کد خبر: 2590087
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۴

خانواده منتظر بر انجام واجبات و ترک محرمات تقيد عملی دارد

گروه اجتماعی: عضو هئيت علمی دانشكده علوم قرآنی خوی با استناد به آيات قرآن و روايات دينی، اظهار كرد: خانواده منتظر واقعی از منظر معارف اسلامی همواره بر انجام واجبات و ترك محرمات پايبندی و تقيد عملی و قلبی دارد.

معصومه قنبرپور، عضو هئیت علمی دانشکده علوم قرآنی خوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه آذربایجان غربی، با تأکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک اصل در جامعه مهدوی است، اظهار کرد: همانطور که هرکس نسبت به خودش مسئول است نسبت به اعمال دیگران نیز مسئولیت دارد، اگر یک جایی دید که اصول زیر پا گذشته شده و رعایت نمی‌شود باید نسبت به اجرای آن تذکر دهد.
وی بر اصل مهم اجرای عدالت اقتصادی در جامعه مهدوی اشاره کرد و آن را از ویژگی‌های جامعه منتظر برشمرد و افزود: یکی از ویژگی‌های جامعه مهدوی رسیدن به خودکفایی اقتصادی همه مردم است، سیاست جامعه در حال حرکت به سمت حکومت مهدوی باید طوری باشد که برای همه انسان‌ها زمینه فعالیت اقتصادی برای تأمین معاش و زندگی به نحو مطلوب با حفظ کرامت‌های انسانی حفظ شود.
قنبرپور با بیان اینکه جامعه منتظر سعی می‌کند میان اعضای جامعه امنیت و آرامش ایجاد کند تا مردم با خیال راحت به اعتقادات خودشان عمل کنند، تصریح کرد: در چنین جامعه‌ای هیچ کس هول و هراس نسبت به ابراز عقیده خود ندارد، همانطور که در زمان پیامبر اسلام(ص) این شرایط حاکم بود و هر کسی از یهودیان، کافران و مشرکان که دلیلی برای کار خود داشت با آرامش و امنیت با پیامبر(ص) در میان می‌گذاشت.
این دکترای علوم قرآن و حدیث در ادامه تصریح کرد: از دیگر شاخص‌های جامعه منتظر مهدوی اشاعه و ترویج اصل خدامحوری است، توکل به خداوند و ایمان به ذات الهی، روحیه انسان را قوی کرده و عزم فرد را در تقید به دستورات دینی راسخ‌تر می‌کند.
این مدرس دانشگاه اظهار کرد: اگر خدامحوری در جامعه تسری یابد، زمینه برای ظهور فراهم شده و گروه‌های انسانی بیشتر به فواید فرهنگ و حکومت مهدویت آگاهی پیدا می‌کنند.
قنبرپور خاطرنشان کرد: عمل به علم و اندیشه، پیروی از تخصص و دانش یکی دیگر از شاخص‌های جامعه مهدوی است؛ چراکه بسیاری از کوره راه‌ها با دانش و علم بازشدنی است، اگر مؤلفه‌های علم که از روی عقلانیت و تفکر مطرح شده به‌صورت مطلوب عملیاتی شود در آن صورت جامعه به سمت سعادت پیش خواهد رفت.
وی با بیان اینکه در جامعه مهدوی برخوردهای صریح و ناآگاهانه با دشمنان جایی ندارد، تأکید کرد: در جامعه در حال حرکت به سمت رسیدن به حکومت مهدوی برخورد با دشمنان از روی حکمت، جدل و بحث عالمانه است.
قنبرپور اظهار کرد: با دشمنان چه در داخل و چه در خارج باید با دلیل و مدرک صحبت کرد نه با تندی و خشونت و این رویه باید به‌عنوان یک الگو برای همه افراد به‌ویژه از سوی قدرتمندان و آن‌هایی که در منصب‌های اجرایی هستند رعایت شود.
عضو هئیت علمی دانشکده علوم قرآنی خوی توجه به مستضعفان را یکی دیگر از ویژگی‌های جامعه مهدویت عنوان کرد و افزود: هر چقدر ما سعی بر ریشه کن کردن فقر از جامعه داشته باشیم کمک می‌کند تا همه برای ظهور حضرت مهدی(عج) آماده شوند، جامعه در حال انتظار جامعه‌ای است که در آن فقر وجود نداشته باشد.
وی به مؤلفه رهبری در جامعه منتظر مهدوی اشاره کرد و افزود: باید سعی بر انتخاب رهبری داشته باشیم که زمینه را برای ظهور حضرت مهدی(عج) فراهم کند و رفتارش تجلی گوشه‌ای از رفتارهای امام زمان(عج) باشد؛ چراکه رهبری غیر از این شرایط نمی‌تواند جامعه را به ظهور منجی موعود متصل کند.
قنبرپور ادامه داد: مسئله بعدی در جامعه منتظر وجود برنامه‌ریزی دقیق در همه امور جامعه با رویکرد برنامه‌سازی مهدوی است، ما باید برای همه کارهایمان برنامه داشته باشیم، جامعه منتظر بدون برنامه عمل، طرح و نقشه راهبردی حرکت نمی‌کند.
عضو هئیت علمی دانشکده علوم قرآنی خوی در پایان خودسازی و پاک‌سازی را از دیگر ویژگی‌های جامعه مهدوی برشمرد و به روایتی از امام صادق(ع) اشاره کرد که فرمودند: کسی که دوست دارد از یاران قائم(عج) ما باشد باید انتظار ظهور داشته باشد و کارهای خودش را براساس تقوا، پاکی و اخلاق نیک انجام دهد. ما در جامعه باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که هر کس مسئول و پاسخگوی عمل و رفتار خود باشد و بدون تردید ره‌روی این مسیر از منتظران حضرت مهدی(عج) خواهد بود.
captcha