است

گروه سياسی: عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبری امروز در خطبه دوم نماز جمعه اين هفته تهران، مواضع سياسی رهبر معظم انقلاب را مظهر و الگوی اعتدال برشمرد و هرگونه مانع‌تراشی برابر دولت آينده را انحراف عنوان كرد.

به گزارش خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا) آيت‎الله سيداحمد خاتمی، عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان رهبری، امروز، جمعه 14 تيرماه در خطبه دوم نماز جمعه تهران با دعوت نمازگزاران به تقوا، قيامت را محل پاسخگويی به تك تك اعمال برشمرد و گفت: قيامت، 50 موقف دارد كه از چرايی و حجت شرعی كارهای ما سؤال می شود.
وی با گراميداشت ياد و خاطره 290 شهيد حمله وحشيانه ناو آمريكايی به هواپيمای مسافربری جمهوری اسلامی ايران در 12 تير 1367 خاطرنشان كرد: دولت آمريكا نه تنها از عذرخواهی خشك و خالی بابت اين جنايت كه در ميان قربانيان آن 66 كودك نيز بودند، خودداری كرد، بلكه به فرمانده ناو مدال داد و سيمای عريان تجاوزگری خود را به دنيا نشان داد.
آيت‎الله خاتمی به فرارسيدن ماه ضيافت‎الله اشاره كرد و گفت: خطبه معروف پيامبر اكرم(ص) را بارها شنيدهايم كه در آن می‎فرمايند: ايها الناس قد اقبل اليكم شهر الله؛ نسيم رحمت ويژه الهی در حال نزديك‎شدن است و بايد آماده شويم برای ورود با معرفت به ماهی كه خداوند روزه را پذيرايی آن قرار داده است و خود را پاداش روزه كه نماد اخلاص است معرفی كرده است زيرا روزه تنها عبادتی است كه نماد بيرونی ندارد.
وی تبديل ماه مبارك رمضان به بهار قرآن را يكی از بركات انقلاب اسلامی ذكر كرد و با تجليل از ابتكار صدا و سيما در پخش تلاوت ترتيل قرآن مجيد از اماكن متبركه ابراز اميدواری كرد در كنار تلاوت به تفسير قرآن هم توجه شود.
خطيب جمعه اين هفته تهران، ادعيه ويژه ماه مبارك رمضان از جمله دعای ابو حمزه ثمالی، افتتاح و ادعيه روزهای اين ماه را پذيرايی ديگر خدا از بندگان و سكوی رشد معنوی عنوان كرد و در بخش ديگری از سخنانش درباره حماسه حضور 72 درصدی مردم در انتخابات اخير رياست جمهوری گفت: در حالی كه دشمنان مدام تشويق به تحريم انتخابات می‎كردند و می‎گفتند حداكثر 25 درصد واجدين شرايط پای صندوق‎ها حاضر می‎شوند حضور 72 در صدی مردم، حماسه سياسی مد نظر رهبر معظم انقلاب را شكل داد.
وی به ذكر آماری از مشاركت مردم در انتخابات در كشورهای گوناگون در سال‎های اخير پرداخت و تصريح كرد: اين عنايت خداست كه مردم ما با اين حجم از تهاجم دشمنان در انتخابات شركت گسترده كردند و اميدوارم خداوند بهترين خيرات و بركات را شامل حال اين مردم كند.
آيت‎الله خاتمی امانتداری نظام در اعلام دقيق رأی كمی بالاتر از 50 درصدی رئيس‎جمهور منتخب را كه طبق روندی قانونی صورت گرفت و هيچ كس هم نتوانست به آن ايراد وارد كند، يادآور شد و گفت: عين اين روند در انتخابات دهم هم صورت گرفت با اين تفاوت كه ناكامان با اختلاف يازده ميليون رأی شعار دروغين تقلب را كه در حقيقت رمز فتنه بود سر دادند و قصد داشتند كشور را به آتش كشند اما نتوانستند.
وی با ابراز اميدواری نسبت اهتمام رئيس‎جمهور منتخب به حل مشكلات معيشتی مردم و آرزوی توفيق برای او به شعار انتخاباتی حجت‎الاسلام روحانی اشاره كرد و با استناد به تبيين بحث جبر و اختيار در كلام معصوم(ع) و ارائه تعريف درست از شجاعت در مرز ميان ترس و تهور عنوان كرد: اعتدال، خردورزی و عقلانيت جمعی ريشه در اعتقادات ما دارد اما انتظار اين است كه رئيس‎جمهور منتخب، اعتدال را تفسير كرده تا مورد سوءاستفاده قرار نگيرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری مواضع سياسی رهبر معظم انقلاب را مظهر و الگوی اعتدال برشمرد و با انحراف خواندن هرگونه مانع‎تراشی در برابر دولت آينده گفت: مردمی كه حماسه نهم دی سال 88 را آفريدند معتدل بودند اما آنها كه فتنه‎انگيزی و اردوكشی خيابانی كردند افراطی و آنها كه سكوت كردند كندرو هستند چرا كه اعتدال يعنی همسويی با مواضع مقام معظم رهبری.
وی با تأكيد بر حمايت ناصحانه از دولت‎ها به‎ويژه دولت آينده، آن را به معنای تشويق عملكرد مثبت دولت و امر به معروف و نهی از منكر نسبت به عملكرد متعارض با قانون اساسی و مواضع ولايت دانست و در بخش ديگری از خطبه‎های اين نماز جمعه تهران با اشاره به تحولات روز مصر، اين كشور را خاستگاه بيداری اسلامی و مردم آن را دلداده اسلام برشمرد و افزود: دولتی كه پس از بيداری اسلامی و با رأی مردم مسلمان مصر روی كار آمد آن قدر بد عمل كرد كه زمينه‎ساز كودتا شد.
آيتالله خاتمی از حمايت يا سكوت نسبت به تكفيری‎های آدمكش به جای دعوت به اتحاد جهان اسلام، تأييد قرارداد كمپ‎ديويد برخلاف شعارهای مبارزاتی، و بی‎مهری نسبت به ايران و ترويج شيعه‎هراسی و ايرانهراسی به‎عنوان نقاط منفی كارنامه يكساله دولت سرنگون‎شده مصر نام برد و گفت: راندن مخالفان و مشاوره گرفتن با كسانی همچون رئيس‎جمهور آمريكا و رفتار نامناسب با ملت مصر سبب شد، اينها نتوانند پس از 80 سال كار تشكيلاتی در اين فرصت يكساله نه برای دنيای و نه آخرت خود، كاری انجام دهند و نتيجه‎اش هم كودتا شد اما ما از مردم مصر می‎خواهيم در صحنه باشند و نگذارند دوباره دوران نامبارك تكرار شود.
وی با اشاره شهادت شيخ حسن شحاته عالم 66 ساله مصری در جريان برگزاری مجلس جشن 30 نفره در هجمه 1000 نفری تكفيری‎ها، مسببان جنايت را منتسب به وهابيت عنوان كرد و گفت: وهابيت حزب سياسی ساخته و پرداخته انگليسی‎هاست كه شرح آن در خاطرات مستر همفر، جاسوس انگليسی آمده است و از زمان بهدست گرفتن قدرت تاكنون به قتل و غارت پرداخته‎اند كه يك نمونه سر بريدن دستكم سه هزار زائر كربلا از جمله خردسالان، زنان و پيران در جشن عيد غدير در سال 1216 هجری قمری است.
خطيب جمعه تهران، قاتلان شيخ شحاته و تروريست‎های سوری را در زمره همين جنايتكاران برشمرد و گفت: انتظار از علمای اهل سنت كه بيش از شيعه عليه وهابيت، كتاب نوشته‎اند اين است كه در كنار مخالفت با معلول با علت هم مبارزه كنند.
اين گزارش حاكی است، آيت‎الله خاتمی در خطبه اول نماز اين هفته تهران نيز تقوا را سرمايه اساسی زندگی سعادتمندانه دانست و خاطرنشان كرد: زيربنای اين فضيلت برجسته اين است كه خود را همواره در محضر خدا ببينيم و بدانيم كه او بر همه رفتار، خطورات و ما فی‎الضمير ما آگاه است.
وی با اشاره به جايگاه حسن خلق در مكارم اخلاق ذكر شده در روايات معصومين(ع) گفت: در روايات آمده است كه مردمداری به‎وسيله پول صورت نمی‎گيرد بلكه از طريق اخلاق امكان‎پذير است و اين اخلاق است كه زمينه‎ساز رفتار مردمی است؛ از ويژگی‎های اخلاق اسلامی اين است كه فضائل با ايمان گره خورده است و ايمان فقط در جلوه عبادات نيست بلكه در برخورد درست اجتماعی هم بروز می‎يابد.
وی با برشمردن سه بعد خانوادگی ـ اجتماعی، سياسی و حكومتی برای حسن خلق، تعريف ائمه معصومين(ع) را از اين صفت اخلاقی تواضع، خوش‎زبانی و خوشرويی عنوان كرد: حسن خلق در عرصه سياسی به معنای انصاف است يعنی با مردم طوری رفتار كنيم كه دوست داريم با ما آن طور رفتار كنند؛ متأسفانه در تبليغات انتخاباتی و مناظره‎ها آن قدر اين عنصر اندك بود كه مصداق «النادر كالمعدوم» شد.
خطيب جمعه تهران اظهار نظر برخی كانديداها درباره ورشكستگی اقتصادی و خفقان و فلج بودن سياست خارجی را مصداق بارز بی‎انصافی دانست و با اشاره به افزايش نه درصدی سفرهای نوروزی و انتشار حدود 40 روزنامه در ايران گفت: در عرصه سياست خارجی هم دشمنان تنش‎زايی كردند نه ما و از مجلس می‎خواهم قانونی تصويب كند كه امكان پاسخگويی به شبهات نامزدهای انتخاباتی را فراهم كند.
وی حسن خلق در عرصه حكومت را ادای متقابل حقوق مردم و حكومت دانست و در پايان از خداوند مسئلت كرد كه همگان را آراسته به اين فضيلت اخلاقی كند.
captcha