کد خبر: 2567825
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۹

حضرت علی(ع) بنيانگذار حقوق بشر در جهان است/ مدعيان از امام(ع) بياموزند

گروه حوزه‎های علميه: آيت‎الله‌العظمی سبحانی با بيان اينكه امام علی(ع) بنيانگذار حقوق بشری است كه خود به آن عامل بود تاكيد كرد: غرب مدعی حقوق بشر كه در سوريه و ديگر كشورهای اسلامی جنايت می‌كنند بايد حقوق بشر را از ايشان بياموزند.

به گزارش خبرگزاری بين‎المللی قرآن(ايكنا) آيت‎الله‏العظمی جعفر سبحانی شب گذشته 5 مرداد ماه در مراسم احيای شب نوزدهم ماه مبارك رمضان در مسجد مقدس جمكران با اشاره به فضايل شب قدر گفت: عالم تكوين در شب قدر برنامه يك سال خود را تنظيم می‎كند؛ همانگونه كه هر دولتی برنامه يك سال خود را تصويب می‎كند، زندگی تمام موجودات به خصوص انسان در اين شب رقم می‎خورد.
وی افزود: درست است كه در شب قدر پرونده يك سال انسان بسته می‎شود ولی به اين شكل نيست كه انسان از خود قدرت تصميم‎گيری و اختيار ندارد؛ انسان است كه سرنوشت خود را رقم می‎زند و خود را سعيد و يا شقی می‎كند؛ پس اين سخن كه از روز ازل پرونده انسان نوشته شده و انسان هيچ اراده‎ای از خود ندارد، درست نيست و مطرود است.
اين مفسر قرآن با ذكر اين مطلب كه يك سری از حوادث از دست انسان خارج است، گفت: قرآن در اين زمينه می‎فرمايد كه ما لوح تغيير داريم و اينگونه نيست كه سرنوشت انسان از روز ازل در لوح محفوظ باشد بلكه انسان خود با دعا، عملكرد، تصميم و نيت خود سرنوشت خود را تغيير می‌دهد.
اين مرجع تقليد با اشاره به شيوع مرگ ناگهانی در جامعه به دليل ازدياد فساد، اظهار كرد: بايد در شب قدر از گناهان و معاصی توبه جدی كرد زيرا اين شب، شب عظيمی است كه امام زمان(عج) كليات پرونده انسان را امضا می‎كند و انسان بايد در اين شب با دعا و تصميم جدی كه به خدمت حضرت و خداوند عرضه می‎كند، خود را در بين نجات يافتگان قرار دهد.
وی با ذكر اين مطلب كه ملائكه و حضرت روح در اين شب به مقصد زيارت امام زمان(عج) به زمين فرود می‎آيند تصريح كرد: فرشتگان با چشم بزرخی ديده می‎شوند و بسياری از بزرگان و عارفان و علما و انسان‎های وارسته آنها را ديده و می‎بينند؛ از جمله مرحوم آخوند كاشی كه اين مطلب را به شاگرد بزرگوارشان مرحوم آيت‎الله بروجردی عنوان كردند.
آيت‌الله العظمی سبحانی در بخش ديگر سخنان خود به مراتب كمال و جايگاه امام علی(ع) اشاره كرد و ادامه داد: ايشان همچون حضرت عيسی(ع) در خانه خدا متولد شدند؛ ايشان در كعبه و عيسی(ع) در بيت‎اللحم؛ با اين تفاوت كه خداوند از بهشت برای مادرشان غذا آوردند و به حضرت مريم كه از زنان معصومه تاريخ است امر كردند كه برای تهيه غذا پس از زايمان از درخت خرما، غذای خود را تهيه كند.
وی يادآور شد: هر دو بزرگوار گرفتار دو دسته انسان‎‌ها بوده‌اند؛ يكی گروهی كه در مورد آنها غلو می‎كند كه يا آنها را خدا می‎دانند يا پسر خدا و گروه ديگری كه ايشان را سب و نفرين می‎كنند و با ايشان دشمن خونی هستند و در حق ايشان جفا كردند.
اين مفسر قرآن امام علی(ع) را اولين تدوين كننده حقوق بشر اصيل در سطح جهان دانست و بيان كرد: متن حقوق بشری كه امام علی(ع) در سيره و همچنين نامه مالك اشتر بيان كرده است در هيچ متن حقوقی در جهان و حتی متن منشور حقوق بشر مصوب 1946 به چشم نمی‌خورد؛ ايشان برای پيرمردان مسيحی نيز حقوق بازنشستگی تعيين می‎كردند؛ آن هم در آن شرايط حساس و خطيری كه از نظر موجوديت دينی در جامعه وجود داشت؛ از اين نظر بايد ايشان را بانی حقوق بازنشستگان قلمداد كرد زيرا ايشان به همه موجودات و انسان‎ها با هر رنگ و نژاد و دين و آئينی احترامی خاص قائل بودند.
وی يادآور شد: مدعيان حقوق بشر امروز در سوريه به بهانه اينكه اين كشور از مقاومت در مقابل اسرائيل حمايت می‌كند جنگ‌افروزی می‌كنند و روزی نيست كه مردم را در سراسر جهان به كشتن ندهند.
وی آيه 61آل عمران و يا آيه مباهله را يكی ديگر از جلوات كمال و عظمت حضرت قلمداد كرد و گفت: خداوند در اين آيه كد بسيار مهمی را به بشر می‎دهد و ايشان را جان پيامبر، خطاب می‌كند؛ پس جان پيامبر(ص) قطعا بايد دارای امتيازاتی نسبت به ساير افراد برای پذيرش جانشينی پيامبر باشد.
اين مرجع تقليد عنوان كرد: ايشان در سوره احزاب در آيه تطهير و سوره غافر و مومن و هل اتی به همراه ساير اهل‌بيت(ع) چهره درخشانی از مخلوقی بی‎نظير در نظام خلقت را به تصوير می‎كشد ولی متاسفانه قدر اين انسان بزرگ و با كرامت را كسی ندانست؛ مقام ايشان به حدی است كه حتی بسياری از علمای منصف اهل سنت نيز با زبان خود مطالبی را بيان كردند كه اگر كسی كمی انصاف داشته باشد ديگر جايی برای فكر كردن به جز علی(ع) در ذهنش جای نمی‎گيرد.
وی افزود: احمد بن حنبل اشاره می‌كند كه در خصوص هيچ كدام از صحابه و اهالی اسلام همچون امام علی(ع) روايت صحيحه از قول پيامبر نداريم؛ اين سخن يكی از بزرگترين محدثان اهل سنت است كه مويد روايات كثير پيرامون فضايل حضرت است.
captcha