معصومه قنبرپور، عضو هيئت علمی دانشكده علوم قرآنی خوی در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه آذربايجان غربی، گفت: همگرايی بين جوامع در روابط بينالملل تنها در سايه احترام به افكار، حقوق و حريم آزادیهای اجتماعی ملتها محقق میشود.
وی ادامه داد: بر همين اساس باید دين، نژاد، رنگ و تقيدهای اجتماعی جوامع محترم شمرده شده و تعاملات بين جوامع در چارچوب عقل، حقانيت و اختيار انسان صورت گيرد و مفهوم آن اين است كه بايد اين آزادی در ارتباطات بينالمللی و همگرايی در سطح جهانی ميان ملتها با انديشه، عقايد و تفكرات متفاوت در حوزههای مختلف به تك تك ملتها داده شود.
اين مدرس دانشگاه تصريح كرد: در سايه اين آزادی است كه ملتها میتوانند با توجه به عقل و باورهای ارزشی جامعه و حقوق خود وحدت و انسجام خود با ساير جوامع بشری را استحكام داده و تداوم بخشند.
قنبرپور يادآور شد: اگر وحدت بين جوامع از روی مؤلفههای اجبار و رسيدن به اهداف خاص باشد پاسخگوي نيازهای بشری در حوزه تعاملات بين جوامع نخواهد بود و حدود اين وحدت تا زمانی رعايت میشود كه تأمين منافع كرده باشد.
به گفته اين مدرس دانشگاه، آزادی در جنبههای مختلف خود تأثير مهمی در وحدت و همگرايی افكار جهانی دارد بهویژه اگر از روی احترام، عقلانيت و حقانيت بين ملتها ايجاد شود.
وی در ادامه با اشاره به حدود و مرزهای آزادی در اسلام تصريح كرد: اسلام قلمرو آزادی را بر مبانی اصل اساسی شريعت محق میداند و معتقد است انسان تا زمانی آزاد است كه رفتار و تعاملاتش در حوزههای مختلف مبتنی بر قوانين عقل، شرع و دين باشد.
عضو هيئت علمی دانشكده علوم قرآنی خوی خاطرنشان كرد: اسلام با اين معيار مبانی آزادیهای اجتماعی و فردی را بيان كرده است تا جايی كه حتی به افراد مختلف اجازه اظهار نظر میدهد و اين طور نيست كه در جامعه حاكم تنها اظهار كننده باشد، بلكه مبانی اسلام اجازه طرح نظرهای مختلف را برای رسيدن به اجماع جهت تعالی و رشد روزافزون جامعه و رسیدن به كمالات انسانی را در تعيين حدود آزادی مد نظر قرار داده است.