حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در حوزه سلامت گفت: دولت در این مدت سلامت را اولویت اصلی خود قرار داده و در این زمینه کارهای خوبی انجام داده و اعتبارات خوبی را تخصیص داده است.
مهم رضایتمندی مردم است
وی افزود: برای ما مهم رضایتمندی مردم است که در حوزه سلامت این رضایتمندی در بیمارستانها حاصل شده است که نشان میدهد گامهای بزرگی در این زمینه از سوی دولت برداشته شده است؛ البته ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد اما لازم است برطرف شود.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در مورد اقدام اخیر دولت در مورد مقابله با زیرمیزیها در حوزه سلامت گفت: دولت تلاش کرده تعرفهها را واقعیتر کند تا اختلاف درآمدها را بین بیمارستانهای دولتی و خصوصی کاهش دهد که این کار در مقابله با زیرمیزیها مؤثر بوده است.
وی در مورد اقداماتی که در حوزه سلامت روانی صورت گرفته است، اظهار کرد: سلامت یک حوزه معنوی، جسمی، روانی و اجتماعی دارد که در حوزه وظایف وزارت بهداشت و درمان بوده و پیگیریهایی در این زمینه صورت گرفته است؛ اما سلامت جسمی در حال حاضر در اولویت قرار دارد و پس از آن قرار است به سمت پیشگیری و سلامت روانی برویم که در این زمینه جلساتی نیز داشتهایم.
شهریاری با اشاره به توجهی که در مورد مسائل روانشناختی صورت گرفته است، گفت: قرار بر این بود که خانههای سلامت و بهورزان در این حوزه ورود پیدا کنند و افرادی که چنین مشکلاتی دارند را به مراکز ذیربط ارجاع دهند؛ حتی قرار شد در تیم سلامت خانواده یک روانپزشک نیز قرار گیرد.
وی در مورد سلامت معنوی نیز اظهار کرد: حدود 20 سال پیش سازمان جهانی بهداشت به این مقوله پرداخت و در کشورهایی مثل آمریکا نیز تحقیقاتی در زمینه سلامت معنوی صورت گرفت که دیدند زمانی که بیماران با کشیشها صحبت میکنند سلامتشان تسریع میشود.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: ورود به این عرصه در حوزه وظایف وزارت بهداشت نیست و باید بیشتر مراکزی که به امور فرهنگی و اعتقادی میپردازند، به این حوزه وارد شوند؛ هر چند سلامت معنوی هم در سلامت جسمی و روانی تأثیرگذار است.