کد خبر: 2563233
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۴

«ظرفيت‌های جهادی در كشور سومالی» در نمايشگاه قرآن بررسی شد

گروه بين‌الملل: نشست «نقش فعاليت‌های داوطلبانه و كمك‌های خودجوش مردمی در سومالی»، عصر امروز، 26 تيرماه، با هدف بررسی ظرفيت‌های جهادی در كشور سومالی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، نشست «نقش فعاليت‌های داوطلبانه و كمك‌های خودجوش مردمی در سومالی»، عصر امروز، 26 تيرماه، به همت معاونت امور بين‌الملل مركز مطالعات راهبردی و هدايت حركت‌های جهادی در سالن اجتماعات غرفه «قرآن و سبك زندگی جهادی» برگزار شد.
در ابتدای اين نشست، «درخشان»، از فعالين جهادی به حضور گروه جهادی كشورمان در حدود دو سال پيش در كشور سومالی اشاره كرد و گفت: پس از آن‌كه مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز عيد فطر دو سال پيش مردم مسلمان سومالی كه دچار قحطی شديد شده بودند را مورد توجه قرار دادند، گروه‌های جهادی برای حضور در سومالی شكل گرفت كه اين گروه‌های جهادی شش ماه پس از اين سخنان مقام معظم رهبری به صورت خودجوش و داوطلبانه در اين كشور حضور يافتند.
وی با اشاره به اين‌كه كشور سومالی از ظرفيت زيادی برای انجام كارهای جهادی برخوردار است، گفت: اگر مسئولان و در سطوح رسمی پيگيری‌های بيشتری صورت گيرد، در زمينه‌های مختلف معارف و علوم اسلامی، بهداشت و درمان و مسائل اقتصادی می‌توان به صورت عملياتی در سومالی وارد شد و كارهای بزرگ، جهادی و تأثيرگذاری در اين كشور انجام داد.
درخشان كه در يك تيم بهداشت و درمان و با هدف ارائه خدمات درمانی در زمستان سال 90 در سومالی حضور پيدا كرده بود، گفت: اين تيم متشكل از 8 متخصص و پرستار بود كه خدمات درمانی بسيار مطلوبی را به شهروندان سومالی ارائه داد.
وی با اشاره به اين‌كه تبعات قحطی سومالی كه حدود 2 سال پيش اتفاق افتاد، همچنان ادامه دارد، گفت: ضعف دولت مركزی و فشار گروه تروريستی «الشباب» در جنوب سومالی از جمله دلايل عقب‌ماندگی كشور سومالی و عدم توانايی اين كشور در حل مشكلات است.
اين فعال جهادی با اشاره به اين كه بيشتر مسلمانان سومالی از اهل سنت شافعی هستند، گفت: مردم سومالی مردمی قدرشناس هستند به طوری كه آن‌ها همچنان از خدماتی كه حدود 100 سال پيش يك گروه شيرازی در اين كشور انجام داده بودند، به نيكی ياد می‌كردند.
درخشان خاطرنشان كرد: گروه جهادی اعزامی به سومالی در زمستان 90، يك بيمارستان صحرايی در اين كشور راه‌اندازی كرد كه كادر پزشكی آن متشكل از پزشك، جراح و پرستار بودند كه هر 22 روز يك بار كادر آن عوض می‌شود و خدمات بسيار ارزنده‌ای را به شهروندان سومالی ارائه كرد، زيرا سومالی از نظر زيرساخت پزشكی بسيار ضعيف بود.
وی گفت: نكته‌ای كه در كشور قحطی‌زده سومالی بسيار قابل تأمل بود، اين كه عربستان و تركيه اهتمام زيادی به مساجد سومالی به ويژه مساجد موگاديشو، پايتخت اين كشور داشتند، و حتی عربستان‌های برای اين‌كه بتواند ترويج‌دهنده فرهنگ و اعتقادات خود باشند، در دكه‌های فلزی سطح شهر به كودكان قرآن آموزش می‌دانند و با هدف جلب افكار عمومی به سرعت نمای بيرونی مساجد را بازسازی می‌كردند تا از اين طريق نظر شهروندان سوماليايی را جلب كنند.
درخشان در بخش ديگری از سخنان خود به اوضاع كنونی سوريه اشاره كرد و گفت: اوضاع سوريه اكنون نسبت به يك سال گذشته ثبات و استقرار بيشتری پيدا كرده است، اما نكته مهم اين است كه گروه‌های جهادی بايد آماده باشند كه در آينده بايد در امر بازسازی اين كشور مشاركت قوی و فعالی داشته باشند.
اين فعال جهادی به سيل عظيمی كه در سال 2010 ميلادی كشور پاكستان دچار آن شد، اشاره كرد و گفت: متأسفانه گروه‌های جهادی به علت كاستی مسئولان نتوانستند كمك شايانی به سيل‌زدگان پاكستانی بكنند، اما ما اميدواريم كه اين گروه‌ها بتوانند با متقاعد كردن مسئولان از طرفيت‌های مهمی كه در مناطق مختلف جهان برای آنان فراهم می‌‌شود، نهايت استفاده را ببرند.
درخشان در پايان، تأمين آب سالم برای شهروندان سوماليايی، تقويت زيرساخت‌های پزشكی و درمانی اين كشور، آموزش مردم سومالی را از اقدامات مهمی دانست كه هلال احمر، كميته امداد امام خمينی(ره) و گروه‌های جهادی و بسيج جمهوری اسلامی ايران می‌توانند فعاليت‌های ارزشمندی در آن داشته باشند.
در ادامه اين نشست، سپهری، مسئول قرارگاه رسانه‌ای مركز مطالعات راهبردی و هدايت حركت‌های جهادی و از فعالين جهادی كشورمان سخنرانی كرد و گفت: پس از آن‌كه مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز عيد فطر سال 90، قحطی مسلمانان سومالی را مورد توجه قرار داد، بنده از سوی كميته امداد امام خمينی(ره)، بهمن‌ماه به سومالی اعزام شديم و هدف اصلی ما توانمندسازی كشور سومالی بود.
وی گفت: 90 درصد اقتصاد كشور سومالی وابسته به كشاورزی است و اين كشور در دامپروی نيز بسيار فعال است، اما نفوذ گروه تروريستی «الشباب» در جنوب اين كشور كه قطب اقتصادی سومالی است، مشكلات عديده‌ای را برای اين كشور به وجود آورده است.
سپهری با اشاره به اين‌كه 85 درصد جمعيت روستايی و 65 درصد جمعيت شهری سومالی بی‌سواد هستند، گفت: اهدای بسته‌های آموزشی، توزيع بسته‌های غذا، ضدعفونی و سمپاشی، آموزش توليد قارچ خوراكی و توليد طيور از جمله فعاليت‌های كميته امداد امام خمينی(ره) در سومالی بود.
اين فعال جهادی كشورمان در پايان تأكيد كرد: ما هنوز راهبرد درستی نسبت به مسئله سومالی نداريم، اين در حالی است كه ژاپنی‌ها در حال ساخت فرودگاه در اين كشور هستند و تركيه نيز در بخش‌ها و زمينه‌های مختلف اين كشور حضور فعالی دارد.
captcha