کد خبر: 2614195
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۱

اجرای تعزیه در روسیه؛ جهشی برای معرفی یگانه تئاتر جهان اسلام

گروه هنر: سرپرست گروه تعزیه مکتب قزوین اجرای تعزیه ‌در جشنواره «تهیه نقشه موسیقی جهان» را جهشی برای معرفی یگانه تئاتر جهان اسلام به دنیا دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قزوین، 28 مهرماه گروهی از تعزیه‌خوانان مکتب قزوین برای اجرای تعزیه در جشنواره «تهیه نقشه موسیقی جهان» که توسط کنسرواتوآر دولتی روسیه «چایکوفسکی» برگزار می‌شد، برای اجرای بخشی از تعزیه حر به مسکو دعوت شدند و با همکاری سفارت ایران در روسیه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جمهوری اسلامی ایران و به سرپرستی ‌سیف‌الله شکری‌ یکی از زیباترین اجراهای تعزیه در مجموعه تالارهای پارک آرمیتاژ به نمایش در‌آمد.

بعد از گذشت یک ماه از این اجرای باشکوه پیام‌های زیادی از طرف معاون بین‌الملل کنسرواتوآر «میس مارگاریتا» به‌عنوان تشکر و تقدیر از این هنرمندان برای سرپرست گروه ارسال شده و از آن‌ها برای اجرا در شب جشن موزه‌های روسیه دعوت رسمی شده است.

سیف‌الله  شکری، سرپرست گروه تعزیه مکتب قزوین که به‌واسطه اجرای خوب این گروه‌، تشکرهای زیادی را‌ از طرف معاون بین‌الملل کنسرواتوآر «میس مارگاریتا» دریافت کرده است در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنای قزوین، اظهار کرد: جمع‌آوری مکاتب تعزیه یکی از اصلی‌ترین اهداف بنیاد پژوهش هنر وموسیقی است.

وی افزود: محمدرضا درویشی بنیان‌گذار این پژوهشگاه  با محوریت مکتب قزوین ارتباطی را به‌وجود آوردند تا با همکاری یکی از بزرگترین پژوهشگران حوزه تعزیه «اردشیر صالح‌پور» و مشاور ارشد بخش ایران در کنسرواتوآر دولتی روسیه، حسین نورشرع این اجرا کلید خورد و سرپرستی، انتخاب شبیه‌خوانان و تهیه تدارکات نمایش از جمله تهیه کاتالوگ‌هایی که در آن توضیحاتی درباره تعزیه و سکانس‌های اجرا داده شده بود به‌عهده من گذاشته شد.

‌شکری این اجرا را از مهم‌ترین اجراهای تعزیه خارج از کشور دانست و گفت‌: این نخستین باری بود که تعزیه در چنین سطحی به‌عنوان یک هنر ارائه می‌شد واکثر مهمان‌ها کارشناسان و متخصصان حوزه موسیقی و نمایش بودند و استقبال بی‌نظیر بود در حدی که تمام سالن پر شده بود و ایرانی‌های مقیم مسکو نیز برای تماشای نمایش آمده بودند و حتی شخص سفیر و رایزن فرهنگی ایران در روسیه هم حضور داشتند.

وی واکنش مردم روسیه و مسیحیان حاضر در جمع را جالب خواند و گفت‌: مثلاً خانم‌های مسیحی که متوجه شده بودند نمایش مذهبی است همه به احترام فضای مذهبی حجاب را رعایت کرده بودند و تعداد زیادی از مخاطبان گریه می‌کردند و تعدادی می‌گفتند داستانی به این حد تراژیک نشنیده بودند و باور نمی‌کردند که در کشور ما چنین درامی وجود داشته و همه شیفته رشادت‌ها و ایثارهای ماجرای کربلا شده بودند وهنوز که یک ماه از اجرا می‌گذرد من پیام‌های تشکری از مردم مسکو دریافت می‌کنم که واقعاً برای خودم جالب است.

این پژوهشگر موسیقی اهمیت دیگر این اجرا را در این دانست که تا امروز اجراهای تعزیه در خارج کشور صرفاً اجرایی مذهبی بوده و بیشتر مخاطبان آن ایرانیان مقیم خارج کشور بوده‌اند اما این اجرا نخستین تعزیه مکتب قزوین به‌عنوان هنری موسیقایی و نمایشی در جمعی متخصص بوده است.

بعد از اجرا اردشیرصالح پور نشست یک ساعته پرسش و پاسخی گذاشتند که بسیار مورد استقبال قرار گرفت و از طرفی این برنامه توسط شبکه فرهنگ روسیه و المنار و بسیاری از شبکه‌های دیگر پوشش داده شد که تأثیر خیلی خوبی گذاشت ولی متأسفانه رسانه‌های داخلی اصلاً به این مسئله مهم بها ندادند.

اعضای اصلی گروه تعزیه شامل: محمدبخشی‌نیا، معین البکا کارگردان و محمدرضایی،  محسن گیوه‌کش،  بخشعلی ایوبی، سید محمدامینی، خلیل پیریایی و محمدملاعلی‌ها بودند.

captcha