به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از محل برگزاری دهمین اجلاس وزاری اطلاعرسانی کشورهای اسلامی در هتل آزادی تهران، «ایاد امین مدنی» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، امروز، 12 آذرماه، ضمن سخنانی در مراسم افتتاحیه این اجلاس گفت: در ابتدا از کشور گابن که ریاست نهمین دوره اجلاس را بر عهده داشت، تشکر میکنم و مراتب تشکر و تقدیر خود را از علی جنتی، وزیر فرهنگ ایران به خاطر میزبانی دهمین دوره این اجلاس اعلام میکنم.
وی گفت: اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی گام مهمی برای انجام یک فعالیت مشترک در حوزه رسانه است، و ما در حالی در این اجلاس گردهم آمدهایم که امروز خطرات و چالشهای زیادی امت اسلام را تهدید میکند.
ایاد امین مدنی گفت: امروز تهدیداتی هویت، امنیت و اقتصاد ما را هدف قرار گرفته است، و همچنین امروز فعالیت رسانهای و اطلاعرسانی نیز با تهدیدات زیادی مواجه است و تندروی، و افراطگرایی و غلو از خطرات مهمی است که جوانان مسلمان را تهدید میکند که مقابله با این تهدیدات نیازمند شناخت این مسائل، مبانی و پایههای آنها است و پژوهشهای عمیقی در این زمینه باید صورت بگیرد.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی ضمن تأکید بر شناسایی قدرتهایی که از گفتمان تندروی و افراطگرایی حمایت میکنند، گفت: ما امروز نیازمند تنظیم و تدوین گفتمان رسانهای خود برای مقابله با گفتمان افراطگرایی و غلو هستیم.
وی گفت: در اینجا این سؤال مطرح میشود که آیا رسانههای جهان اسلام برای مقابله تهدیدات غلو و تندروی توانستهاند نیروهای رسانهای آگاه و حرفهای تربیت کنند که این نیروها بتوانند به درستی اقدامات متوحشانهای که با نام دین صورت میگیرد را پوشش و خنثی کنند؟
ایاد امین مدنی با اشاره به اینکه گفتمان تندروی آتش اسلامهراسی در جوامع غربی را شعلهورتر کرده است، گفت: افراطگرایی جان بسیاری از انسانهای بیگناه را گرفته است و اسلام را در حل مشکلات مسلمانان ناتوان جلوه میدهد و ما مسلمانان در چنین شرایطی وظیفه داریم که در گام نخست با این گفتمان نفرتآمیز از طریق رسانه و ابزارهایی که در خدمت داریم مقابله کنیم و با تندوری در داخل و اسلامهراسی در خارج مقابله کنیم.
وی گفت: متأسفانه ما مشاهده میکنیم که گاهی رسانههای برخی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای مقابله با کشورهای عضو دیگر استفاده میشود که این اقدام نباید صورت بگیرد به خصوص که این که اینگونه اقدامات برای اهداف سیاسی است.
وی به منشور رسانهای اشاره کرد و گفت: ما به یک منشور اخلاقی که رسانههای جهان اسلام را به سوی آگاهیبخشی سوق دهد و آنها را در جهت تحقق اصلاحات و پیشرفت، عدالت، مساوات، برابری و آزادی بیان و شرکت در تصمیات کشورها سوق دهد، نیاز داریم.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی اضافه کرد: همچنین باید این منشور رسانهای حمایت از فلسطین و مقابله با سیاست نژادپرستانه اسرائیل و حمایت از کشورهای اسلامی را در رأس برنامههای خود قرار دهد.
وی بر ضرورت هماهنگی رسانهای برای حمایت از قدس شریف تأکید کرد و گفت: از طرح هایی که باید دهمین دوره اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی باید پیگیری شود، اصلاح تصور نادرست از اسلام و مسلمانان و حمایت از رسانهها و فعالان رسانهای در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی از طریق ارتباطات و دیدارها و نشستها و حمایت از دبیرخانه سازمان است.
ایاد امین مدنی اظهار کرد: بدون شک همکاری رسانهای بین 57 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی باید در جهت منعکسکردن مسائل جهانی و تأثیرگذاری بر افکار عمومی باشد و ما برای تحقق این اهداف باید پشتیبانی مادی و رسانهای نیاز داریم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد یک کمیته توسط وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی تشکیل شود و تصمیات این دوره را پیگیری کند و در رأس آن خبرگزاری بینالمللی اسلامی(اینا) عربستان باید تقویت و مورد حمایت قرار گیرد.
دهمین اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی صبح امروز، 12 آذرماه، با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور؛ علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، و ایاد امین مدنی، دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی و تعدادی از وزرای اطلاعرسانی، مقامها و نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در هتل آزادی تهران آغاز شد.
شعار اصلی دهمین اجلاس وزیران اطلاعرسانی کشورهای اسلامی «همگرایی رسانهای برای برقراری صلح و آرامش در جهان اسلام» است.