کد خبر: 2614997
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۴
در اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی تاکید شد:

تحقق صلح و آرامش؛ در سایه همگرایی رسانه های اسلامی

گروه بین‌الملل: وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی و سفیران حاضر در تهران در دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی که با شعار همگرایی رسانه ای برای صلح و آرامش در جهان اسلام برگزار شد، طی سخنانی بر وحدت رسانه ای این کشورها تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)،  برخی وزاری اطلاع رسانی کشورهای اسلامی حاضر در دهمین دوره اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی با سخنرانی خود در هتل آزادی تهران محل برگزاری این اجلاس بر ضرورت همکاری های رسانه ای کشورهای اسلامی برای ایجاد وحدت جهان اسلام تاکید کردند.

وفاق گرد مسائل راهبردی

«علی بن خلفان سالم الجبری»، قائم مقام وزیر اطلاع رسانی عمان، گفت: این امکان راهبردی میان کشورهای اسلامی و رسانه های جهان اسلام وجود دارد که راهی برای وفاق گرد مسائل راهبردی جهان اسلام و همچنین اقدام های ضد اسلامی بیابند.

وی با اشاره به توانمندی های موجود در این عرصه یادآور شد: وسایل ارتباطی در دنیای اسلام بسیار زیاد است و در سطوح گوناگون فعالیت می کنند.

قائم مقام وزیر اطلاع رسانی عمان تاکید کرد: بسیاری از آنها به ویژه رسانه های اینترنتی می توانند اسلام میانه رو را تبلیغ کنند. آنها می توانند به همه افراد مسلمان و غیرمسلمان در سراسر جهان این پیام را بدهند زیرا هدف یکسان است و همه امکانات می توانند بر انتشار آن تاثیر زیادی داشته باشند.

به گفته او، مسلمانان باید تفاوت های مذهبی گوناگون یکدیگر را بپذیرند و همزیستی کنار هم را برگزینند زیرا عضو یک جامعه بزرگ هستند.

وی همچنین بر همکاری علمای جهان اسلام برای معرفی یک رویه دینی معقول تاکید می کند.

همگرایی بر تولید محتوا بر پایه صلح آفرینی

«احمد مصطفی» مشاور وزیر اطلاع رسانی موریتانی، بر این باور است یکی از راه های افزایش همگرایی میان رسانه ها برای دستیابی به آرامش تمرکز بر اشتراکات است.

احمد مصطفی می گوید: به جای اینکه رسانه های جهان اسلام اختلاف های جزیی موجود را بزرگ کنند، می توانند زمینه های مشترک را بیابند و در زمینه های گوناگون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... همکاری کنند.

به گفته او، اسلام دین همراهی و نزدیک سازی و همکاری است بنابراین باید با توجه به همین ویژگی ها پیش رفت.

مشاور وزیر اطلاع رسانی موریتانی تاکید کرد: حقیقت اسلام ضد تندروی و تروریسم است. این دین، کشتار انسان ها را گناه می شمارد و آرامش و صلح را می خواهد.

وی بر این باور است که اقدام جمهوری اسلامی ایران در فراهم سازی زمینه های همفکری درباره تندروی ها در جهان اسلام و رویارویی با تهدید گروه های تکفیری بسیار موثر خواهد بود و دیگر کشورها نیز باید رویه های مشابهی برگزینند.
 
تأکید بر آزادی اطلاع رسانی
 
حاجیه مردم، معاون وزیر ارتباطات جمهوری گینه بر آزادی مطبوعات و آزادی های اطلاع رسانی و عدم تحمیل عقاید خود بر دیگران بر هم زیستی مسالمت آمیز که منجر به آرامش و صلح در جهان اسلامی می شود؛ تاکید کرد.
 
وی گفت: همکاری مشترک کشورهای اسلامی در زمینه های اطلاعات و ارتباطات و بهره گیری از منابع ملی کشورها کمک می کند تا با برنامه هایی که برای از بین بردن صلح جهان اسلام  در دست اجرا است؛ مقابله شود.
 
مقابله با تحریفات علیه چهره اسلام
 
مدیر کابینه معاون ارتباطات توگو گفت: رسانه ها در توسعه جوامع اسلامی از اهمیت زیادی برخوردارند و لازم است با برخی رسانه ها که برای تحریف چهره واقعی اسلام در جهان تلاش می کنند؛ مقابله شود.
 
وی بر همزیستی مسالمت آمیز مسلمانان با سایر ادیان اشاره کرد و افزود: همکاری و همگرایی بیشتر میان کشورهای اسلامی با هدف مقابله با چالش های پیش رو از جمله ضروریات است.
 
ضرورت معرفی حقیقت اسلام
 
ابراهیم العابد، دبیر کل شورای ملی اطلاع رسانی امارات عربی متحده گفت: معرفی حقیقت اسلام در دنیا و عاری بودن آن از هرگونه خشونت و افراطی گری از جمله ضروریاتی است که کشورهای اسلامی باید بر این مهم تاکید داشته باشند.
 
وی بر همکاری های رسانه ای دو یا چند جانبه بین کشورهای اسلامی تاکید کرد و افزود: فعال شده خبرگزاری کشورهای اسلامی و اتحادیه رادیو و تلویزیون کشورهای اسلامی ضروری است.
 
اهمیت دفاع از قدس و فلسطین

 
ضیاءالدین سعید، سفیر جمهوری جیبوتی در ریاض در سخنان خود بر حمایت و دفاع کشورهای اسلامی از قدس به عنوان سرزمین مورد احترام همه ادیان الهی تاکید کرد.
 
وی گفت: کشورهای اسلامی باید با رسانه هایی که منجر به ایجاد تفرقه و فتنه در میان مسلمانان می شوند؛ مقابله کنند.
 
ضیاءالدین سعید بر ضرورت اجرای قطعنامه های وزرای اطلاع رسانی که در دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی به تصویب خواهد رسید؛ تاکید کرد.
 
 ناامنی عراق؛ ماحصل خشونت افراط گرایان

رئیس هیات امنای شبکه رسانه ای جمهوری عراق در سخنان خود بر آلام و مشکلات موجود در عراق که گروه های افراطی گری و خشونت طلب بخشی از آن را به وجود آورده اند اشاره کرد.
 
وی گفت: از تمامی کشورهای اسلامی می خواهم تا در زمینه مقابله با تروریست ها و گروه های خشونت طلب با یکدیگر همکاری کنند.
 
تاکید بر حفظ وحدت
 
خالد عمار، رییس دفتر حفاظت منافع جمهوری مصر در تهران گفت: کشورهای اسلامی باید از ملت فلسطین حمایت کنند و برای بازسازی آن و همچنین بازسازی نوار غزه تمام تلاش و توان خود را به کار گیرند.
 
وی افزود: کشورهای اسلامی با وحدت خود باید در مقابل جریانات افراطی گری و فتنه انگیزی که امروزه در جهان اسلام پدیدار شده است؛ بایستند.

دهمین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی به مدت 4 روز (از 10 تا 13 آذر) در محل هتل آزادی برگزار می شود. نشست کارشناسان ارشد 10 و 11 آذر (اول و دوم دسامبر) برگزار شد و نشست وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی از امروز؛ چهارشنبه به مدت 2 روز کار خود را آغاز کرد.

گزارش تصویری اجلاس را اینجا ببینید!
 

captcha